<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Jövőre önfenntartó lehet a Magyar Nemzeti Kereskedőház, s 2015. végére létrehozható a 42 irodából álló hálózat - mondta a Napi Gazdaságnak Kerekes György vezérigazgatója.

Idén terveink szerint nullszaldóval vagy ahhoz közelítő mérleggel zárjuk az évet, jövőre pedig várhatóan önfenntartók leszünk - mondta Kerekes György, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak. Szerinte reális cél és hasznot hoz az országnak a tervezett 42 külhoni kereskedelmi iroda megnyitása és működtetése. Ezek közül 11 már megnyílt és év végéig újabb 14 kereskedőház nyitása szerepel a tervekben, jövő év végére pedig valamennyi tervezett iroda megnyílhat. Főleg Ázsiára, Afrikára, Dél-Amerikára és a Balkánra koncentrálnak, de tervbe vették Észak-Amerikát és a távol-keleti fejlett országokat is, ám ez szerinte a bürokratikus engedélyezések miatt nagy falat. Az EU-n belül más keretek között mozognak a vállalkozások, ezért nincs szükség kereskedőirodára.

A kereskedőházak nyitása kapcsán számítanak azokra a laoszi és vietnami felső vezetőkre, akik Magyarországon végeztek. A magyar nyelv ismerete náluk hatalmas előny. Más kinti irodákban is főleg olyan helyi szakember dolgozik, aki jól ismeri Magyarországot, s az MNKH is olyan szakembereket küld ki, akik a helyi viszonyokban megfelelően tájékozottak.

Az MNKH jutalékért dolgozik, amely egy számjegyű százalék, de ez ágazat és területfüggő. Más a tarifa egy építési nagyberuházás és más egy gyógyszeripari termék esetében.

Arra a kérdésre, hogy a korrupció mennyire jelent problémát, a szakember arról beszél, hogy vannak olyan keleti államok, ahol ez a gazdasági kultúra részét képezi. Ezért is fontos, hogy olyan szakembereket alkalmazzanak, akik jól ismerik a helyi viszonyokat, az MNKH pedig a lehető legátláthatóbb működésre törekszik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Ismét ukrán zászló leng egy fontos fekete-tengeri szigeten – esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 18:46
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.  
Makro / Külgazdaság Október 1-jétől egy liter benzin 800 forintba kerül majd?
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 18:32
Akár ez is következhet Nagy Márton egy múlt heti konferencián tett kijelentéséből, miszerint az "árstopok nem jó dolgok, azokból ki kell jönni". Azóta találgatja a fél ország, hogy akkor ez azt jelenti-e, október 1-je után ismét piaci árakon tankolhatunk, illetve vehetjük meg a csirkefarhátat és a másik öt terméket. Erről is beszélt lapunk főszerkesztője a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Ennyi volt: mindjárt elfogy a benzin a durva válságba jutott országban
Kollár Dóra | 2022. július 4. 18:08
Egyre súlyosabb a helyzet Srí Lankában, és egyelőre nem igazán látszik a valódi megoldás a problémára. Bár törekvések a jó irányba vannak, mindez azon a tényen nem változtat, hogy az országnak két hetet kell vegetálnia most úgy, hogy gyakorlatilag elfogyott a szigeten a benzin.
Makro / Külgazdaság A lengyel kormány is megsarcolná a bankokat
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 17:05
Lengyelország fontolóra veheti a túl alacsony betéti kamatokból származó banki extraprofitra kivetett különadó bevezetését, ha a bankok nem hajlandóak "szilárd" szintre emelni a betéti kamatokat.
Makro / Külgazdaság 100 milliárd eurót mozgósítana az EU Ukrajna újjáépítésére
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 16:14
A koronavírus-válság utáni segély- és támogatási programok mintájára háború utáni újjáépítési alap létrehozására terjesztett elő javaslatot az Európai Beruházási Bank (EIB).
Makro / Külgazdaság Elemzők: nagyon megszenvedné Európa az orosz gázstopot
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 14:24
Londoni elemzők becslése szerint az orosz földgázszállítások leállásának növekvő kockázata miatt immár 40 százalék körüli az esélye annak, hogy az európai gazdaság az idén recesszióba kerül.
Makro / Külgazdaság Agresszívek és már lövöldöznek is a migránsok Szijjártó Péter szerint
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 13:59
A Vajdaságban beszélt erről a külgazdasági és külügyminiszter.  
Makro / Külgazdaság Rossz hír érkezett az euróövezetből: romlik a hangulat
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 12:26
Az elemzői várakozásoknál is jelentősebben romlott júliusban a befektetői hangulat az euróövezetben a frankfurti Sentix gazdaságkutató intézet hétfőn közölt felmérése szerint.
Makro / Külgazdaság Olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj a nem hatósági árakon tankolóknak
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 10:51
A beszerzés kerül kevesebbe, ezért a csökkenés.
Makro / Külgazdaság EP-jelentés: Magyarország súlyosan sérti az EU alapértékeit
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 10:27
Judith Sargentini utódja is lesújtó képest festett az elmúlt négy évről.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG