3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Nem csökken tovább a munkanélküliség – Vlagyimir Putyin hazánkba látogat – Veszik az új autópálya matricákat - Sorra szűnnek meg a bankszámlák.

83 000-rel kevesebb a munkanélküliek száma  2014 szeptember-novemberi időszakában az egy évvel korábbihoz képest, így a számuk 321 ezerre csökkent. A foglalkoztatottak száma ugyanakkor nőtt a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 4 millió 155 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma, 188 ezer fővel több, mint az előző év azonos időszakában. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 62,8%-ra nőtt. A munkanélküliek jelentős része, több mint húsz százaléka a 15-24 éves korosztályból kerül ki, ők azonban igen alacsony számban vannak jelen a munkaerőpiacon. Ezzel szemben a KSH adatai szerint a legjobb munkavállalási korúaknak titulált 24 és 54 év közti korosztály munkanélküliségi rátája 1,9 százalékponttal 6,2 százalékra esett. A statisztika kitér arra is, hogy meddig marad valaki munka nélkül, ha nem sikerül állást találnia: a munkanélküliség átlagos időtartama 18,2 hónap, több mint 46 százalékuk egy éve vagy annál tovább keres állást.

Márciusban Budapestre jön Vlagyimir Putyin orosz elnök – írja a Népszava több, független forrásra hivatkozva. A találkozó pontos időpontja nem ismert, a Miniszterelnökség egyeztet az orosz tárcával az ideális dátumról. Számítunk az orosz-magyar kapcsolat megerősítésére, mert ez része az európai stabilitás és biztonság szavatolásának – ezt az orosz elnök mondta Orbán Viktornak címzett újévi üzenetében. Vlagyimir Putyin utoljára 2006-ban látogatott hivatalosan Magyarországra, akkor Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnökkel tárgyalt az üzleti kapcsolatok megerősítéséért.

210 000 darabot adott el a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató a január elsejével bevezetett megyei matricákból – ezt Kibédi-Varga Lajos, a szolgáltató szóvivője mondta el a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában. Összehasonlítva, a tavalyi évben az első hónapban 165 ezer matricát vásároltak, ezt a  számot most az első négy napban túllépték, 175 ezret adtak el. Azok az autósok, akik nem vesznek matricát a kijelölt szakaszokon komoly bírságot fizethetnek. A pótdíj összege 14 875 forint, de az első hónapban még elkerülhető a büntetés, ha kiváltjuk az adott szakaszra érvényes megyei vagy országos éves matricát.

Egyre több magánszemély szünteti meg a bankszámláját – írja a Világgazdaság. Az okokat a két éve bevezetett tranzakciós illetékre és az alacsony betétkamatokra vezetik vissza. Két éve 340 ezer bankszámlát szüntettek meg, ennyi ideje kell tranzakciós illetéket fizetni, amely 260 milliárd forint bevételt hozott az államnak évente. Idén 262,2 milliárd forintot készül beszedni az állam, ez egy évre 25 000 forint kiadást jelent bankszámlánként. A Magyar Nemzeti Bank jelentése szerint ezt az összeget szinte az összes szolgáltató áthárította az ügyfelekre éves kártyadíjakkal és közvetlen kártyahasználati díjjal.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
Makro / Külgazdaság Hiába emelkedett, még mindig a sokéves átlag alatt a magyar BMI
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:01
Sőt, az elmúlt évekhez képest is alacsonyabb az idei áprilisi értéke e fontos mutatónak.
Makro / Külgazdaság 1,2 milliárd euróval javult egy fontos magyar mutató
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 08:31
Mondjuk nemcsak az export nőtt, hanem az import is csökkent.
Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
Makro / Külgazdaság Csak két magánnyugdíjpénztár marad a piacon
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 14:05
A hosszú éveken át négyszereplős piacon rövidesen csak két intézmény marad állva.
Makro / Külgazdaság A nyugalma érdekében jobb, ha nem nézi meg, hogy mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 08:58
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben szerdán reggel a bankközi devizapiacon az előző estéhez képest.
Makro / Külgazdaság Négy évig felhőtlen lesz az ég a gazdaság felett, legalábbis a Pénzügyminisztérium szerint
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 19:35
Ezt ígérte a kormány a Brüsszelhez elküldött Konvergencia Programban.
Makro / Külgazdaság Erre senki nem számított a pénzügyi világban!
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 16:34
Noel Quinn, a HSBC csoport vezérigazgatója öt év után váratlanul bejelentette, távozik a bank vezérigazgatói székéből.
Makro / Külgazdaság A fogyasztás fellendülése lehet a gazdasági növekedés alapja
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 15:22
Az MBH Bank értékeli az első negyedéves GDP-adatokat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG