3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Political Capital szociológus társalapítójával a Klasszis Klub május 23-ai adásában beszélt arról, hogy mi a különbség Magyar Péter és a két éve ugyanígy exfideszesként Orbán Viktort legyőzni próbáló Márki-Zay Péter között. Emellett még szóba került az is, miért van a szokásosnál nagyobb eltérés most a közvélemény-kutatások között, hogyan működik majd az önkormányzati kettős rendszer, amit az idézhet elő, ha a június 9-ei választásokat nem a jelenlegi polgármester nyeri meg, így az ő ötéves mandátuma lejártáig, azaz októberig még a helyén marad, illetve, hogy Budapesten mire lehet számítani?

Az előválasztások éjszakáján az ellenzéki pártok még döntetlenre álltak a Fidesszel. De aztán ez a helyzet gyorsan megváltozott, mivel Márki-Zay nem értette meg, hogy ő azért népszerű, mert a hagyományos ellenzéki pártok annyira ellustultak, eltompultak és annyira nem élesek, nem kreatívak a Fidesszel szemben, hogy nem lesz esélyük lebontani az Orbán-rendszert és úgy érezték, van egy szereplő, aki más környezetből jön és ha megtámogatják, akkor a hagyományos pártok szavazóival együtt többen lesznek, mint a Fidesz - jelentette ki Somogyi Zoltán, a Political Capital szociológus társalapítója a Klasszis Klub május 23-ai adásában. Ezért Márki-Zay gyorsan le is rontotta a pozícióját azzal, hogy pártot, frakciót szeretne csinálni, vagyis olyan lett, mint a többi ellenzéki párt, amiből pont elegük lett az embereknek.

Somogyi Zoltán szerint mintha Magyar Péter ebből tanult volna Márki-Zay Péter hibáiból, miszerint nem akar az eddig megszokott mostani ellenzéki közösséggel együtt mutatkozni, úgy véli, neki egyedül kell megvívnia a csatáját. Meg arra koncentrál, hogy a Fideszben elbizonytalanodott szavazókat ugyanúgy megszerezze, mint azokat az ellenzéki érzületű embereket, akik meglátják a reményt abban, hogy általa esetleg meg lehet verni Orbán Viktort. Tisztában van vele, hogy ha erőt mutat fel, akkor az ellenzéki szavazók is meg fogják érezni a lehetőséget, ezért retorikájában, kommunikációjában szinte úgy lép fel, mintha egy fideszes politikus lenne, kivéve abban, hogy Orbánnak mennie kell, illetve, hogy az Európai Ügyészségnek itt kell lennie, valamint, hogy az Európai Unióval is szorosabb viszonyra törekedne.

Ha nem lenne a napi félmilliárd forintos propagandapénz, akkor már nem lenne ez a rendszer - jelentette ki a Political Capital szociológus társalapítója. Hozzátéve: most, mintegy két héttel a választások előtt a Fidesz bőven messze van az 50 százalékos szavazati aránytól.

Beszámolók a korábbi Klasszis Klub rendezvényeinkről:

(Csabai Károly szerzői oldala itt érhető el.)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 07:04
A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentett döntése alapján érvényben maradt a magyar szuverén devizakötelezettségek "BBB" szintű osztályzata.
Makro / Külgazdaság Megint többet kell fizetni hétfőtől a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 18:41
Vége a jó világnak.
Makro / Külgazdaság Máris megvan a vámháború első áldozata? Mi lesz a pálinkákkal?
Buksza blog | 2024. június 14. 16:08
Az Európából Kínába szállított szeszesitaltermékek, például pálinkafélék, mondjuk a francia konyak lehet az első európai áldozata a kínai elektromos autókra kivetett európai uniós büntetővámra adott pekingi válasznak.
Makro / Külgazdaság Putyin Zaporizzsja és Herszon megyét is magának követeli
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 14:20
Aligha elfogadható ez Ukrajnának.
Makro / Külgazdaság Áprilisban csökkent az euróövezet külkereskedelmi többlete
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 13:25
Az előző havinál és a vártnál is jóval kisebb külkereskedelmi többlettel zárta áprilist az euróövezet az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken publikált első becslése alapján.
Makro / Külgazdaság Áll a bál a Vörös-tengeren is, súlyosan megsebesült egy matróz
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 11:14
Húszi rakéták vettek célba több hajót is, egy súlyos sebesült is van.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor is beismerte, hogy bajban van Brüsszelben
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 10:44
"Két hölgy" miatt. Ha nem jön össze az új frakció, még messzebb kerül Brüsszel elfoglalása, márpedig a magyar miniszterelnök szerint sem áll jól a dolog.
Makro / Külgazdaság Kezdődik a háború Kína és Brüsszel között?
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 09:46
Pekingben közölték, nem hagyják válasz nélkül az ellenséges lépést, megtorló intézkedések jöhetnek.
Makro / Külgazdaság Kapott egy jó hírt Lázár János
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 08:31
A márciusi kiábrándító adatok után jelentősen javult egy fontos gazdasági mutató.
Makro / Külgazdaság Megismételhetik a főpolgármester-választást! Ezt kezdeményezi Karácsony Gergely
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:28
Budapest teljes területén, a lehető legrövidebb időn belül. Bármi is legyen az eredménye a szavazatok pénteki újraszámlálásának.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG