<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Fidesz
Makro / Külgazdaság Beszántaná az Európai Parlamentet a Fidesz és a KDNP
Privátbankár.hu | 2022. június 23. 08:29
Legalábbis jelenlegi formájában nem hagyná tovább működni.  
Makro / Külgazdaság Mit fog jelenteni Magyarország számára az ötödik Fidesz-kormány?
Káncz Csaba | 2022. április 4. 06:07
A Fidesz győzelme minden jel szerint Magyarország további elszigetelődéséhez vezet a modern világban és térségünkben. Az orosz agresszió gyakorlatilag ellehetetlenítette Orbán Viktor „pávatáncát” a Nyugat és az eurázsiai tengely között, így még a hazai konzervatív politikai köröket is megdöbbentve Lengyelország faképnél hagyta hazánkat. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor már a következő 10 évre tervez
Privátbankár.hu | 2021. november 14. 16:36
A Fidesz tisztújító kongresszusán az újraválasztott elnök, Orbán Viktor is beszédet mondott.
Makro / Külgazdaság Itt a program: zászlót bontottak Orbán Viktor és szövetségesei
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 2. 15:27
A közös nyilatkozatban kiállnak az EU eszméje mellett, de elutasítják az európai szuperállamot.
Makro / Külgazdaság Megszenvedheti a Néppárt a Fidesz kiválását
Wéber Balázs | 2021. május 27. 17:09
Ha ma lennének az EP-választások, a jobbközép pártcsalád már csak jóval kisebb előnnyel nyerne, mint két évvel ezelőtt – derül ki egy aktuális felmérésből. Ebben jelentős szerepe van a Fidesz távozásának.
Makro / Külgazdaság Robbant a Fidesz-bomba az EP-ben – de mi lesz ezután?
Wéber Balázs | 2021. március 3. 18:27
A Fidesz előremenekült azzal, hogy bejelentette kilépését a néppárti EP-frakcióból. A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint ugyanakkor ez még nem jelenti automatikusan távozását a pártcsaládból. Az EP-ben két frakció jöhet szóba új partnerként a magyar kormánypárt számára, de új frakció alakítása sem kizárt. Egy német kormányközeli forrásunk szerint Berlin most visszafogott volt az ügyben, a német napirendet jelenleg más témák uralják.      
Makro / Külgazdaság Dagad a botrány a Néppártban – újabb részletek a Deutsch-ügyről
Wéber Balázs | 2020. december 18. 10:53
Egyre nagyobb hullámokat vet a konzervatív pártcsaládban a Deutsch-ügy: számos képviselő szigorúbb ítéletet szeretett volna, egy finn képviselő pedig kilépéssel fenyeget, ha nem döntenek a magyar politikus kizárásáról. Német sajtóhírek szerint Deutsch Tamást a CDU és a CSU, na meg Orbán Viktor mentette meg.
Személyes pénzügyek A Fidesz illetékmentessé tenné a testvérek közötti öröklést
MTI | 2020. május 26. 06:36
A jövőben a testvérek is illetékmentesen ajándékozhatnának egymás között, illetve örökölhetnének egymástól - egy erről szóló törvényjavaslatot terjeszt Kósa Lajos és Novák Katalin, a Fidesz-alelnökei az Országgyűlés elé.
Makro / Külgazdaság Újabb csapást mérne az önkormányzatokra a Fidesz
Privátbankár.hu | 2020. február 19. 13:27
Komoly veszteség érheti azokat a településeket, ahol kiemelten közérdekű beruházás valósul meg.
Makro / Külgazdaság 23 milliót szórakozott el a Fidesz két év végi rendezvényén
Privátbankár.hu | 2020. február 11. 14:31
A legnagyobb kormánypárt mintegy 3,5 millió forinttal többet költött tavaly karácsony előtt a rendezvényeire, mint egy évvel korábban.
Makro / Külgazdaság Fekete bárány marad a Fidesz a Néppárton belül
Privátbankár.hu | 2020. február 4. 08:29
A magyar kormánypárt továbbra sem kapja vissza tagságát, de nem is zárják ki.
Makro / Külgazdaság Február végén lehet az Orbán-Tusk találkozó
Wéber Balázs | 2020. február 3. 13:40
A tervek szerint február végén egyeztet egymással személyesen Orbán Viktor és Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke a Fidesz néppárti tagságáról, értesült a Privátbankár.hu. A magyar kormánypárt elnöke előtte Angela Merkellel is tárgyalni fog, ezen a megbeszélésen szintén téma lesz a Fidesz-Néppárt konfliktus. Jelzésértékű lehet, hogy a magyar kormányfő ma többek között Matteo Salvinihez, a jobboldali-populista Liga elnökéhez utazik Rómába.
Makro / Külgazdaság Egyre cikibb bohózat lesz a Fidesz-ügy az EPP-ben
Wéber Balázs | 2020. január 30. 14:29
Az Európai Néppárt eredetileg őszre ígérte a Fideszről szóló jelentést, majd januárra tolta ki a határidőt, tegnap pedig Donald Tusk állítólag már arról beszélt, hogy a jelentés írásos formában nem is létezik. A Néppárt tíz hónapja tolja maga előtt a magyar kormánypárt ügyét anélkül, hogy bármi konkrétat lépett volna. A Fidesz tagsága felfüggesztve marad – a Néppárt döntésképtelen.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor, a Néppárt és a Marslakók – A hét sztorija
Izsó Márton - Wéber Balázs | 2020. január 24. 20:00
A héten mutatta be a Bölcsek Tanácsa a Fideszről készült jelentését az Európai Néppárt elnökének, Donald Tusknak. De mi a Fidesz-Néppárt balhé lényege? Ki akar kirúgni kit és miért? Hihetünk-e a függő és független médiának? Mire gondol Soros György egy New York-i felhőkarcoló 13. emeletén? És hogy jönnek ide a Marslakók? Tíz kérdés, tíz válasz munkatársunk, Wéber Balázs kommentárjában.
Makro / Külgazdaság A Néppártban tartaná a Fideszt egy vezető CDU-s politikus
Wéber Balázs | 2020. január 22. 11:25
Daniel Caspary szerint rossz döntés lenne, ha a magyar kormánypártot kizárnák a konzervatív pártcsaládból.
Makro / Külgazdaság Az Európai Néppárt és a Fidesz függőjátszmája
Gyévai Zoltán - Brüsszel | 2020. január 22. 09:33
A szakításra utaló szaporodó jelek ellenére sem lehet biztosra venni a Fidesz közeli kizárását az Európai Néppártból. Egyelőre kétesélyes, hogy a EPP február 3-4-re összehívott politikai gyűlése egyáltalán döntést hoz majd a közel egy éve húzódó ügyben. Az viszont már biztosra vehető, hogy Donald Tusk, az Európai Néppárt új elnökének kezében futnak össze a szálak és az ő ítélete meghatározó lesz a végeredmény szempontjából.
Makro / Külgazdaság Orbán és az olasz fasizmus – februárban új korszak kezdődhet hazánkban
Káncz Csaba | 2020. január 3. 09:10
Információink szerint februártól Novák Katalin lehet hazánk új külügyminisztere. Novák a legfőbb hazai összekötő az amerikai ultrakonzervatív, neoprotestáns fundamentalista szervezetek felé, amelyek a Családok Világkongresszusa hálózatain keresztül átláthatatlanul költenek dollármilliókat európai – köztük magyar – szélsőjobboldaliak és „családvédők” sztárolására. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Donald Tusk: Orbán Viktor a barátom, de...
Wéber Balázs | 2019. november 21. 15:30
Január végén derülhet ki, hogy kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból Donald Tusk szerint. A jobbközép pártcsalád új elnöke Orbán Viktort közeli barátjának nevezte, a magyar kormányfő politikai eszméivel, például az illiberális demokráciával ugyanakkor nem ért egyet. A lengyel politikus elárulta azt is, hogy korábban milyen jótanácsot kapott a U2 frontemberétől.
Makro / Külgazdaság Nagyon töri a fejét a Néppárt, hogy mit csináljon a Fidesszel
Wéber Balázs | 2019. november 20. 13:30
Az Európai Tanács leköszönő elnökét, Donald Tuskot választhatja meg új elnökének az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán. Ez nem feltétlenül jó hír a Fidesznek, hiszen Tusk korábban már figyelmeztette a magyar kormánypártot a liberális demokrácia játékszabályainak betartására. A pártcsalád továbbra is megosztott a Fidesszel kapcsolatban, amelynek tagsága fel van függesztve, ezért nem is lesz ott a kongresszuson.
Makro / Külgazdaság A Fidesz néppárti tagsága még mindig be van fagyasztva
Privátbankár.hu | 2019. október 18. 15:53
Az Európai Néppárt megvédi értékeit, ezért fagyasztotta be a Fidesz tagságát, ami továbbra is érvényes – mondta Manfred Weber.
Makro / Külgazdaság Prostik és gengszterek – egyszerre bukott a Fidesz és a Szabadságpárt
Wéber Balázs | 2019. október 17. 06:10
Strache pártjának és a magyar kormánypártnak is megvolt a maga Ibiza botránya, és mindegyik komoly pofont kapott a választóktól. A Szabadságpárt valószínűleg ellenzékbe szorul, Sebastian Kurz viszont továbbra is kormányzó szövetségese lehet Orbán Viktornak, mondta a Privátbankár.hu-nak Alexander Dworzak. A Wiener Zeitung szerkesztője szerint ezzel ugyanakkor nem fog dicsekedni a régi-új kancellár.
Makro / Külgazdaság Borkai sikamlós afférja és a Fidesz-bukta – külföldi lapok a választásról
Privátbankár.hu | 2019. október 14. 09:10
Érzékeny vereségeket szenvedett a Fidesz a tegnapi önkormányzati választásokon, és habár országosan még mindig ez a párt a legerősebb, a mostani ellenzéki összefogás a parlamenti választásokon is komoly próba elé állíthatja Orbán Viktort, írják külföldi lapok. A FAZ szerint az eredményben szerepet játszhatott a Borkai-botrány is, amely rombolta a párt tekintélyét.
Makro / Külgazdaság A Fidesz meglátta a részvételi arányt, és izomból nekiállt kommunistázni
Privátbankár.hu | 2019. október 13. 09:27
Így biztatja a nagyobbik kormánypárt a szimpatizánsait, hogy menjenek el szavazni.
Vállalat Az utolsó simításokkal is végeztek a fideszes média-halálcsillagon
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 26. 10:54
Bejegyezte a cégbíróság egy csomó KESMA-cég beolvadását a Mediaworks Hungary Zrt-be. Búcsút kell vennünk olyan cégnevektől mint például a Magyar Idők Kft.
Makro / Külgazdaság Megint Orbán Viktor nevet a végén? Mégis megtűrnék a Néppártban a Fideszt
Wéber Balázs | 2019. július 14. 16:00
Német sajtóinformációk szerint a felszín alatt enyhül a feszültség az Európai Néppárt és a Fidesz között, a közelmúltban mindkét fél gesztusokat tett a másik irányába. A magyar kormánypártot vizsgáló néppárti bizottság állítólag kihagy majd néhány kényes témát a jelentéséből. A Fidesz ügye összefügg az uniós vezetői posztokról kötött alkuval, valamint az EP-n belüli pozíciók elosztásával.
Makro / Külgazdaság Brüsszelben brusztol posztjáért Európa új nagyasszonya
Wéber Balázs | 2019. július 10. 13:08
Továbbra is kérdéses, hogy sikerül-e összekaparnia Ursula von der Leyennek a megválasztásához szükséges 375 szavazatot az Európai Parlamentben. Az Európai Bizottság elnöki posztjára jelölt politikus ma folytatja az egyeztetéseket a frakciókkal. Az EP-ben ma még csak a parlamenti szakbizottságokról voksolnak – a szocdemek, a liberálisok és a Zöldek várhatóan nem fogják megszavazni a fideszes jelölteket.
Vállalat Százmilliókat bukott a Népszabadság eladásán az MSZP
Privátbankár.hu | 2019. június 25. 14:45
Miközben a lapot bezáró osztrák Heinrich Pecina milliárdokat keresett azzal, hogy a magyar médiapiacon Fidesz-közeli körökkel üzletelt, az MSZP és környezete meglepően olcsón adott túl és így százmilliókat bukott maradék médiaérdekeltségein az elmúlt években. Pedig ezek jelentős része is vagy éppen Pecinához, vagy közvetlenül a fideszes médiabirodalomhoz került.
Makro / Külgazdaság EP-alkuk: kigolyózhatják a Fideszt a Néppártból
Wéber Balázs | 2019. június 17. 06:10
Sorra alakulnak a frakciók az új Európai Parlamentben, amelynek erőviszonyai minden eddiginél kiegyensúlyozottabbak lesznek. Most először fordul elő, hogy a Néppártnak a szociáldemokratákkal együtt sem lesz többsége, ezért új szövetségesekre van szüksége. A potenciális partnerek pedig nem nézik jó szemmel, hogy a Fidesz még mindig tagja maradhat a jobbközép pártszövetségnek. Körképünk a régi-új frakciókról és a magyar kormánypárt esélyeiről.
Makro / Külgazdaság Orbánék nélkül ünnepelnek Salviniék Brüsszelben
Wéber Balázs | 2019. június 13. 11:40
Ma mutatkozik be Brüsszelben az új jobboldali populista frakció, amely az ötödik legnagyobb képviselőcsoport lesz az EP-ben. Matteo Salvini eredetileg Orbán Viktort és pártját is szerette volna a soraiban tudni, ő azonban már inkább maradna az Európai Néppártban. Nemrég még levelet is írt a Fideszt vizsgáló bizottságnak, amelyben európai értékek iránti elkötelezettségét bizonygatja.
Makro / Külgazdaság Új jelzések Budapestről – nagy pókerjátszma része a Fidesz EPP-tagsága
Wéber Balázs | 2019. június 6. 14:44
Bár a Fidesz a közelmúltban több csatornán keresztül is jelezte, hogy inkább maradna az Európai Néppártban, korántsem biztos, hogy a kívánsága teljesülni fog. Német sajtóértékelések szerint Manfred Webernek most már meg kell szabadulnia a magyar kormánypárttól, különben a szövetséges frakciók nem támogatják jelölését az Európai Bizottság élére. Eközben a Fidesz ügyét vizsgáló néppárti bizottság találkozót kért a magyar kormányfőtől.
Makro / Külgazdaság Ellentmondott Orbánnak a Fidesz volt miniszterelnök-helyettese
Privátbankár.hu | 2019. május 28. 10:11
A magyar miniszterelnök szerint Manfred Weber nem való az Európai Bizottság elnöki posztjára, Navracsics Tibor szerint igen.
Makro / Külgazdaság Kivel lesz majd a Fidesz, amikor előkerülnek a legfontosabb ügyek?
Privátbankár.hu | 2019. május 27. 14:58
Nem rendeződött át érdemben Európa pártpolitikai térképe a tegnapi EP-választások következtében, a hagyományos két nagy politikai szövetség, a Néppárt és a szociáldemokraták vélhetőleg a változó összetételű parlamentben is tudják majd érvényesíteni akaratukat, köszönhetően a megnövekedett mandátumszámú liberális és zöld frakciók reménybeli támogatásának. A TrendFM Reggeli Monitor című műsorában Nagy Károly kérdezte Gáspár Andrást, a Privátbankár.hu főszerkesztőjét.
Makro / Külgazdaság EP-választás: ennél jobbra számíthattak a Fideszben
Privátbankár.hu | 2019. május 26. 23:45
Végül épp hogy túlszárnyalták az öt évvel ezelőtti eredményt, megerősödtek a Fidesszel szembeni narratívát felvállaló mozgalmak és az Európai Unióban sem történt meg az áttörés, nem kerültek vezető pozícióba a bevándorlás-ellenes erők.
Makro / Külgazdaság EP-választás: a Fidesz behúzta, a Jobbik elbukta, a Momentum az új erő
Privátbankár.hu | 2019. május 26. 20:07
Az első exit pollok szerint a Fidesz jobban szerepelt, mint öt éve, a Jobbik támogatottsága viszont jelentősen olvadt. Közben sorban jönnek a hírek Európából is, a németeknél egyre nagyobb a kétség, hogy Manfred Weber elegendő támogatást élvez-e az Európai Bizottság elnöki posztjának betöltéséhez. Frissítés: a DK és a Momentum a vezető ellenzéki erő, bukott az MSZP, a Jobbik és az LMP.
Makro / Külgazdaság Te tudod egyáltalán, kire szavazol vasárnap?
Valkai Nikoletta | 2019. május 24. 12:55
Az nagyjából egyértelmű a magyar választópolgároknak, hogy mely pártokra, szövetségekre lehet szavazni a most vasárnapi európai parlamenti választás során. Az már kevésbé lehet világos, hogy a listát állító pártok kiket indítanak a brüsszeli képviselőségért. Megnéztük, hogyha a közvélemény-kutatók mandátumbecslése bejönne, mely jelölteknek sikerülne a bejutás.
Makro / Külgazdaság Hogy kerül egy plakátra Kövér László és David Attenborough?
Izsó Márton | 2019. május 21. 20:10
Vasárnap 9 párt, pártszövetség indul az európai parlamenti választáson. Videós összeállításunkban ezúttal azt néztük meg, hogy a pártok milyen vizuális eszközöket, plakátokat vetettek be az utcákon, közösségi médiában az utóbbi hetekben. Szlogenek, üzenetek és kampányarcok a Mi Hazánk Mozgalomtól a Kétfarkú Kutya Pártig.
Makro / Külgazdaság Te tudod egyáltalán, mire szavazol vasárnap?
Kollár Dóri | 2019. május 20. 06:06
Melyik politikai párt békülne ki az oroszokkal? Kik akarnák megroppantani a narancs-elit rendszerét? Az LMP vagy az MSZP szeretné minél előbb bevezetni az eurót Magyarországon? És a sziesztát? Sorra vettük az európai parlamenti választáson listát állító kilenc párt, pártszövetség választási programjait. Gyorstalpaló a vasárnapi választás előtt azoknak, aki lemaradtak, hogy mit gondolnak azok a pártok, akik képviselőt küldhetnek majd Brüsszelbe.
Makro / Külgazdaság Orbán kemény interjút adott - ő már tudja, ki Európa legfontosabb embere
Privátbankár.hu | 2019. május 1. 11:00
Matteo Salvinit, a Liga olasz kormánypárt vezetőjét nevezte Európa jelenlegi legfontosabb emberének a migráció megállítása és az EU átalakítása terén Orbán Viktor miniszterelnök, akivel a La Stampa olasz napilap közölt interjút ma, Salvini magyarországi látogatása előtt.
Vásárló A nap képe: ön megkóstolta volna Orbánék narancssárga tortáját?
Privátbankár.hu | 2019. március 31. 14:19
Tegnap tartották a Fidesz 31. születésnapi ünnepségét, a rendezvényen torta is volt, erről a miniszterelnök a Facebook-oldalán is megosztott egy képet. Hogy tetszik?
Makro / Külgazdaság Cáfolja a CDU-CSU az Orbán-kormány vádjait
Wéber Balázs | 2019. március 27. 06:10
A magyar kormánypárt azzal vádolja az Európai Néppártot, hogy távolodik a keresztény-jobboldali értékektől, és bevándorláspárti irányba tolódik el. A pártcsaládot domináló német pártszövetség hétfőn meghirdetett programjából ugyanakkor kiderül: a CDU-CSU a liberális demokrácián túl kiáll a keresztény gyökerek mellett is, alacsonyan tartaná a menekültek számát, és meg akarja védeni Európa külső határait.
Makro / Külgazdaság Felfüggesztették a Fidesz tagságát a Néppártban!
Privátbankár.hu | 2019. március 20. 19:05
A javaslatot mindössze három ellenszavazattal fogadták el. 
Makro / Külgazdaság Ha felfüggesztik, azonnal elhagyja a Fidesz a Néppártot
Privátbankár.hu | 2019. március 20. 13:23
Legalábbis ezt mondja Gulyás Gergely.
Makro / Külgazdaság Juncker: ki kell zárni a Fideszt a Néppártból
Privátbankár.hu | 2019. március 20. 10:48
A Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság EPP-s elnöke pedig ugyancsak szerdán megerősítette álláspontját, miszerint meg kell szüntetni a Fidesz tagságát az Európai Unió jobbközép erőit összefogó pártcsaládban.
Makro / Külgazdaság Nagyon közel a szakításhoz: holnap eldől a Fidesz sorsa
Wéber Balázs | 2019. március 19. 12:55
Szerdán dönt az Európai Néppárt közgyűlése a Fidesz kizárása ügyében. A tárgyalásokba bevont volt emberi erőforrás miniszter, Balog Zoltán szerint még soha nem voltak ilyen közel a szakításhoz. Eközben a Financial Times szerkesztőségi cikkben állt ki amellett, hogy a magyar kormánypártot el kell távolítani a jobbközép pártcsaládból.
Makro / Külgazdaság Rogán Antal elárulta, meddig maradna a Fidesz a Néppártban
Privátbankár.hu | 2019. március 17. 11:13
Az Európai Néppárt szerdán vitatja meg a Fidesz kizárására irányuló kezdeményezést, egyelőre minden lehetőség nyitva áll - mondta Manfred Weber. A Fidesznek addig éri meg az Európai Néppártban maradni, amíg az nem áll át teljes egészében a bevándorláspártiak oldalára - mondta Rogán Antal. A junckeres plakátokat mindenesetre leszedik.
Makro / Külgazdaság Weber: egy lépésre vagyunk a Fidesz kizárásától
Privátbankár.hu | 2019. március 14. 09:08
Az Európai Néppárt csúcsjelöltje szerint Orbán Viktoron múlik, hogy betartja-e az általa szabott feltételeket.
Makro / Külgazdaság Mennek vagy maradnak? Orbánék válaszát várják
Privátbankár.hu | 2019. március 11. 14:11
A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) a magyar fél válaszára vár a Fidesz európai néppárti tagsága körüli vitában - mondta a párt főtitkára az elnökség álláspontját ismertetve.
Makro / Külgazdaság Orbán március 15-én viszi ki a Fideszt a Néppártból?
Káncz Csaba | 2019. március 11. 08:55
Weber a megalázkódó pesti útjával újonnan bizonyítja, hogy alkalmatlan az EU Bizottság vezetői posztjára. Orbán a korábbi szívélyes viszony után tehertétellé vált nemcsak a bajor CSU, de Kurz osztrák kancellár számára is. Káncz Csaba jegyzete.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG