<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy nyugalmazott ezredes teljesen reális képet festett az ukrajnai háborúról. Lehet, hogy ez valaminek a kezdete?

A "60 perc" az orosz állami tévé zászlóshajója: ezek a stúdióbeszélgetések mindig mindenben a Kreml irányvonalát hirdeti, beleértve természetesen Putyin úgynevezett „különleges katonai műveletét” is Ukrajnában. Hiszen a Kreml továbbra is fenntartja az álláspontját, hogy az orosz offenzíva a terv szerint halad.

Ám legutóbb a stúdió vendége, Mikhail Khodarenok katonai elemző és nyugalmazott ezredes volt, aki megdöbbentő módon egészen más képet festett most a jelenlegi helyzetről. Arra hívta fel a figyelmet, hogy „Oroszország helyzete egyre rosszabb lesz”, mivel Ukrajna folyamatos katonai segítséget kap a Nyugattól, és „az ukrán hadsereg egymillió embert is fel tud fegyverezni” - írja a BBC.

Az állami televízió műszaki központja Moszkvában, Ostankinoban. Fotó: DepositphotosAz állami televízió műszaki központja Moszkvában, Ostankinoban. Fotó: Depositphotos

Az ukrán katonákra utalva megjegyezte, hogy nagyon erősen megvan bennük az akarat, hogy megvédjék a szülőföldjüket. 

"A csatatéren a végső győzelmet az ellenfelek morálja határozza meg, azok győznek, akik képesek vérüket ontani a hazájukért, ezért készek harcolni" - tette hozzá a nyugdíjas ezredes, aki így folytatta elemzését:

„A legnagyobb probléma Oroszország katonai és politikai helyzetével, hogy teljes politikai elszigeteltségben állunk, s még azt sem tudjuk beismerni, hogy az egész világ ellenünk van. Meg kell oldanunk ezt a helyzetet.”

Az ezredes szerint egyáltalán nem tekinthető normálisnak az a helyzet, amikor 42 ország áll Oroszországgal szemben, miközben katonai-politikai és haditechnikai erőforrásaik is egyre  korlátozottabbak.

A stúdió többi vendége csak hallgatott; még a műsorvezető, Olga Szkabejeva is szokatlanul visszafogottnak tűnt, pedig ő mindig hevesen és hangosan védekezett a Kreml mellett.

A BBC úgy kommentálja a hírt, hogy ritkán hallani ilyen valósághű elemzést az orosz állami tévében. Pedig a Kreml mindent megtesz, hogy irányítsa az információkat: leállította a független orosz hírforrásokat, és gondoskodott arról, hogy a televízió – az orosz közvélemény formálásának legfőbb eszköze – a propagandaüzeneteket továbbítsa.

Még korai lenne bármit is mondani, de az biztos, hogy most már érdemes figyelni az orosz állami televíziót is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Lemond a brit miniszterelnök: elsodorják a botrányok Boris Johnsont
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 10:46
Nem tud tovább ellenállni a botrányhős miniszterelnök: a párt vezetésétől most, a miniszterelnöki címtől ősszel válik meg Boris Johnson.
Makro / Külgazdaság Tíz hónap után először lett többlet a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 10:16
A várt hiánnyal szemben 135 millió euró többlet keletkezett a külkereskedelemben májusban az áprilisi 523 millió euró deficitet követően, ami tíz hónapja az első többlet.
Makro / Külgazdaság Az óriási kamatemelés ellenére is vergődik a forint
Király Béla | 2022. július 7. 09:56
Csütörtökön 200 bázispontos kamatemelést hajtott végre az MNB, az ilyen lépés normális esetben brutális jelzővel illethető. Azonban még ez sem tudta erősödő pályára állítani a forintot.
Makro / Külgazdaság Uniós pénzek: a magyar kormánynak is üzent az uniós biztos
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 09:46
A Bizottság mérlegelni fogja, hogy mely esetekben lehet szükséges megvonni a források kifizetését.
Makro / Külgazdaság Egyre jobban kellene az uniós pénz Magyarországnak - vannak, akik mindent elvennének tőlünk
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 08:42
A lengyelek megalkudtak Brüsszellel, de a helyreállítási pénzhez még nem jutottak hozzá - Magyarországnak egyre jobban kellene a pénz, de egyelőre a pletykák szerint csak jobb tárgyalási pozíciót akarunk kicsikarni, előrelépésről nincs szó.
Makro / Külgazdaság Az oroszok újra beüzemelték a mariupoli kikötőt, újabb város felé masíroznak a seregeik - összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 06:53
Az ukrán elnök arról beszélt az éjjel, hogyan lövik nyugati nehézfegyverekkel az orosz erőket - az oroszok pedig amerikai fegyverrendszerek kilövéséről adtak hírt. Elkezdődött a háború 134. napja.
Makro / Külgazdaság Egyre dagad a brit belpolitikai botrány - sorra kérik a miniszterelnök lemondását a kormánytagok
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 06:26
Boris Johnson még mindig tartja magát, nem hajlandó lemondani - pedig sorbaállnak az irodája előtt a magasrangú kormánytagok, hogy távozásra szólítsák fel.
Makro / Külgazdaság „A benzinár is elszállt” – nyugati szomszédunkban is bedurvult az infláció
Wéber Balázs | 2022. július 7. 05:21
Bár Ausztriában még nem mindenki érzi az energiaár-robbanást, az általános drágulás egyértelmű, az infláció pedig csaknem fél évszázados csúcson van. Helyi magyarok és hivatalos statisztikák segítségével próbáltunk képet alkotni az inflációs helyzetről nyugati szomszédunknál.         
Makro / Külgazdaság Medvegyev atommal fenyegetőzik - Von der Leyen: Európának fel kell készülnie az orosz gáz teljes elzárására - Esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 19:38
Összefoglalónk az ukrajnai háború 133. napjáról.
Makro / Külgazdaság Meddig kell együtt élnünk a magas inflációval? Lesz még ennél is gyengébb a forint? - Klasszis podcast
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 19:23
Hogyan lehetséges az, hogy az MNB egyre feljebb viszi az irányadó kamatát, mégis azt látjuk, a forint csak egyre gyengül? S meddig mehet fel az infláció? Ezekről is beszélgettünk a Klasszis podcastban Virovácz Péterrel, az ING makrogazdasági elemzőjével.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG