<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az IMF, a Nemzetközi Valutaalap és az ENSZ is ad vagy gyűjt, több vállalatnál az oroszok nem vásárolhatnak az online boltjaikban.

Egymás után jelentette be kedd éjjel több világcég, hogy jelentős pénzügyi segítséget ad Ukrajnának - derül ki az UNN ukrán és a TASzSz orosz hírügynökség szerda hajnali híreiből. 

A Wizzair felfüggesztette ukrajnai járatait, de 100 ezer ingyen jegyet ad a szomszédos országokból induló járataira (fotó: wizzair)
A Wizzair felfüggesztette ukrajnai járatait, de 100 ezer ingyen jegyet ad a szomszédos országokból induló járataira (fotó: wizzair)

A Wizzair azt közölte Twitter oldalán, hogy 100 ezer repülőjegyet ad ingyen az ukrajnai menekülteknek. Az utasok valamelyik rövid távú európai járatra válthatnak így jegyet. A felajánlás a Magyarországról, Lengyelországból, Szlovákiából és Romániából induló járatokra vonatkozik.

A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap összesen 3 milliárd dolláros csomagot szavazott meg, amit humanitárius célokra, egészségügyi ellátásra és oktatásra szánnak. Az ENSZ a Twitteren keresztül felhívást tett közzé, hogy a világ országai gyűjtsenek 1,7 milliárd dollárt Ukrajna megsegítésére. A világszervezet szerint 12 millió ukrán ellátásáról kell hamarosan gondoskodni.

A Google első menetben 15 millió dollárt utalt át Ukrajnának, direkt kedvezményeket és kedvezményes reklámfelületeket ajánlott fel. Kikapcsolták a Google Maps Ukrajnára vonatkozó néhány funkcióját, hogy védjék a helyieket. Ezen kívül pótszolgáltatást vezetett be: a kereséskor felugró ablak fontos információkkal látja el a menekülteket arról, hogy az ENSZ által biztosított ellátást vagy forrásokat hol tudják igénybe venni, hol vannak szabad helyek, milyen ellátást kaphatnak és milyen jogi segítséghez juthatnak. Megígérte a cég, hogy minden eszközzel küzd a virtuális térben terjedő dezinformáció ellen.

Az Apple és a Nike egyelőre nem adott pénzt, viszont úgy döntött, hogy beszünteti az online értékesítést Oroszországba -  ezt az ukrán kormány egyik tagjától tudta meg az UNN hírszolgálati iroda. Az intézkedés már életbe is lépett, egyelőre nem tudni, mennyi ideig lesz zárva a netes boltjuk. Az ukrán pénzügymininisztérium arra kérte az Apple-t, hogy ne csak az eszközök vásárlásától zárja el az oroszokat, hanem zárja be az Apple Store-t is.

A TaSzSz beszámolója szerint a Visa és a Mastercard után az American Express is korlátozást jelentett be, közölte, hogy minden együttműködést leállított orosz partnereivel. A Warner Bors, a Sony és a Paramount után a Universal is közölte, hogy nem vetíthetik filmjeiket az orosz mozikban. A Netflix közölte, hogy leállítja az orosz forgatásait.

Makro / Külgazdaság Lengyel vadászgépekre fáj az ukránok foga - hideg fogadtatást kapott az új amerikai nagykövet Moszkvában
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 20:14
Hétfőn sem volt hiány az eseményekből a háborúban. 
Makro / Külgazdaság Putyin telefonált: itt van, miről volt szó
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 19:36
Az orosz elnök a nemzetközi színtéren hozzá hasonlóan vitatott személlyel beszélt.
Makro / Külgazdaság A politizáló orosz menekültek után halálosztag indulna
Káncz Csaba | 2023. január 30. 19:13
A Biztonsági Tanács elnökhelyettese halálosztagok bevetésére szólít fel az országot elhagyó, de politikailag továbbra is aktív oroszok ellen. A külföldre menekült informatikusokat viszont busás jutalmakkal csábítanák haza. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Néhány hónap, és brit tankok érkeznek az orosz-ukrán frontra
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 17:32
Ukrajna dörzsölheti a markát a brit védelmi miniszter kijelentése után.
Makro / Külgazdaság Veszélyben Kína hosszútávú fejlődése – mutatjuk, miért
Tiszóczi Roland | 2023. január 30. 15:24
A szülőképes korú nők száma Kínában tavaly több mint négymillióval csökkent, ami az egygyermekes politika öröksége. Ugyanakkor egy gyermek felnevelésének költsége Kínában az egy főre jutó GDP közel hétszerese, ez majdnem a duplája az Egyesült Államokban vagy Japánban erre fordított összegnek, ami visszaveti a gyermekvállalási kedvet.
Makro / Külgazdaság Erőteljesen bővít a két légióriás
Szakonyi Péter | 2023. január 30. 14:15
Idén tízezerrel bővíti dolgozói létszámát a Boeing. Az amerikai repülőgépgyártó óriás már tavaly is “hízott” - akkor 23 ezer új dolgozót vett állományba.
Makro / Külgazdaság Ha ez igaz, Putyin tényleg valami durvát mondott telefonon
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 13:51
Elég meredek kijelentéseket tett Vlagyimir Putyin állítólagos szavairól a volt brit miniszterelnök.  
Makro / Külgazdaság Megszólalt az Európai Unió Tanácsa az uniós minimálbérről
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 12:38
Tagállami szinten kell meghatározni, és rendszeresen felül kell vizsgálni.
Makro / Külgazdaság Itt a friss német GDP-adat
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 11:36
A negyedik negyedévre és a 2022-es év egészére is kaptunk információkat Európa legnagyobb gazdaságáról.
Makro / Külgazdaság Szerdán a dízelesek örülhetnek
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 11:01
Csökken a gázolaj beszerzési ára, de kérdés, ez megjelenik-e a kútoszlop áraiban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG