2p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Állítólag Putyin egy szekta tagja, az irányítja őt is.

„Az oroszoknak nem az a célja, hogy elpusztítsák Ukrajnát mint országot, hanem hogy az egész NATO-t mint blokkot” – mondta a szlovákiai Denník N című lapnak adott interjúban Pavol Luzin orosz politológus, amit az rtl.hu szemlézett.

Tudják ugyanakkor, hogy  NATO-t fizikailag nem semmisíthetik meg, ezért belülről akarják szétbomlasztani.

Az Egyesült Államokban élő politológus arról beszél, hogy az ukrajnai háborúban az orosz félnek most leginkább egy szünetre lenne szüksége, hogy egy időre beszüntessék a konfliktust és megpihenjenek. Ez a szünet akár évekig is tarthat, de az ukrán félnek ebbe nem szabad belemennie, mert két-három év múlva Oroszország újra lesújt rájuk, a mostaninál erősebb hadsereggel.

Vajon mennyire hihető, hogy Putyint behálózta egy szekta? MTI/AP/Kreml/Pool/Mihail Klimentyev
Vajon mennyire hihető, hogy Putyint behálózta egy szekta? MTI/AP/Kreml/Pool/Mihail Klimentyev

Luzin szerint hiba, hogy a NATO kijelentette, nem fog Oroszország területén harcolni. Amerikának előbb vagy utóbb el kell szánnia magát az orosz rezsim felszámolására, és ki kell dolgozni Oroszország megsemmisítésének tervét, hogy ne jelentsen fenyegetést sem a Nyugatra, sem Ukrajnára, sem Kazahsztánra, sem pedig Belaruszra.

„Bizonyos körülmények között szükség lesz Oroszország nukleáris potenciáljának megsemmisítésére” – jelentette ki Luzin, aki szerint Oroszország ugyan hatalmas, de nem is kell megszállni az egészet, az atomfegyvereket ugyanis 11 bázison tárolják, és minden ilyen bázist egyetlen zászlóalj véd.

A politológus azt állítja az ukrajnai háborúról nem egyedül Vlagyimir Putyin elnök döntött. Oroszországot szerinte egy szekta irányítja, amelynek Putyin is tagja, de nem csak a vezetője, hanem egyben túsza is.

Putyin csak a jéghegy csúcsa, körülötte pedig egy szekta van, egy politikai, vallási szekta

– mondta Luzin. Ez a szekta szerinte olyan katonai és titkosszolgálati vezetőkből áll, akiknek a birodalom visszaállítása hit kérdése. A háborút racionálisan gondolkodva nem indították volna el, hiszen tudniuk kellett, hogy a hadsereg nincs felkészülve, de kiderült, hogy ez a vezeti csoport inkább vallási szektaként működik. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Szaúd-Arábia beelőzte a 2030-as világkiállítás indulóit
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 19:41
Rijád nyerte el kedden a 2030-as világkiállítás rendezési jogát, újabb diplomáciai sikert aratva az Öböl-menti országok számára a tavalyi, katari rendezésű labdarúgó világbajnokság után.
Makro / Külgazdaság Egyre biztosabb, ki lesz a NATO következő főtitkára
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 19:33
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára abban bízik, hogy az USA továbbra is támogatni fogja Ukrajnát, és lassan körvonalazódik, ki követi ő posztján jövőre. Háborús összefoglaló este.
Makro / Külgazdaság Hatalmas fordulat jönne a háborúban, ha ez a nő lenne Oroszország elnöke
Wéber Balázs | 2023. november 28. 18:59
Oroszországban nem életbiztosítás szembeszállni a hatalommal, egy háromgyerekes édesanya mégis erre készül. Jekatyerina Duncova befejezné a háborút, demokratizálná az országot, és ennek érdekében választásokon győzné le Vlagyimir Putyint. Vadul hangzik, de Oroszországgal kapcsolatban már semmin sem lepődünk meg. Nagyító alatt ezúttal Jekatyerina Duncova.
Makro / Külgazdaság Prolongálná az energiavészhelyzeti kitűzéseket az Európai Bizottság
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 18:34
Egyes uniós energiavészhelyzeti intézkedések meghosszabbítását javasolja az Európai Bizottság – írja az MTI a brüsszeli testület keddi közleményére hivatkozva.
Makro / Külgazdaság Érdekes dolgokat állít Putyin mai beszédében
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 17:32
Oroszország agressziónak fog tekinteni minden olyan külső provokációt, amelynek célja a vallások és etnikumok közötti belső konfliktusok szítása - figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orosz Népi Világtanács 25. kongresszusának keddi ülésén megtartott beszédében.
Makro / Külgazdaság Putyin dühönghet: kemény lépésre szánt el magát Oroszország szomszédja
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 16:47
Az út zárva van – közölték a finnek.
Makro / Külgazdaság Fura dolog történt Észak-Koreában
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 16:22
Észak-Korea arról számolt be kedden, hogy voltak ellenszavazatok a két nappal korábbi helyhatósági választásokon, amire a Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint évtizedek óta nem volt példa, noha mindenféle választás csak formalitás a diktatórikus országban.
Makro / Külgazdaság WHO: Gázában nagyobb pusztítást végezhetnek a járványok, mint a bombázások
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 15:53
Amennyiben nem javul gyorsan az egészségügyi helyzet a Gázai övezetben, többen halhatnak meg betegségek következtében, mint a bombázások miatt - figyelmeztetett kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
Makro / Külgazdaság Látni sem akarják Szergej Lavrovot Szkopjéban
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 14:33
Egyre növekszik az ellenkezés, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter részt vegyen az EBESZ szkopjei ülésén. Észtország, Lettország és Litvánia kedden azt mondta, hogy vezető diplomatáik nem vesznek részt, Ukrajna bojkottot hirdetett.
Makro / Külgazdaság A szomszédba jön a NATO elitalakulatainak regionális parancsnoksága
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 14:13
A marosvásárhelyi helyőrség keretében hozzák létre a NATO regionális különleges műveleti komponensparancsnokságát (Regional Special Operations Component Command - R-SOC). Klaus Iohannis román államfő ezzel kapcsolatos kezdeményezését keddi együttes ülésén hagyta jóvá a kétkamarás bukaresti parlament.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG