Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A cseh miniszterelnök szerint a menekültek elosztásának ügyét leszámítva jól megértették egymást.

A német és a cseh kormány egyetértenek abban, hogy az Európai Unió és Törökország menekültügyi megállapodása példa értékű lehet más országok esetében is az EU számára, hogy megállapodást kössön az illegális migráció visszaszorítása érdekében – mondta Angela Merkel. A német kancellár elmondta: bár továbbra sem értenek egyet a menekültek EU-tagállamok közötti elosztásának ügyében, egyetértenek a többi között abban, hogy küzdeni kell a menekülésre késztető okok és az illegális migráció felszámolásáért.

A belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet megóvásáért pedig meg kell védeni az EU külső határát, és az EU-Törökország megállapodás mintája alapján kell együttműködésre törekedni más országokkal – tette hozzá Merkel. Andrej Babis cseh miniszterelnök kifejtette: a migrációval kapcsolatban Csehország szolidaritást vállal EU-s partnereivel, de továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az EU-n kívülről csak munkavállalási vízummal lehet letelepedni a területén. Szorosabb együttműködés kell Líbiával, a parti őrség ugyanis nagyon hatékony a Földközi-tengeren az Európai Unió felé elinduló emberek számának csökkentésében – a polgárháborús állapotokat tekintve azonban nem könnyű a közös munka – mondta Babis.

A német kancellár három évvel ezelőtt jelentette ki, hogy Németország képes befogadni menedékkérők tömegeit, néhány nappal később pedig meg is nyitotta előttük a határt. Utóbbi döntés nem mindennapi körülmények között született meg, hatásai pedig mind a mai napig érződnek - Részletek >>>

Átfogó terv kellene már

A cseh miniszterelnök szerint sürgető egy átfogó és a tagállamok egyetértésén alapuló migrációs terv kidolgozása, amelyben arról is dönteni kell, hogy csatlakozhat-e a schengeni övezethez Bulgária, Románia, Horvátország. Hozzátette: az uniónak a nyugat-balkáni térségre is nagyobb figyelmet kell fordítania, és el kell döntenie, hogy integrálja-e vagy átengedi más hatalmaknak, például Oroszországnak vagy Kínának.

A német kancellár is fontosnak tartja a Nyugat-Balkán stratégiai szerepét: a német kormány éppen ezért indította el a térség országai közötti kapcsolatok javítását és az EU-val folytatott együttműködés elmélyítését célzó úgynevezett berlini folyamatot, és ezért támogatja a régió fejlődését és azt, hogy országai előtt nyitva álljon az EU-csatlakozás kilátása.

Bedühödtek a németek Merkelre, újabb összecsapások törtek ki

A németek kétharmada szerint negatív irányba változott Németország a migrációs válság elmélyülése óta. Minden második megkérdezett szerint túl sok menedékkérő érkezik az országba. A hétvégén ismét összecsapások voltak Chemnitzben a szélsőjobbos és antifasiszta csoportok között a múlt vasárnapi gyilkosság miatt. Akkor egy iraki menedékkérő halálra késelt egy német-kubai férfit. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Joe Biden új, merész Kína-politikája
Káncz Csaba | 2021. január 15. 18:34
Biden új, Ázsiáért felelős politikai főnöke megértette a délkelet-ázsiai országok legnagyobb félelmét: nem akarnak éles választásra kényszerülni az USA és Kína között. Washingtonból származó értesülésünk szerint Janet Yellen pénzügyminiszter-jelölt az új adminisztráció egyik legbefolyásosabb tagja lesz, márpedig ő korábban kritizálta Trump kereskedelmi háborúját. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság 1900 milliárd dollárt tolnak az amerikai gazdaságba
Király Béla | 2021. január 15. 16:55
Újabb amerikai gazdaságösztönző csomag jön, az elnöki hivatalt hamarosan elfoglaló Joe Biden 1900 milliárd dolláros csomag indítását kezdeményezte. A gazdaságösztönző lépések mellett a járvány megállítása az intézkedéscsomag legfontosabb célkitűzése.
Makro / Külgazdaság Az idős otthonokból 3400 fő jelezte hétvégére az oltási igényét
Privátbankár.hu | 2021. január 15. 12:10
A mai, igen rövid tájékoztatón a járványügyi adatokról és a tegnap bejelentett kínai vakcina várható érkezéséről volt szó. 
Makro / Külgazdaság Mekkora ütést kaptak a magyar szállodák a kijárási tilalom miatt?
Privátbankár.hu | 2021. január 15. 10:44
A vendégéjszakák száma 2019 novemberéhez képest 85 százalékkal, a belföldi vendégéjszakák száma a kiigazított adatok alapján az előző hónaphoz mérten 65 százalékkal csökkent
Makro / Külgazdaság Döntött az Európai Bizottság a Richter gyógyszeréről
Privátbankár.hu | 2021. január 15. 09:58
Eszerint a méhmióma kezelésére alkalmazott Esmya ezután csak olyan, menopauzát el nem ért nők méhmiómájának kezelésére használható, akik esetében a műtéti kezelés (ideértve a méhmióma embolizációját is) nem alkalmazható, vagy az nem volt sikeres. Az Esmya nem alkalmazható a méhmióma műtéti beavatkozást megelőző tüneti kezelésre.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: újabb 111 magyar áldozat
Privátbankár.hu | 2021. január 15. 08:59
1 513 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 349 149 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Milliárdokat mozgatott meg a kormány éjjel
Privátbankár.hu | 2021. január 15. 07:15
A csütörtök éjjel megjelent kormányhatározat ismét jelentős forrásokat csoportosított át az idei költségvetésben. 
Makro / Külgazdaság A világ legnagyobb focilufiját fújták, most kidurrantják
Marosi Gergely | 2021. január 15. 05:49
Költség- és bérplafon, névváltoztatások, távozó sztárjátékosok - véget ért az "arany dollárok" korszaka a kínai labdarúgásban. Kína a sportág történetének egyik legnagyobb pénzügyi lufiját fújta fel, de most kipukkantja azt. Hszi Csin-ping elnök és pártfőtitkár szenvedélye a labdarúgás; a kínaiak pénzt és energiát nem kímélnek, ha a futballfejlesztésről van szó, de megvalósul-e a grandiózus terv - esztelen költekezés nélkül?
Makro / Külgazdaság 657 millió forinttal gyarapodott az MNB Alapítvány vagyona
Privátbankár.hu | 2021. január 14. 17:57
Biztonságos és felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően eredményesen zárták az utolsó negyedévet.
Makro / Külgazdaság Így költ az Orbán-kormány: ötször több megy sportra, mint szakrendelőkre
Székely Sarolta | 2021. január 14. 17:39
A költségvetési zárszámadások alapján világosan kirajzolódik, hogy az Orbán-kormány regnálása alatt gyakorlatilag folyamatos a forráskivonás az egészségügy bizonyos területeiről, miközben sportra jelentősen több pénzt fordított a kormány. Rendelői, orvosi, fogorvosi ellátásra már kevesebb mint a sportköltések ötöde jutott 2019-ben. Nem sokat változik a kép akkor sem, ha az oktatás területén elköltött költségvetési kiadásokat vizsgáljuk.
Friss
hírlevél