TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A cseh miniszterelnök szerint a menekültek elosztásának ügyét leszámítva jól megértették egymást.

A német és a cseh kormány egyetértenek abban, hogy az Európai Unió és Törökország menekültügyi megállapodása példa értékű lehet más országok esetében is az EU számára, hogy megállapodást kössön az illegális migráció visszaszorítása érdekében – mondta Angela Merkel. A német kancellár elmondta: bár továbbra sem értenek egyet a menekültek EU-tagállamok közötti elosztásának ügyében, egyetértenek a többi között abban, hogy küzdeni kell a menekülésre késztető okok és az illegális migráció felszámolásáért.

A belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet megóvásáért pedig meg kell védeni az EU külső határát, és az EU-Törökország megállapodás mintája alapján kell együttműködésre törekedni más országokkal – tette hozzá Merkel. Andrej Babis cseh miniszterelnök kifejtette: a migrációval kapcsolatban Csehország szolidaritást vállal EU-s partnereivel, de továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az EU-n kívülről csak munkavállalási vízummal lehet letelepedni a területén. Szorosabb együttműködés kell Líbiával, a parti őrség ugyanis nagyon hatékony a Földközi-tengeren az Európai Unió felé elinduló emberek számának csökkentésében – a polgárháborús állapotokat tekintve azonban nem könnyű a közös munka – mondta Babis.

A német kancellár három évvel ezelőtt jelentette ki, hogy Németország képes befogadni menedékkérők tömegeit, néhány nappal később pedig meg is nyitotta előttük a határt. Utóbbi döntés nem mindennapi körülmények között született meg, hatásai pedig mind a mai napig érződnek - Részletek >>>

Átfogó terv kellene már

A cseh miniszterelnök szerint sürgető egy átfogó és a tagállamok egyetértésén alapuló migrációs terv kidolgozása, amelyben arról is dönteni kell, hogy csatlakozhat-e a schengeni övezethez Bulgária, Románia, Horvátország. Hozzátette: az uniónak a nyugat-balkáni térségre is nagyobb figyelmet kell fordítania, és el kell döntenie, hogy integrálja-e vagy átengedi más hatalmaknak, például Oroszországnak vagy Kínának.

A német kancellár is fontosnak tartja a Nyugat-Balkán stratégiai szerepét: a német kormány éppen ezért indította el a térség országai közötti kapcsolatok javítását és az EU-val folytatott együttműködés elmélyítését célzó úgynevezett berlini folyamatot, és ezért támogatja a régió fejlődését és azt, hogy országai előtt nyitva álljon az EU-csatlakozás kilátása.

Bedühödtek a németek Merkelre, újabb összecsapások törtek ki

A németek kétharmada szerint negatív irányba változott Németország a migrációs válság elmélyülése óta. Minden második megkérdezett szerint túl sok menedékkérő érkezik az országba. A hétvégén ismét összecsapások voltak Chemnitzben a szélsőjobbos és antifasiszta csoportok között a múlt vasárnapi gyilkosság miatt. Akkor egy iraki menedékkérő halálra késelt egy német-kubai férfit. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
hírlevél