TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Paradicsomi parkolási állapotok köszöntenek a moszkvai autósokra szeptember 10-én: kevés kivétellel megszűnnek a fizető parkolóhelyek, bár alighanem sajnos csak elvben
Paradicsomi parkolási állapotok köszöntenek a moszkvai autósokra szeptember 10-én: kevés kivétellel megszűnnek a fizető parkolóhelyek, bár alighanem sajnos csak elvben.

A hivatalos döntés értelmében a hatalmas városban, főleg a pályaudvarok környékén összesen 15 fizető parkoló marad 1285 autónak való hellyel. Ezeket körülkerítik, sorompóval látják el, és óránként mintegy 350 forintnyi díjat szednek, de csak októbertől, addig ott is ingyen lehet leállítani az autót. Annak, aki egyáltalán talál helyet, másutt mindenütt ingyenes lesz a parkolás, legalábbis az illetékesek reményei szerint.

A városi tanács döntése mögött alighanem az áll, hogy belefáradtak az álparkolóőrök üldözésébe. Ezek minden talpalatnyi helyért pénzt kérnek, ráadásul jóval többet, mint amennyit az eddig sem túl sok fizető parkolóban kellett fizetni.
   

Az ingyenes parkolás idilli állapota mostantól legalább 2010-ig tart: addigra számos nagyváros tapasztalatainak figyelembe vételével átfogó koncepciót dolgoznak ki a kérdés megoldására. Már most valószínűnek látszik, hogy lesznek  tarifaövezetek - a belváros lesz a legdrágább -, s hogy a járda mellett két óránál tovább nem lehet majd parkolni.
Szeptember 10-étől az autós elvben hívhatja a rendőröket, ha bárki parkolási díjat akar beszedni tőle. A moszkvaiak szerint azonban ez csak elvi lehetőség, mert a csaló parkolóőrök egyrészt a vonakodó autósokat kegyetlenül büntetik, például a gumik kiszúrásával. Másrészt vélhetően a rendőrök is benne vannak a buliban, hiszen ha nem így lenne, már régen sikerült volna eliminálni a problémát. Vagyis egyszerűbb odaadni egy százast (mintegy 700 forintot.)
   
Az is nehezítette a csalók elleni harcot, hogy általában törvénybe ütköző vállalkozói tevékenység miatt összesen 1500 rubelre - mintegy 10 ezer forintra - büntették őket, noha a jogszabályok ennél szigorúbb büntetés is lehetővé tettek volna, s ezt az összeget néhány perc alatt "behozzák". 
   
Mozgáskorlátozott igazolvány: sok a visszaélés
Napi egy büntetéssel kell az ellenőrnek beérnie
"Extra" is jár a kerékbilincs mellé

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
hírlevél