BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 4. 10:19

Paradicsomi parkolási állapotok köszöntenek a moszkvai autósokra szeptember 10-én: kevés kivétellel megszűnnek a fizető parkolóhelyek, bár alighanem sajnos csak elvben

Paradicsomi parkolási állapotok köszöntenek a moszkvai autósokra szeptember 10-én: kevés kivétellel megszűnnek a fizető parkolóhelyek, bár alighanem sajnos csak elvben.

A hivatalos döntés értelmében a hatalmas városban, főleg a pályaudvarok környékén összesen 15 fizető parkoló marad 1285 autónak való hellyel. Ezeket körülkerítik, sorompóval látják el, és óránként mintegy 350 forintnyi díjat szednek, de csak októbertől, addig ott is ingyen lehet leállítani az autót. Annak, aki egyáltalán talál helyet, másutt mindenütt ingyenes lesz a parkolás, legalábbis az illetékesek reményei szerint.

A városi tanács döntése mögött alighanem az áll, hogy belefáradtak az álparkolóőrök üldözésébe. Ezek minden talpalatnyi helyért pénzt kérnek, ráadásul jóval többet, mint amennyit az eddig sem túl sok fizető parkolóban kellett fizetni.
   

Az ingyenes parkolás idilli állapota mostantól legalább 2010-ig tart: addigra számos nagyváros tapasztalatainak figyelembe vételével átfogó koncepciót dolgoznak ki a kérdés megoldására. Már most valószínűnek látszik, hogy lesznek  tarifaövezetek - a belváros lesz a legdrágább -, s hogy a járda mellett két óránál tovább nem lehet majd parkolni.
Szeptember 10-étől az autós elvben hívhatja a rendőröket, ha bárki parkolási díjat akar beszedni tőle. A moszkvaiak szerint azonban ez csak elvi lehetőség, mert a csaló parkolóőrök egyrészt a vonakodó autósokat kegyetlenül büntetik, például a gumik kiszúrásával. Másrészt vélhetően a rendőrök is benne vannak a buliban, hiszen ha nem így lenne, már régen sikerült volna eliminálni a problémát. Vagyis egyszerűbb odaadni egy százast (mintegy 700 forintot.)
   
Az is nehezítette a csalók elleni harcot, hogy általában törvénybe ütköző vállalkozói tevékenység miatt összesen 1500 rubelre - mintegy 10 ezer forintra - büntették őket, noha a jogszabályok ennél szigorúbb büntetés is lehetővé tettek volna, s ezt az összeget néhány perc alatt "behozzák". 
   
Mozgáskorlátozott igazolvány: sok a visszaélés
Napi egy büntetéssel kell az ellenőrnek beérnie
"Extra" is jár a kerékbilincs mellé

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél