3p
Amíg mindenki a postaládára figyel, tulajdonost cserélnek két magyar erőműnél – rendezni próbálja a helyzetét a BTel – techfesztiválok mindenütt.

A Napi Gazdaság keddi száma szerint az E.On megkapta a Gazdasági Versenyhivataltól az engedélyt arra, hogy eladja két magyarországi erőművét, a debrecenit és nyíregyházit. A vásárló Veolia és az E.on már tavaly megegyeztek, hogy a két, 2013 óta nem üzemelő erőművet átveszi a francia cég. Az E.On 2013 júniusában állította le a hő- és áramelőállító központokat, a kedvezőtlen gazdasági környezetre hivatkozva. A Veolia vizsgálja a biomassza-tüzelés alkalmazásának lehetőségét is.

Megkezdték a bankok a devizahitelesek értesítését, küldik a levelet az ügyfeleknek. Arról, hogy mi lesz az értesítőben, cikkünkben mindent megtudhatnak. A bankok várhatóan a törvénynek megfelelően április végéig minden érintettet értesítenek, több helyen új alkalmazottakat vettek fel a sikeres kézbesítés érdekében. Azok, akik nem értenek egyet a bankkal az értesítést követően sem, a Magyar Nemzeti Bank mellett működő Pénzügyi Békéltető Testülethez fordulhatnak vagy jogászhoz.

A korábbi bejelentéseknek megfelelően megkezdi újraszervezését a hírhedt hazai tőzsdeszereplő, a Business Telekom. Hitelezők egy részével sikerült megegyezni és heves egyeztetések folynak az Elastoffice AG-vel is. A tárgyalásokat március 20-ig kell sikeresen lezárni, addig nem is számítanak felszámolásra. A BTel papírjaival ismét lehet kereskedni, mivel a cég pótolta a hiányzó rendkívüli tájékoztatást.

Németországban megkezdődött tegnap a CeBIT, a világ legnagyobb informatikai kiállítása és vására. Fő témák a dolgok internete és a digitális gazdaság. A Telekom okoskerékpárt mutat be, a BlackBerry mobilgyártó hétfőn kijött a legbiztonságosabb tablettel, de rengeteg újdonságra lehet még számítani a 3300 kiállítótól. Ezzel egy időben az amerikai Austinban egy szintén nagyszabású szórakoztatóipari- technológiai bemutató folyik, a South By Southwest, amelyen ott van például a SoundArc nevű magyar játékfejlesztő startup, vagy az általunk is bemutatott házi sörfőzéssel foglalkozó Brewie.

Kevés makrogazdasági adatra hagyatkozhatnak ma a befektetők az európai piacokon. A ZEW gazdaságkutató intézet egy óra múlva ismerteti a márciusi német és uniós hangulatindexét, illetve a februári fogyasztói árindexet az Európai Unióban. Egyébként vegyesen nyitottak a piacok: a szárnyaló frankfurti index öt század százalékos eséssel nyitott, míg a londoni és a párizsi piac pluszban kezdett. A BUX a tegnapi záráshoz képest alig változott, mára pedig emelkedésre számítanak a hazai elemzők. Amellett, hogy a Mol osztalékjavaslata kellemes hatással lehet a részvényekre, az Otp is jól teljesít, így összességében enyhe növekedésre várnak a szakértők. Szerdán összeül a FED nyíltpiaci bizottsága, így a befektetők arra várnak, hogy tisztábban láthatnak majd az amerikai kamatemeléssel kapcsolatban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Kamala Harris egyet előre-, Donald Trump egyet hátralépett
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 23. 10:36
Míg a demokraták elnökjelöltje új gazdasági javaslatokkal állt elő, republikánus ellenfele kénytelen volt végignézni részvényei leértékelődését.
Makro / Külgazdaság Készíttetheti a plakátokat Rogán Antal
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 23. 08:30
A júliusi reálkereset-adat ha hajszállal is, de jobb lett az egy hónappal korábbinál.
Makro / Külgazdaság Ezzel a kis trükkel mérsékelhető a kocsmákban a sörfogyasztás
Kormos Olga | 2024. szeptember 21. 16:54
Egy angol vizsgálat szerint mindössze a söröskorsó méretét kell csökkenteni, és visszafogható az alkoholfogyasztás, aminek hosszútávon rák- és más betegségmegelőző hatása van.
Makro / Külgazdaság Gyorsan hajtson be egy benzinkútra, ha nem akar rosszat magának!
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 21. 10:32
A szintén a Klasszis Médiához tartozó laptársunk Mfor Üzemanyagár-figyelője nem sok jót jelez előre a jövő hétre.
Makro / Külgazdaság Rékassy Balázs: Már csak a szentlélek tartja össze az egészségügyet - videó
Csabai Károly | 2024. szeptember 21. 09:59
Ezt is kijelentette az orvos, egészségügyi menedzser a Klasszis Klubban. A beszélgetés során kitértünk arra, mi a legnagyobb baj az egészségügyben, mennyi pénz hiányzik az ágazatból, miért nem tesz meg mindent a kormány már csak a saját választói jobb ellátása érdekében is, miért nem szabályozzák nálunk megfelelően a magánegészségügyi szektort, mi várható az ügyeleti rendszer októberi budapesti bevezetésétől, hogyan értékelhető Magyar Péter programja? S Rékassy Balázs arra a kérdésünkre is válaszolt, ha kapna felkérést, vállalna-e tanácsadó szerepet a Tisza Párt elnöke mellett.
Makro / Külgazdaság A kínaiak ismét meglepték a világot
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 20. 11:54
Váratlant húzott a távol-keleti nagyhatalom jegybankja: nem változtattak a kamatokon.
Makro / Külgazdaság Ismét változik az üzemanyagár, ez sokakat kellemetlenül érint
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 20. 10:23
Nagy fordulat várható a hétvégén: olcsóbb lesz a dízel, mint a benzin!
Makro / Külgazdaság Fityiszt mutat az Orbán-kormány Brüsszelnek
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 19. 13:12
Közölte a miniszter, nem fizetik be a migrációs bírságot, de dolgoznak azon, hogy a napi egymillió euró ne halmozódjon tovább.
Makro / Külgazdaság Még soha nem volt ennyi svájci - ott már lassítanák a népesség növekedését
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 19. 12:19
Nem akarnak tízmilliós országot, népszavazást is tartanának erről.
Makro / Külgazdaság Újabb országban jön az árvíz - ne induljon el, aki oda készült
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 19. 11:29
Van, ahol helikopterrel kellett menteni az embereket Észak-Olaszországban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG