2p

Miközben a világ legerősebb olajtermelői a kínálat további csökkentésén gondolkodnak, Oroszországot kevéssé ösztönzi radikális változásra, mivel az energiabevételei erősek, az olajárak magasabbak az előrejelzéseinél, és a költségvetési hiánya csökken.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezetét (OPEC) és az Oroszország által vezetett szövetségeseket tömörítő OPEC+ miniszterei vasárnap Bécsben üléseznek – írja a Reuters.

Az OPEC+ azt fogja mérlegelni, hogy további olajkínálat-csökkentést hajtson-e végre - mondta három OPEC+ forrás a Reutersnek, miközben az árak szeptember vége óta 16 százalékkal csökkentek, mivel a világ legnagyobb kitermelőjének számító Egyesült Államok nyersolaj-kitermelése rekordmagasan tartotta magát, miközben a piacot aggasztotta a kereslet növekedése, különösen Kína, az első számú olajimportőr részéről.

"Nem látok okot arra, hogy valamit radikálisan megváltoztassunk" - mondta egy névtelenséget kérő, az orosz kormányhoz közel álló forrás a közelgő OPEC+ ülésről.

A forrás hozzátette, hogy a személyes találkozón még mindig van esély meglepetésekre.

Szaúd-Arábia, Oroszország és az OPEC+ más tagjai már ígéretet tettek arra, hogy 2022 végén megkezdett lépések sorozatában napi 5,16 millió hordó, azaz a napi globális kereslet mintegy 5 százalékának megfelelő olajkibocsátás-csökkentést hajtanak végre.

Bizonytalan mi lesz az olajárazás vége.
Bizonytalan mi lesz az olajárazás vége.

Vlagyimir Putyin elnök szerint Oroszország nem egyszerűen túlélte, hanem virágzott annak ellenére, hogy a Nyugat a valaha volt legszigorúbb szankciókat vetette ki egy nagy gazdaságra, beleértve az orosz olaj hordónkénti árának 60 dolláros korlátozását.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Nagyon nyomnak az oroszok Avgyijivkánál, újabb irányokból támadják a várost
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 19:52
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Váratlanul a Közel-Keletre utazik Putyin
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 19:07
Az  orosz elnök az Egyesült Arab Emirátusokba és Szaúd-Arábiába látogat el ezen a héten.
Makro / Külgazdaság Különleges hadgyakorlat kezdődött a Balti-tengeren
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 18:48
Brit, finn és észt haditengerészeti egységek, valamint a finn határőrség a Balti-tenger vízfelszín alatti infrastruktúrájának védelmét gyakorolták hétfőn közösen - közölte a finn védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság Továbbra sem mond le Lengyelországról Szijjártó Péter
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 17:44
A magyar-lengyel testvériség fenntartása ezentúl is központi eleme lesz a külpolitikai stratégiának, még ha bizonyos kérdésekben a felek eltérő állásponton is vannak - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.
Makro / Külgazdaság Ez az ország még Magyarországot is simán lekörözi inflációban
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 16:51
Törökországban gyorsult az éves infláció novemberben.
Makro / Külgazdaság Meghallja az Orbán-kormány? Sokkoló üzenetet küldött az Unicef Gázából
Wéber Balázs | 2023. december 4. 16:01
Az ENSZ Gyermekalapjának (Unicef) szóvivője, James Elder a Gázai övezet déli részén fekvő városból, Khan Younisból tudósít a folyamatos izraeli bombázások pusztító hatásairól.
Makro / Külgazdaság A költségvetési szigor a köztévére nem vonatkozik: 140 milliárd forintból kellene nézett műsort készíteni
Vég Márton | 2023. december 4. 15:01
Már jelenleg is annyi pénzből gazdálkodhat a közmédia, hogy alig bírja elkölteni. De jövőre tovább hízik a büdzsé. Mire megy el a pénz, ha közben alig nézik a csatornákat? A magyar válogatott sikerének pedig gazdasági haszna is lehet. Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Bemondta a brit hírszerzés: ennyi orosz katona halt meg Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 14:46
Valószínűleg elérte a 70 ezret az ukrajnai hadszíntéren elesett orosz katonák száma a háború tavaly februári kezdete óta - áll a brit katonai hírszerzés hétfőn ismertetett helyzetértékelésében.
Makro / Külgazdaság Elidegenedésről beszélt Magyarország berlini nagykövete a magyar-német évfordulón
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 13:44
Györkös Péter a magyar-német diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulója alkalmából rendezett konferencián szólalt fel hétfőn Budapesten.
Makro / Külgazdaság Egyre kiterjedtebbek a harcok a Közel-Keleten
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 12:25
Az izraeli hadsereg az egész Gázai övezetet támadja.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG