Olaj
Részvény / Deviza / Áru Csúnya irányba megy a forint, jön a szaúdi Tesla? 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 25. 09:33
Egyelőre nem túl jó a kép az európai tőzsdéken, lefelé indultak a nyitás után, a BUX még éppen artja magát. Az OTP szépen javít, a Mol a kezdeti pluszból jelentős esésbe váltott. Az amerikai határidős mutatók pluszból mínuszba mentek át, a forint gyengül, 390 felett áll az euró. A nap tőzsdei hírei (frissítve). 
Részvény / Deviza / Áru Történelmi csúcson a BUX, elkényelmesedett a forint 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 15. 12:12
Ma is csúcson áll a BUX index, a fontosabb részvények mind emelkednek. A forint viszont szűk sávban mozog, alig változik. Nagy sikert hozott egy részvénykibocsátás az USA-ban, végre feléled az új jegyzések piaca? Egy éve volt az Ethereum nagy reformja.
Részvény / Deviza / Áru Nem tudta felbeszélni Orbán Viktor minisztere a forintot, s az OTP sem túl acélos 
Csabai Károly | 2023. szeptember 14. 12:54
Hiába mondta Gulyás Gergely a szerdai Kormányinfón, hogy az Orbán-kormány Brüsszel minden feltételét teljesítette, ennek hatására nem kezdett el erősödni a hazai fizetőeszköz, mivel a Miniszterelnökség vezetője elismerte, hogy a Helyreállítási alap pénzeinek folyósításához még tovább kell tárgyalniuk. Az Európai Központi Bank (EKB) mai kamatdöntésére váró vegyes nemzetközi pénz- és tőkepiaci hangulatban az OTP enyhén erősödik, a Mol viszont esik, az olaj és a kriptoeszközök drágulnak, a nemesfémek árfolyama viszont a dollárerősödés inverzeként csökken, s a gázár is lefelé vette az irányt.
Részvény / Deviza / Áru Beborult az ég a forint felett és az OTP Bank-részvényeknek sincs jó napjuk 
Csabai Károly | 2023. szeptember 5. 13:05
Kedd reggeli nyitásánál 3 egységgel állt gyengébben délben a hazai fizetőeszköz az euróval szemben, a 385-ös szint fölé került. Ez közel három hete nem látott magas érték, ami annak is betudható, hogy világszerte szenvednek a pénz- és tőkepiacok, s ilyenkor a befektetők általában a gyengébb „láncszemektől” fordulnak el, mint amilyennek számít a hazai fizetőeszköz. Rég volt ilyen, hogy egyaránt mínuszba kerültek a részvények, a nemesfémek, a kriptoeszközök és még az energiaárak is zuhannak.
Részvény / Deviza / Áru Mintha 500 forintra drágulna az euró: "Ez nem mehet így örökké!" - elérte az orosz pénztárcákat a háború  
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 12. 14:42
Az orosz társadalom látszólag sztoikusan viselte a háborúból fakadó terheket, ám ahogy a fizetősezközük árfolyama közeledik a 100 rubel/dolláros szinthez, kezdenek feszültté válni az emberek.
Részvény / Deviza / Áru Rekordot döntött a BUX az OTP miatt, beérett a Telekom-áremelés 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 10. 12:42
A hazai tőzsde indexe rekordmagasságba ért, miután az OTP Bank az elemzőket is alaposan meglepő eredményekről számolt be. A forint is szépen erősödik. A Telekom eredményeinek jót tett a tavaszi áremelés. A Disney szigorúan fellép a jelszómegosztók ellen.
Részvény / Deviza / Áru Figyelmeztetés érkezett a forint miatt 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 7. 12:28
A forint gyengélkedése egyes elemzők szerint kockázatossá teheti a magyar jegybank stratégiáját, amely a monetáris feltételek enyhítését célozza. 
Részvény / Deviza / Áru Már 390 felett az euró, rossz hete lehet a Molnak 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 1. 13:24
A forint gyengülése nem akar leállni, vélhetően az erősödő dollár sújtja, de a csökkenő kamat is ebbe az irányba hat. Az olaj rég nem látott erős hónapot zárt, a Mol előző negyedéves eredménye viszont még gyenge lehet. Lítiumot árul egy olajcég, hackertámadás roggyantott meg egy kriptovaluta-szektort.
Részvény / Deviza / Áru Érvényesül a forintnál a Bumeráng-effektus, de Csányi Sándor szája is a füléig érhet 
Csabai Károly | 2023. július 12. 12:56
Az euróval szemben két hete még 370-en, a múlt héten azonban már 390-en zárt hazai fizetőeszköz szerda délelőtt a 377-es szintet ostromolta. A tőzsdék által legnagyobb érdeklődéssel várt amerikai inflációs adat délutáni publikálása előtt jó a hangulat, valamennyi részvényindex emelkedik. Így a BUX is, a Richter, a Mol és az OTP Bank részvényei drágulásának köszönhetően. Erősödnek a nemesfémek és a kriptoeszközök is, csak az energiatermékek mozognak vegyesen: az olajfajták magasabban, ezzel szemben a gáz alacsonyabban cserél gazdát keddhez képest.
Részvény / Deviza / Áru Mini-pánikot láttunk a forint piacán? Gyorsan lehetett nagyot keresni a Mészáros-részvényeken 
Gáspár András | 2023. július 11. 13:21
Jó hangulatban, de nem nagy lendülettel indult a nap a tőzsdéken, inkább a hét második felére várhatóak az izgalmak - de ma is érkezett menetrendszerűen olyan adat, ami inflációs (és ezáltal kamatemelési) félelmeket tudott gerjeszteni. A forint erőre kapott, az Opus tovább hasít a budapesti tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Csúnyán csütörtököt mondott a forint és az OTP is 
Csabai Károly | 2023. július 6. 12:51
A néhány napja még az euróval szemben 368-as szint közelében gazdát cserélt hazai fizetőeszköz 384,4 forintig is gyengült. De nincs jó napjuk a tőzsdéknek, kivétel nélkül esnek, a BUX mélyrepülését a legnagyobb mértékben az OTP Bank idézte elő, de zuhan a Mol és a Richter, csupán a Magyar Telekom tud erősödni. Az energiaárak ellentétesen mozognak, az olajé fel, a gázé le. A nemesfémek ára csökken, ezzel szemben a kripoeszközöké nő.
Makro / Külgazdaság Tovább terjeszkedik az Orlen 
Privátbankár.hu | 2023. július 4. 15:06
Ausztriai benzinkúthálózatot vásárol a lengyel olajvállalat.
Részvény / Deviza / Áru Másodszor csinálja ezt a forint, jöhet a 400-as euró? Fordulat a gáznál 
Csernátony Csaba | 2023. július 4. 13:04
Egy hónapon belül másodszor került lejtőre a forint. Egy friss elemzés szerint a következő időszakban akár 400 forintra drágulhat az euró. A tőzsdék tétováznak, ami részben az amerikai szünnappal magyarázható. 
Részvény / Deviza / Áru Letépte láncát a forint, az OTP-nek viszont nem volt jó délelőttje 
Csabai Károly | 2023. június 27. 12:56
A hazai fizetőeszköz fokozatosan visszanyerte az erejét, az euróval szemben kedd délelőtt már ismét a 370-es szint alatt cserélt gazdát a hazai bankközi devizapiacon. A Budapesti Értéktőzsde még keresi a helyét, az OTP és a Richter lehúzza a BUX-ot, csak a dráguló Mol tartja benne a „lelket”. Az árutőzsdén kivétel nélkül emelkednek az árak, az olaj, a gáz, a nemesfémek és a kriptoeszközök is mind-mind a hétfői záró értéküknél magasabban forognak.
Részvény / Deviza / Áru Merre mozdul az euró Matolcsy Györgyék kamatdöntése után? 
Csabai Károly | 2023. június 20. 12:19
Messze ez a keddi nap fő kérdése idehaza. Mindenesetre dél körül a forint gyakorlatilag a hétfői szinten, az uniós pénzzel szemben a 374-es szint alatt várta a piac által biztosra vett 100 bázispontos egynapos betéti kamatcsökkentést. A hazai vezető részvények szenvedtek, az olaj és a gáz drágult, a nemesfémek olcsóbbodtak, a kriptoeszközök árfolyama viszont emelkedőben volt.
Részvény / Deviza / Áru Keresi régi önmagát a forint, beragadt a rajtnál az OTP 
Csabai Károly | 2023. június 16. 12:46
A hét utolsó napját is gyengén nyitotta a hazai fizetőeszköz, az euróval szembeni árfolyama dél körül a 374-es szint felett tanyázott. A hazai részvények felemásan mozognak, míg a Magyar Telekom és a Mol erősödik, addig az OTP és a Richter gyengül. Esik az olaj és a gáz ára, ellenben a nemesfémeké és a kriptoeszközöké emelkedik.
Makro / Külgazdaság Nem várható visszaesés a globális olajkeresletben 
Privátbankár.hu | 2023. június 13. 16:41
Sorban a negyedik egymást követő hónapban hagyta közel változatlanul a globális olajkereslet növekedésére vonatkozó előrejelzését a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete, az OPEC a legfrissebb, kedden kiadott havi rendszeres piaci jelentésében.
Részvény / Deviza / Áru Nagy rohanás után jött egy kisebb pofon a tőzsdén 
Király Béla | 2023. június 13. 12:52
A magyar piac egyértelműen alulteljesítő, igaz a BUX az utóbbi kereskedési napokon túlszárnyalta az európai átlagot. Az indexet az OTP esése húzza leginkább vissza. A nemzetközi piacokon az amerikai jegybank döntésére várnak a befektetők.
Makro / Külgazdaság Putyin ennek az adatnak biztosan nem örült 
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 15:48
Jelentősen visszaestek Oroszország bevételei egy kényes területen.
Makro / Külgazdaság Még jobban sarcol Putyin – csak jók valamire a szankciók  
Király Béla | 2023. május 11. 16:04
A visszaeső gáz- és olajértékesítés miatt az orosz állam adóbevételei is csökkentek. Emiatt Vlagyimir Putyin úgy döntött, hogy megemeli az olaj- és gázipari csoportokra kivetett illetékeket.
Részvény / Deviza / Áru Jó erőben várja a forint Matolcsy Györgyék ítélethirdetését, az OTP viszont szenved 
Csabai Károly | 2023. április 25. 11:39
Ma kiderül, valóban kamatot csökkent-e a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa, s ha igen, oly módon teszi-e, ahogyan azt alelnöke, Virág Barnabás a múlt héten kilátásba helyezte. Mindenesetre a forint néhány órával a döntés előtt viszonylag erős szinten áll az euróval szemben. Nincsenek jó formában viszont a részvények, amelyek az európai negatív hangulatot „importálva” esnek, a legjobban a Mol és az OTP Bank. Ráadásul az olaj is drágul, igaz, a gáz egy viszonylag nagyobb esésben van. A nemesfémek olcsóbbodnak, a kriptoeszközök viszont ellentétesen mozognak, a Bitcoin fel-, az Ethereum lefelé.
Makro / Külgazdaság Váratlan lépést tett az OPEC+ 
Privátbankár.hu | 2023. április 3. 07:21
Nagyjából napi 1,15 millió hordóval, úgymond önkéntes alapon csökkenti a felhozatalt az OPEC+ több kitermelője.
Makro / Külgazdaság A szankciók lassan, de biztosan szorítják sarokba az oroszokat 
Király Béla | 2023. március 20. 05:49
Az Oroszország elleni szankciók hatásai jó ideje vitatémát szolgáltatnak Magyarországon is. Az utóbbi időszakban napvilágot látott adatok egyértelműen azt mutatják, hogy Moszkva számára óriási problémákat okoznak. Ugyanakkor az is tény, hogy ezek önmagukban nem fogják jobb belátásra bírni Vlagyimir Putyint.
Részvény / Deviza / Áru Akkorát ment az OTP, hogy nehéz volt követni 
Privátbankár.hu | 2023. március 10. 18:15
A többiek nem mutattak ilyen erőt.
Makro / Külgazdaság Egyre nagyobb a baj az oroszoknál, a vésztartalékokhoz kellett nyúlni 
Király Béla | 2023. március 7. 16:53
A háború költségei hatalmas érvágást jelentenek az orosz gazdaság számára, Moszkvának egyre komolyabb finanszírozási problémái vannak. Hogy a zuhanó bevételek mellett fedezni tudják a háborút, bele kellett nyúlni a Nemzeti Vagyonalapba.
Makro / Külgazdaság Felfoghatatlan pénzeket termelnek az olajbárók, de kinek fáj, ha többet vesznek el tőlük? 
Király Béla | 2023. február 17. 05:54
A néhány éve még lesajnált olajvállalatok a tavalyi évben hatalmasat mentek, a megugró nyersanyagáraknak és az emelkedő finomítói árrésnek köszönhetően bődületes profitra tettek szert. Remekelt a magyar olajvállalat, a Mol is, kapott is egy súlyos extra adót a nyakába, más kérdés, hogy a magas profit miatt vélhetőleg a nyugati olajóriások is hasonló plusz terhek elé nézhetnek.
Makro / Külgazdaság Több százezer hordóval ugorhat meg az olajkitermelés  
Privátbankár.hu | 2023. február 15. 17:24
A kínai gazdasági fellendülés javuló kilátásait alapul véve megemelte globális olajkeresleti előrejelzését az IEA nemzetközi energiaügynökség havi rendszeres jelentésének februári kiadásában.
Részvény / Deviza / Áru Megvágták a bankárok jutalmát a botrányos eredmény után - hasít a forint és az OTP 
Gáspár András | 2023. február 9. 12:21
Emelkednek az európai tőzsdeindexek csütörtökön, a budapesti börze köztük is a jobban teljesítők között jár. A forint továbbra is erősödő trendben van, közel egy éves csúcs közelében járunk. A Credit Suisse utoljára a 2008-as válság idején járt ilyen mélyen, a Google chatbotja egy 100 milliárd dolláros tévedéssel indított, a török tőzsdét pedig 24 év óta most először kellett bezárni.
Makro / Külgazdaság Mekkorát kaszáltak az oroszok eddig idén az olajból és a gázból? 
Privátbankár.hu | 2023. február 6. 17:41
Kevesebbet, mint tavaly ilyenkor.
Makro / Külgazdaság EU-s ársapkákat húznak az orosz olajtermékekre  
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 20:04
Magyarország is megszavazta. 
Makro / Külgazdaság Duplázódott a németek olajszámlája, még mindig Oroszország a legnagyobb szállító 
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 17:29
Több olajat importált Németország 2022 első tíz hónapjában, mint egy évvel korábban, az importszámla pedig csaknem duplájára emelkedett a német szövetségi gazdasági és exportellenőrzési hivatal, a BAFA jelentése alapján.
Makro / Külgazdaság A gyenge rubel és a magas árak is segítették az orosz olaj és gázexportot 
Privátbankár.hu | 2023. január 16. 10:58
Az olaj- és gázeladásból származó orosz költségvetési bevételek tavaly 28 százalékkal, 2500 milliárd rubellel emelkedtek a megelőző évhez képest - közölte az energetikáért is felelős orosz miniszterelnök-helyettes hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Vannak, akik nagyon megszedték magukat az olaj drágulásán 
Privátbankár.hu | 2023. január 4. 10:16
Az irakiak olajexport-bevétele tavaly nagyon megugrott.  
Makro / Külgazdaság Az év, amikor az olajpiac csatatérré változott 
Tiszóczi Roland | 2023. január 2. 19:24
Mi volt 2022-ben, és mi várható idén az olajpiacon a háború, a szankciók, az OPEC+ döntéseinek, Kína újranyitásának és a globális gazdaság lassulásának eredőjeként.
Részvény / Deviza / Áru Az újabb Covid-hullám borzolja a kedélyeket, nem tud erősödni a forint 
Király Béla | 2022. december 29. 12:07
Nem tudtak erőt mutatni az év végén sem a vezető tőzsdék, az óvatosság most az elszabaduló kínai Covid-járvány miatt fokozódik. Ez kihat az árupiacokra éppen úgy, mint számos vállalatra, amelynek fontos kínai kapcsolatai vannak. A forint továbbra sem tudja áttörni a 400-as szintet az euró ellenében.
Makro / Külgazdaság Esik az olajár, mégis aranyáron tankolunk - A hét videója 
Izsó Márton - Király Béla | 2022. december 16. 19:11
Megszűntek a kígyózó sorok a benzinkutak előtt, ám néhol továbbra sincs üzemanyag az ársapka eltörlése után egy héttel. A Hét videójában Király Béla szakértő kollégánk olyan kérdésekre próbál választ adni, hogy „Miért kerül ennyibe a benzin, ha egyszer zuhan az olaj ára? Mi lett valójában a szankció hatása? Kell-e üzemanyaghiányra számítani?"
Részvény / Deviza / Áru A brüsszeli egyezség után erősödik a forint – jó a hangulat a tőzsdéken 
Tiszóczi Roland | 2022. december 13. 11:54
Indexemelkedéssel indult kedden a kereskedés a főbb európai börzék többségén, és jól hasít a BUX is a Brüsszellel történt részleges megállapodás után. Ma az amerikai inflációs adatok, majd holnap a Fed kamatdöntése befolyásolhatja a hangulatot. Az eurót 11 órakor 411 forint környékén jegyezték.
Makro / Külgazdaság Brutálisan emelkedhet az üzemanyagok jövedéki adója 
Privátbankár.hu | 2022. december 10. 12:27
Az adó mértéke 32,5 forinttal emelkedhet.
Makro / Külgazdaság Ritka kivétel: Oroszország nekik kedvezményt ad  
Privátbankár.hu | 2022. december 5. 17:35
Oroszország a jövőben kedvezményes áron fog olajat szállítani Pakisztánnak - közölte hétfőn a pakisztáni energiaügyi minisztérium.
Makro / Külgazdaság 60 dollár lesz az olaj esetén az ársapka 
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 19:53
Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz - erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.
Makro / Külgazdaság Ezt már megérzik az oroszok? Megállapodhattak az olaj árplafonjáról 
Privátbankár.hu | 2022. december 1. 18:09
Múlt héten még más számok szerepeltek a tervezetben.  
Makro / Külgazdaság Bizakodik a kormány: tényleg megúszhatja Magyarország az olajársapkát? 
Privátbankár.hu | 2022. november 24. 17:20
Szijjártó Péter bizakodva beszélt az ársapkáról.  
Makro / Külgazdaság Az olaj béklyójában: agyafúrt stratégiával tartja foglyul a világot az olajkirályság  
Kollár Dóra | 2022. november 23. 19:22
Szaúd-Arábia komoly lépéseket ígér a zöldebb jövőért, viszont egyáltalán nem akar engedni abból, hogy továbbra is olajhatalom maradhasson. Az arab királyság globális stratégiája a szemünk előtt zajlik. 
Részvény / Deviza / Áru Szárnyal a Mol a nagy bejelentés után, a forint az uniós pénzekre vár 
Tiszóczi Roland | 2022. november 22. 12:23
Szépen teljesít a BUX, különösen a Mol tegnapi bejelentését követő szárnyalásának köszönhetően. Bár a befektetők tartanak attól, hogy Kína ismét szigorítja a koronavírus-lezárásokat az újabb kitörések megfékezése érdekében, és kivárnak a Federal Reserve legutóbbi ülésének szerdán nyilvánosságra kerülő jegyzőkönyve előtt, ennek ellenére jó a hangulat az európai piacokon, a vezető ázsiai tőzsdék is erősödéssel zártak, és pozitív korrekció várható az amerikai piacokon is.
Makro / Külgazdaság Holoda Attila: nincs ellátási veszély az olajvezeték leállásával, de a tartalékokra érdemes figyelni 
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 19:02
Kedden leállt a szállítás a Barátság kőolajvezetéken az orosz rakétatámadásokat követően. Az ATV maiTÉMA című műsorában ez is szóba került, ahol az ismert energetikai szakértő mellett Varju László, a DK alelnöke, rezsiügyi árnyékminiszter és kollégánk, Király Béla is elmondta a véleményét az aktuális fejleményekről.
Makro / Külgazdaság Fix áras plafon jöhet az orosz olajra? 
Privátbankár.hu | 2022. november 4. 11:42
Kiszivárgott a nagy terv.  
Makro / Külgazdaság Itt a világ első globális energiaválsága 
Privátbankár.hu | 2022. október 25. 07:15
A cseppfolyósított földgáz (LNG) piacának szűkülése, valamint a kőolaj-exportáló országok termelésének visszafogása a világ első valóban globális energiaválságát idézte elő - jelentette ki Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) ügyvezető igazgatója.
Részvény / Deviza / Áru Negatívba fordult a hangulat a tőzsdéken, kissé erősödik a forint 
Tiszóczi Roland | 2022. október 20. 13:01
Negatív hatással van a tőzsdék hangulatára, hogy fokozódnak a novemberi negyedik, zsinórban 75 bázispontos Fed-kamatemelésre vonatkozó várakozások. Pozitív hatású viszont, hogy felcsillant a kínai karanténszabályok enyhítésének reménye.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG