Olaj
Részvény / Deviza / Áru Erejét fitogtatva várja a forint Matolcsy Györgyék nagy bejelentését, új csúcson a BUX 
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 12:05
A hazai fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama kedd délelőtt a 390-es lélektani határ alatt körül cirkált, kérdés, ott is marad-e azt követően, hogy délután 2 órakor lehull a lepel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntéséről. A tőzsdéken nincs egyértelmű irány, az újabb rekordszintre jutott BUX a maga enyhe emelkedésével a jobbak közé tartozik, hála annak, hogy a hazai blue chipek a Telekom kivételével erősödnek. Az olaj ára felfelé, a gázé lefelé menőben, az arany drágul, a kriptók viszont esnek.
Makro / Külgazdaság Megkegyelmeznek a benzinkutaknak?  
Privátbankár.hu | 2024. június 2. 12:22
Az OPEC+ olajtermelő kartell várhatóan nem ad kegyelmet a világ olajfogyasztó országainak azzal, hogy lemond kitermelésének korlátozásáról, mert még a hordónként 80 dolláros olajárat is kevesli.
Makro / Külgazdaság Üzemanyagár: jó hírrel indulhat a nyár az autósoknak a hosszú turistautak előtt  
Buksza blog | 2024. május 29. 12:58
Az olajexportáló országok szervezetének országai abban reménykednek, hogy ha nem növelik a kitermelésüket, akkor fel tudják tornászni az üzemanyagok árát a nyári fogyasztási szezon előtt. Erre azonban most kisebb az esély. 
Részvény / Deviza / Áru Esve emelkedik Budapest, öt év alatt ötszörözni lehetett félvezető-részvényekkel 
Eidenpenz József | 2024. május 24. 12:21
Az európai indexek süllyednek, követve Amerikát és Ázsiát, de a BUX index vígan emelkedik, pedig az OTP és a Mol is mínuszban van. A forint ismét erősödő szakaszba váltott, olcsóbbak lettek az energiahordozók, de nagy változások várhatók az árupiacon is. Engedélyezték az Ethereum ETF-et, erre az árfolyam esett. Májusban kell eladni?
Makro / Külgazdaság Idegesen nézik a benzinkutak árait az autósok a közel-keleti drámák miatt 
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 11:01
Az olaj ára a keddi ázsiai kereskedésben csökkent, mert a befektetők inkább az USA-ból érkező jelzésekre figyeltek, mint az Iránban és Szaúd-Arábiában történt eseményekre.
Részvény / Deviza / Áru Bombaformában a forint és jól megy a sora az OTP Banknak is 
Csabai Károly | 2024. május 14. 12:05
Három hónapja nem látott szintekhez közelít a hazai fizetőeszköz, egy euróért lassan már csak 386 forintot kell fizetni a bankközi devizapiacon. Az esésre hajló globális tőzsdei hangulatban a BUX emelkedése üdítő kivétel, amely az OTP Banknak és a Molnak köszönhető. Drágulnak a nemesfémek is és a gáz, ellenben az olaj és a kriptoeszközök gyengülnek.
Részvény / Deviza / Áru Még mindig vesztésre áll a forint, fontos lépésre készülhetnek a kínaiak 
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 11:53
A forintból hiányzik az erő, az idén még mindig mínuszban van a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben. A hét jól indult a budapesti tőzsdén, ahogy az európai börzéken is. Az olajpiacon pedig változott a helyzet. 
Nemzetközi Fehér Ház: Oroszország ENSZ-szankciót sértve szállít üzemanyagot Észak-Koreába 
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 11:21
Oroszország titokban szállított finomított kőolajat Észak-Koreába olyan mennyiségben, amely megsérti az ENSZ Biztonsági Tanácsa által meghatározott felső exporttilalmi határt - közölte csütörtökön a Fehér Ház.
Részvény / Deviza / Áru Olajat talált a Mol Tura mellett 
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 09:22
Napi 1000 hordó olajat ad a turai lelőhely. 
Makro / Külgazdaság Aggasztó jövőt jósol a benzinárnak egy új prognózis  
Privátbankár.hu | 2024. március 31. 09:58
A világ legnagyobb olajtermelő országait tömörítő OPEC szilárd meggyőződése, hogy energiaválság alakul ki, ha nem áramlik óriási tőke az ágazatba a következő évtizedekben.
Makro / Külgazdaság Ragaszkodik az oroszokhoz a világelső amerikai cég 
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 16:16
Az Egyesült Államok legismertebb márkái látványosan hagyták el Oroszországot az Ukrajna ellen indított agresszió után, ám jóval több cég ragaszkodik ottani vagyonához, mint ahányan távoztak.
Makro / Külgazdaság Most úgy néz ki, hogy az autósok rémálma válik valóra a benzinkutakon 
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 10:07
Előállt az a helyzet, ami a lehető legkedvezőtlenebb az autósok nézőpontjából. Egyszerre húzza az olaj árát az erős kereslet és tolja a gyenge kínálat, aminek hatása már látszik a tőzsdei jegyzéseken.
Makro / Külgazdaság Napi 1,3 millió hordóval növekedhet az olajkereslet az idén 
Privátbankár.hu | 2024. március 14. 14:51
Javított kissé idei olajkereslet-növekedési előrejelzésén az előző havi becsléséhez képest a Nemzetközi Energiaügynökség (International Energy Agency, IEA) havi rendszeres olajpiaci jelentésének csütörtökön publikált legfrissebb, márciusi számában.
Részvény / Deviza / Áru Bespájzol Amerika, mit reagál az olajár? 
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 08:22
Már eddig is a legnagyobb készleten ültek, most tovább növelik.
Makro / Külgazdaság Most kezdődik csak az igazi káosz, kiszámíthatatlan lehet a benzinár 
Privátbankár.hu | 2024. január 23. 08:03
Az olaj árát látszólag az határozza meg, hogy az Arab-öbölből induló tankhajóknak meg kell kerülniük Afrikát Európa felé a vörös-tengeri válság miatt. Valójában ennél sokkal összetettebb a helyzet.
Makro / Külgazdaság Szabályt sértettek az orosz olajjal - nem is késett az amerikai retorzió 
Privátbankár.hu | 2024. január 19. 06:28
Az Egyesült Államok szankcióval sújtott orosz kőolajat szállító hajózási vállalkozást.
Makro / Külgazdaság Mi várható a benzinkutaknál? Újabb figyelemre méltó előrejelzés érkezett 
Privátbankár.hu | 2024. január 18. 16:52
Újra megszólalt az a szakértő, aki a többséggel szembe menve pontosan jósolta meg decemberben az olajár alakulását. Előrejelzéseit technikai elemzés alapján dolgozza ki.
Részvény / Deviza / Áru Borzasztó hírt közöltek Matolcsy Györgyék – akár jócskán megdrágulhat az euró 
Csabai Károly | 2024. január 5. 11:44
A forint ugyan az uniós fizetőeszközzel szemben a hét végéhez közeledve elszakadt a 380-as szinttől, hosszabb távon azonban kedvezőtlenül hathat az árfolyamra, hogy az államadósság utáni kamatteher az Európai Unióban nálunk a legmagasabb. A kedvezőtlen nemzetközi tőzsdei hangulattal dacol a BUX, az OTP Banknak és a Magyar Telekomnak köszönhetően. Az olaj drágul, a gáz olcsóbbodik, a nemesfémek stagnálás-közeli állapotban, a kriptoeszközök viszont szabadesésben töltötték a pénteki kereskedési nap első óráit.
Makro / Külgazdaság A benzinkutakon lehetnek meglepetések az idén is 
Privátbankár.hu | 2024. január 2. 12:36
Bizonytalan tényezők alakítják 2024-ben az olaj árát mind a kínálat, mind a kereslet oldaláról, ezért nem lehet megmondani, merre mozdul az árfolyam. 
Részvény / Deviza / Áru Lépéskényszerbe hozhatja az Orbán-kormányt a csehek euróbevezetési bejelentése 
Csabai Károly | 2024. január 2. 12:03
Bár az új év első üzleti napján gyengült a hazai fizetőeszköz a főbb devizákkal szemben, a délhez közeledve erősödött, egy eurót több mint egységgel olcsóbban lehetett megkapni. A kedvező nemzetközi tőzsdei klímában a BUX is szárnyalt, csupán a Mol nem járult hozzá a növekedéséhez. A Vörös-tengeri fejlemények hatására drágult az olaj, ezzel szemben a gáz olcsóbbá vált. A nemesfémek és a kriptók is a pozitív tartományban tartózkodnak, a bitcoin például másfél éve nem látott magasságban.
Részvény / Deviza / Áru Őrült éven túl van az olaj, de legalább a 100 dolláros szint megnyugtató távolságba került 
Király Béla | 2023. december 28. 05:43
Az orosz olajra kivetett tavaly decemberi embargót követően a magyar propagandamédia földindulást jósolt, az árak azonban összességében nagyot estek 2023-ban. Igaz, év közben voltak komoly hullámok, de összességében a lélektaninak tartott 100 dolláros szinttől eltávolodott a Brent, és a szakértők 2024-ben sem számítanak arra, hogy tartósan sikerülne ezen szint fölé kerülnie.
Részvény / Deviza / Áru Készüljön fel, még tovább emelkedhet a benzinár, mutatjuk az okát 
Privátbankár.hu | 2023. december 20. 10:51
A vörös-tengeri szállítási útvonalak megszakadása az olaj és számos más termék drágulásához vezethet, de a szállítási láncok olyan szétzilálódására, mint a Covid idején nem számítanak a szakértők.
Részvény / Deviza / Áru Csúcsokat döntöget a BUX index, felrobbant egy nemesfém árfolyama 
Eidenpenz József | 2023. december 15. 12:20
A részvénypiacokon jó a hangulat, a BUX már a 60 800 pontos szintet is érintette, az OTP a húzópapír. A forint inkább gyengécske, érdekes hírek jöttek a Telekom anyavállalatáról. Robbant a palládium árfolyama, két hónapja nem történt ilyen az olajjal, sikerült meghekkelni a meghekkelhetetlent.
Részvény / Deviza / Áru Lemaradt a forint, teljesen új fejezet kezdődik  
Csernátony Csaba | 2023. november 30. 11:58
Bár a forint több mint 5 százalékos pluszt hozott össze az idén az euróval szemben, a lengyel zloty ennél is jobban szerepelt. A befektetési piacokon vegyes a kép, a jövő évi kilátások szintén felemásak. 
Makro / Külgazdaság Oroszországnak meg sem kottyant az olaj-ársapka 
Privátbankár.hu | 2023. november 23. 15:49
Oroszországnak sikerült szinte teljes olaját eladnia a Nyugat által meghatározott 60 dolláros hordónkénti árplafon felett – állítja egy orosz kormánytisztviselő.
Makro / Külgazdaság Oroszország olajlubickolásban tartaná a világot 
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 13:33
Miközben a világ legerősebb olajtermelői a kínálat további csökkentésén gondolkodnak, Oroszországot kevéssé ösztönzi radikális változásra, mivel az energiabevételei erősek, az olajárak magasabbak az előrejelzéseinél, és a költségvetési hiánya csökken.
Részvény / Deviza / Áru Fogunk-e olcsóbban tankolni? Miért tart itt a forint? 
Eidenpenz József | 2023. november 17. 11:59
Az európai tőzsdék szépen emelkednek, de a hazai parketten a piros szín dominál, és kissé a forint is gyengült. Miért zuhant csütörtökön az olaj, és mi állíthatja meg? Pozitív fordulatra számít az egyik brókercég. Az utóbbi években többször is visszapattant a 2000 dollárról az arany.
Makro / Külgazdaság Véget vetnek a dubajozásnak a szaúdiak, szorosan keblére ölel minden befektetőt a királyság 
Rácz Gergő | 2023. október 28. 14:52
Januártól minden helyben működő cégnek kell, hogy legyen központja Rijádban, vagy legalább az ország valamelyik településén. Szaúd-Arábia vezetése deklaráltan Dubajtól igyekszik elvonni befektetéseket, egyben az egyik legjelentősebb olajkitermelőként átállni az alternatív energetikai forrásokra.
Makro / Külgazdaság Kína ravasz játszmája a Hamásszal 
Káncz Csaba | 2023. október 24. 15:05
A háború hatására Kína közel-keleti politikájában csökken a stabilitás prioritása, miközben az amerikai befolyás ellensúlyozására az arab országok és Irán támogatása kerül előtérbe. Míg az USA közvetlenül belekeveredik a konfliktusba, addig Peking annak döntőbírójaként tünteti fel magát. Káncz Csaba jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru "Valami végül eltörik", ha a hozamok tovább nőnek: a tízéves kötvény vezényli a pénzpiaci muzsikát 
Privátbankár.hu | 2023. október 24. 12:06
A tízéves amerikai államkötvények hozama átlépte az 5 százalékot hétfőn egy rövid időre, a dollár lejtőre került, miközben a befektetők a héten megjelenő gyorsjelentésekre és makroadatokra várnak. 
Részvény / Deviza / Áru Markáns fordulat az orosz olajnál, jön az adatcunami 
Privátbankár.hu | 2023. október 23. 11:35
Korábban nem volt nagy jelentősége annak, hogy a G7 országai hordónként 60 dollárban limitálták az orosz olajexport árát, ám változott a helyzet. A tőzsdéket a céges jelentések tartják izgalomban.
Részvény / Deviza / Áru Washingtonból kapott jelzést Nagy Márton, magához tért Csányi Sándor bankja 
Csabai Károly | 2023. október 6. 12:06
Az amerikai fővárosban székelő Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója szerint magasan kell tartani a kamatokat, miközben a hazai kereskedelmi bankok a gazdaságfejlesztési miniszter felvetésére épp most csökkentenek. A tengerentúli munkaerőpiaci adatokat jó formában várják a tőzsdék, a BUX is emelkedik, többek között az OTP-részvényeknek köszönhetően. De a többi eszköz is drágul, az olaj és a gáz, a nemesfémek és a kriptoeszközök.
Részvény / Deviza / Áru Rögtön erősödik a forint, ha épp nem balhézunk a nyugattal - jó híreket kaptak a magyar bankok is 
Gáspár András | 2023. október 3. 12:23
Jó hírek dobták meg a forintot kedden reggel: az állandó feszültség most kivételesen enyhülni látszik Magyarország és a nyugati szövetségesek közt. Az viszont kevésbé jó hír, hogy a kormány a vártnál jóval magasabbra emelte az idei hiánycélt - de legalább a bankadó megemelésével talán nem terveznek, ami a bankoknak (és részvényeseiknek) is jó hírt jelent. Az olajár, az aranyár és a gázár is esik kedden.
Részvény / Deviza / Áru Csúnya irányba megy a forint, jön a szaúdi Tesla? 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 25. 09:33
Egyelőre nem túl jó a kép az európai tőzsdéken, lefelé indultak a nyitás után, a BUX még éppen artja magát. Az OTP szépen javít, a Mol a kezdeti pluszból jelentős esésbe váltott. Az amerikai határidős mutatók pluszból mínuszba mentek át, a forint gyengül, 390 felett áll az euró. A nap tőzsdei hírei (frissítve). 
Részvény / Deviza / Áru Történelmi csúcson a BUX, elkényelmesedett a forint 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 15. 12:12
Ma is csúcson áll a BUX index, a fontosabb részvények mind emelkednek. A forint viszont szűk sávban mozog, alig változik. Nagy sikert hozott egy részvénykibocsátás az USA-ban, végre feléled az új jegyzések piaca? Egy éve volt az Ethereum nagy reformja.
Részvény / Deviza / Áru Nem tudta felbeszélni Orbán Viktor minisztere a forintot, s az OTP sem túl acélos 
Csabai Károly | 2023. szeptember 14. 12:54
Hiába mondta Gulyás Gergely a szerdai Kormányinfón, hogy az Orbán-kormány Brüsszel minden feltételét teljesítette, ennek hatására nem kezdett el erősödni a hazai fizetőeszköz, mivel a Miniszterelnökség vezetője elismerte, hogy a Helyreállítási alap pénzeinek folyósításához még tovább kell tárgyalniuk. Az Európai Központi Bank (EKB) mai kamatdöntésére váró vegyes nemzetközi pénz- és tőkepiaci hangulatban az OTP enyhén erősödik, a Mol viszont esik, az olaj és a kriptoeszközök drágulnak, a nemesfémek árfolyama viszont a dollárerősödés inverzeként csökken, s a gázár is lefelé vette az irányt.
Részvény / Deviza / Áru Beborult az ég a forint felett és az OTP Bank-részvényeknek sincs jó napjuk 
Csabai Károly | 2023. szeptember 5. 13:05
Kedd reggeli nyitásánál 3 egységgel állt gyengébben délben a hazai fizetőeszköz az euróval szemben, a 385-ös szint fölé került. Ez közel három hete nem látott magas érték, ami annak is betudható, hogy világszerte szenvednek a pénz- és tőkepiacok, s ilyenkor a befektetők általában a gyengébb „láncszemektől” fordulnak el, mint amilyennek számít a hazai fizetőeszköz. Rég volt ilyen, hogy egyaránt mínuszba kerültek a részvények, a nemesfémek, a kriptoeszközök és még az energiaárak is zuhannak.
Részvény / Deviza / Áru Mintha 500 forintra drágulna az euró: "Ez nem mehet így örökké!" - elérte az orosz pénztárcákat a háború  
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 12. 14:42
Az orosz társadalom látszólag sztoikusan viselte a háborúból fakadó terheket, ám ahogy a fizetősezközük árfolyama közeledik a 100 rubel/dolláros szinthez, kezdenek feszültté válni az emberek.
Részvény / Deviza / Áru Rekordot döntött a BUX az OTP miatt, beérett a Telekom-áremelés 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 10. 12:42
A hazai tőzsde indexe rekordmagasságba ért, miután az OTP Bank az elemzőket is alaposan meglepő eredményekről számolt be. A forint is szépen erősödik. A Telekom eredményeinek jót tett a tavaszi áremelés. A Disney szigorúan fellép a jelszómegosztók ellen.
Részvény / Deviza / Áru Figyelmeztetés érkezett a forint miatt 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 7. 12:28
A forint gyengélkedése egyes elemzők szerint kockázatossá teheti a magyar jegybank stratégiáját, amely a monetáris feltételek enyhítését célozza. 
Részvény / Deviza / Áru Már 390 felett az euró, rossz hete lehet a Molnak 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 1. 13:24
A forint gyengülése nem akar leállni, vélhetően az erősödő dollár sújtja, de a csökkenő kamat is ebbe az irányba hat. Az olaj rég nem látott erős hónapot zárt, a Mol előző negyedéves eredménye viszont még gyenge lehet. Lítiumot árul egy olajcég, hackertámadás roggyantott meg egy kriptovaluta-szektort.
Részvény / Deviza / Áru Érvényesül a forintnál a Bumeráng-effektus, de Csányi Sándor szája is a füléig érhet 
Csabai Károly | 2023. július 12. 12:56
Az euróval szemben két hete még 370-en, a múlt héten azonban már 390-en zárt hazai fizetőeszköz szerda délelőtt a 377-es szintet ostromolta. A tőzsdék által legnagyobb érdeklődéssel várt amerikai inflációs adat délutáni publikálása előtt jó a hangulat, valamennyi részvényindex emelkedik. Így a BUX is, a Richter, a Mol és az OTP Bank részvényei drágulásának köszönhetően. Erősödnek a nemesfémek és a kriptoeszközök is, csak az energiatermékek mozognak vegyesen: az olajfajták magasabban, ezzel szemben a gáz alacsonyabban cserél gazdát keddhez képest.
Részvény / Deviza / Áru Mini-pánikot láttunk a forint piacán? Gyorsan lehetett nagyot keresni a Mészáros-részvényeken 
Gáspár András | 2023. július 11. 13:21
Jó hangulatban, de nem nagy lendülettel indult a nap a tőzsdéken, inkább a hét második felére várhatóak az izgalmak - de ma is érkezett menetrendszerűen olyan adat, ami inflációs (és ezáltal kamatemelési) félelmeket tudott gerjeszteni. A forint erőre kapott, az Opus tovább hasít a budapesti tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Csúnyán csütörtököt mondott a forint és az OTP is 
Csabai Károly | 2023. július 6. 12:51
A néhány napja még az euróval szemben 368-as szint közelében gazdát cserélt hazai fizetőeszköz 384,4 forintig is gyengült. De nincs jó napjuk a tőzsdéknek, kivétel nélkül esnek, a BUX mélyrepülését a legnagyobb mértékben az OTP Bank idézte elő, de zuhan a Mol és a Richter, csupán a Magyar Telekom tud erősödni. Az energiaárak ellentétesen mozognak, az olajé fel, a gázé le. A nemesfémek ára csökken, ezzel szemben a kripoeszközöké nő.
Makro / Külgazdaság Tovább terjeszkedik az Orlen 
Privátbankár.hu | 2023. július 4. 15:06
Ausztriai benzinkúthálózatot vásárol a lengyel olajvállalat.
Részvény / Deviza / Áru Másodszor csinálja ezt a forint, jöhet a 400-as euró? Fordulat a gáznál 
Csernátony Csaba | 2023. július 4. 13:04
Egy hónapon belül másodszor került lejtőre a forint. Egy friss elemzés szerint a következő időszakban akár 400 forintra drágulhat az euró. A tőzsdék tétováznak, ami részben az amerikai szünnappal magyarázható. 
Részvény / Deviza / Áru Letépte láncát a forint, az OTP-nek viszont nem volt jó délelőttje 
Csabai Károly | 2023. június 27. 12:56
A hazai fizetőeszköz fokozatosan visszanyerte az erejét, az euróval szemben kedd délelőtt már ismét a 370-es szint alatt cserélt gazdát a hazai bankközi devizapiacon. A Budapesti Értéktőzsde még keresi a helyét, az OTP és a Richter lehúzza a BUX-ot, csak a dráguló Mol tartja benne a „lelket”. Az árutőzsdén kivétel nélkül emelkednek az árak, az olaj, a gáz, a nemesfémek és a kriptoeszközök is mind-mind a hétfői záró értéküknél magasabban forognak.
Részvény / Deviza / Áru Merre mozdul az euró Matolcsy Györgyék kamatdöntése után? 
Csabai Károly | 2023. június 20. 12:19
Messze ez a keddi nap fő kérdése idehaza. Mindenesetre dél körül a forint gyakorlatilag a hétfői szinten, az uniós pénzzel szemben a 374-es szint alatt várta a piac által biztosra vett 100 bázispontos egynapos betéti kamatcsökkentést. A hazai vezető részvények szenvedtek, az olaj és a gáz drágult, a nemesfémek olcsóbbodtak, a kriptoeszközök árfolyama viszont emelkedőben volt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG