<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Stoltenberg szerint a terrorizmus felszámolásához összehangolt válaszra van szükség.

Az egység és a szolidaritás üzenetét hordozza majd a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek találkozója – mondta az észak-atlanti szövetség főtitkára. Jens Stoltenberg szerint a mostani ülés rövid, mégis rendkívül fontos. A tanácskozás rávilágít, hogy a szövetségesek továbbra is egységesek a terrorizmus elleni harcban, illetve nyitott társadalmaik védelmében – tette hozzá.

Stoltenberg szerint a terrorizmus felszámolása rendkívül összetett kihívást jelent, amelyhez összehangolt válaszra van szükség a biztonsági erők, a hírszerzés, a bíróságok és a hadsereg részéről. A főtitkár továbbá üdvözölte az amerikai védelmi költségek növelését, szerinte ugyanis ez jele az Egyesült Államok elkötelezettségének Európa biztonsága iránt.

Trump újra közeledik a NATO-hoz

A NATO tagállamai 2014-ben vállalták, hogy a következő tíz évben éves GDP-jük legalább 2 százalékát védelmi kiadásoknak szentelik. Ezt a szintet 2016-ig mindössze öt ország – az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Lengyelország, Görögország és Észtország - érte el. A főtitkár szerint azonban így is komoly előrelépések történtek ezen a téren, az európai szövetségesek és Kanada dollármilliárdokkal növelték védelmi kiadásaikat.

Stoltenberg a tehermegosztás fontosságát is hangsúlyozta: szerinte ez nemcsak a védelmi költségek szintre hozásáról szól, hanem például a részvételről is a NATO műveleteiben. Bár Donald Trump amerikai elnök korábban a NATO költségvetésének, az amerikai hozzájárulásnak az újratárgyalását helyezte kilátásba, nemrégiben közölte: még az év végéig "valódi előrelépést" vár a szövetségesek védelmi kiadásainak emelésében.

Trump még az elnökválasztási kampány során elmondta: orosz agresszió esetén csak azoknak a NATO-országoknak a védelméhez nyújtana segítséget, amelyek teljesítették szövetségesi kötelezettségeiket.

Ismét titkokat fecsegett ki Trump?

A New York Times információi szerint az Donald Trump amerikai elnök újabb bizalmas információkat adott ki. Ezúttal Rodrigo Dutertenek, a Fülöp-szigetek elnökének beszélt arról, hogy az Egyesült Államok két  amerikai atomtengeralattjárót küldött a koreai félsziget partjaihoz További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter megint békére szólított az orosz-ukrán háborúban
Privátbankár.hu | 2022. december 1. 17:42
A miniszter Lengyelországban van az EBESZ ülésén.  
Makro / Külgazdaság Valami gyanús történik Spanyolországban: újabb levélbombát találtak
Privátbankár.hu | 2022. december 1. 16:56
Azután, hogy az ukrán nagykövetségen kisebb sérülést okozott egy levélbomba, a spanyol miniszterelnök és védelmi miniszter irodájában pedig a szűrésen akadt fent, ismét küldtek egyet. 
Makro / Külgazdaság Kapott egy felemás hírt az amerikai gazdaság
Privátbankár.hu | 2022. december 1. 15:48
Az Egyesült Államokban havi összevetésben nőttek a személyes kiadások és  jövedelmek októberben.
Makro / Külgazdaság Macron Washingtonban – elkerülhető a kereskedelmi háború?
Káncz Csaba | 2022. december 1. 15:23
Brüsszel és Berlin sokat remél Macron elnök tegnap kezdődött washingtoni látogatásától. Párizs az ukrajnai háború által támasztott új kihívásokat a nemzetközi biztonság általános romlása részének tekinti. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter burkoltan odaszólt Ukrajnának?
Privátbankár.hu | 2022. december 1. 14:59
A miniszter a külhoni magyarokról és a keresztényüldözésről beszélt.
Makro / Külgazdaság Aknák Ukrajnában: fontos döntést hozott az EU
Privátbankár.hu | 2022. december 1. 14:16
Az Európai Unió újabb jelentős támogatást nyújt Ukrajnának, ezúttal aknamentesítésre.
Makro / Külgazdaság Most egy miniszterelnöknek küldtek valakik levélbombát
Privátbankár.hu | 2022. december 1. 13:33
Azután, hogy az országban egy nagykövetnek címeztek bombát, most a miniszterelnöknek is.
Makro / Külgazdaság A piac már beárazta, hogy Magyarország uniós pénzeit felfüggesztenék
Privátbankár.hu | 2022. december 1. 13:04
Vajon az Európai Bizottság szerdai döntése után félig tele van a pohár, vagy félig üres? És milyen látható következményei lennének annak, ha megérkeznek az uniós pénzek? A legfrissebb történés mellett még az üzemanyag árstopról, annak várható kivezetéséről, valamint az inflációról, bértárgyalásokról is szó esett az ATV Start című műsorában, ahol Székely Sarolta lapunk felelős szerkesztője mellett Regős Gábor, a Makronóm Intézet szakmai vezetője volt a vendég.
Makro / Külgazdaság Közeleg a tél: Szijjártó Péter megkongatta a vészharangot
Privátbankár.hu | 2022. december 1. 12:17
Közeleg a tél, ami súlyos humanitárius katasztrófával fenyeget Ukrajnában, ezért mielőbb el kell jönnie a békének, ugyanis Európa is egyre nehezebb helyzetbe kerül a kettős nyomás, a háború következményei és az illegális migráció miatt - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Genfben.
Makro / Külgazdaság Újabb figyelmeztető jelzés érkezett a magyar iparból
Privátbankár.hu | 2022. december 1. 09:49
Kitart még a növekedés a feldolgozóiparban a BMI alapján, de lassul a tempó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG