3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az orvosok 100-200 ezer forintos pluszjövedelemre számíthatnak – 13 boltját zárja be a Tesco, de nem vonulnak ki Magyarországról – megugrott a kukorica ára – és a nébih rajta ütött egy illegális húsfeldolgozón, még a sokat látott szakemberek álla is leesett a látványtól.

Elkészült egy jogszabálytervezet, amelynek értelmében minden Magyarországon végzett orvos állami ösztöndíjrendszerben vehet majd részt az ötéves egyetemi képzés után - mondta az egészségügyi államtitkár az Origónak adott interjúban. Zombor Gábor kifejtette, hogy az ösztöndíjrendszerben nettó 100-200 ezer forintos pluszjövedelemre lehet számítani, nettó 270 ezer forintos szakorvosi minimálbért céloztak meg, és azt tervezik, hogy a rendszer a következő hónapban el is tud indulni.

Magyarországon 13 üzletet zárhat be a Tesco, a Magyar Nemzet konkrét egységeket is megnevez. 564 Tesco-dolgozóval közlik ma, hogy megszűnik az állásuk február 4-én. Főleg Tesco Express típusú üzletekre kerül lakat. A magyar Tesco vezérigazgatója, Nigel Jones az Indexnek adott interjúban elmondta, hogy az sosem került szóba, hogy kivonulnak Magyarországról.

A kukorica jelentős drágulása és a takarmányárpa áremelkedése miatt 9 ezer pont fölé emelkedett a Magro Gabonaindex.

A Goldman Sachs jelentősen rontott a rövid távú és az idei év egészére vonatkozó olajár-várakozásán, miközben a Brent olajfajta hordónként ára 50 dollár alá került hétfő délelőtt.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője alacsony forgalom mellett enyhe csökkenést vár a magyar tőzsdén. A nemzetközi piacokon vegyes hangulat uralkodik, a Brent árának további csökkenése negatívan befolyásolhatja a Mol részvények árfolyamát

Pénteken is gyengüléssel kezdett a forint nem túl jó hangulatban, de a jó külkereskedelmi egyenleg és később az amerikai adatok megjelenése után a dollár gyengülésével párhuzamosan a nap végére már sikerült a január 2-i nyitószint közelébe erősödni. Ma reggelre azonban már ismét gyengébb szinteken járunk, akár csak a zloty. A Commerzbank elemzői szerint fontosabb adatok hiányában a hangulat alakulása határozhatja meg az irányt a továbbiakban is, de jelentős elmozdulás a jelenlegi szintekről nem várható. Rövidtávon a 315-320 sáv lehet a jellemző - vélik a szakemberek. Most...

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy Pest megyei tanyán talált rá egy engedély nélkül, megdöbbentő körülmények között dolgozó üzemre. Koszos, omladozó, elhanyagolt épület, hegyekben álló vágóhídi hulladék, patkánytetem – többek közt ez a látvány fogadta a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának szakembereit, amikor rajtaütöttek az üzemen. A telepen több tonna, sertéseknek és kutyáknak szánt hulladékot foglaltak le és semmisíttettek meg az ellenőrök. A fedetlen, szabadban tárolt hulladék komoly járvány- és közegészségügyi kockázatot jelentett. A bírság megállapítása folyamatban van.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Mennyibe kerül a nudli? A magyarok jövőjét is megmutathatja az elöregedő japánok szerencsétlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 10:33
Csiki-csuki helyzetbe kerültek a japánok a jen gyengülése miatt. Ez növeli az inflációt, ezért kevesebbet költenek az emberek, miközben gazdaságuk enélkül is a nulla növekedéssel bajlódik.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hír, felpörgött a német külkereskedelem
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 09:59
Márciusban az export és az import várakozáson felüli növekedése mellett emelkedett ugyan, de a várakozásoktól elmaradt a német külkereskedelemi többlet a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Tanárfizetések: egy magyar vagy cseh pedagógus kap többet?
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 09:43
A visegrádi országcsoporthoz tartozó többi három ország közül Csehországban és Szlovákiában sokkal jobban keresnek a tanárok, mint magyarországi kollégáik, és a kormány nem kezeli le őket.
Makro / Külgazdaság A magyar élelmiszerboltok vitték a prímet
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 08:30
Főként az élelmiszer-kiskereskedelem bővülése húzta a márciusi növekedést. 
Makro / Külgazdaság Kiakadtak és befejezték a munkát az olasz közmédia dolgozói
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 08:22
Sztrájkba kezdek az olasz közmédia újságírói, mert úgy érzik, hogy a regnáló kormány azon ügyködik, hogy a saját szócsövévé tegye munkahelyüket, ami nem fér bele szakmai önbecsülésükbe.
Makro / Külgazdaság Ráhoznák a frászt Putyinra Trump emberei?
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 07:22
Doland Trump novemberi választási győzelme esetén a regnáló Biden-adminisztrációnál is keményebben lépne fel Oroszországgal szemben egy elemző szerint.
Makro / Külgazdaság Kínai gyarmat lesz Magyarország?
Vég Márton | 2024. május 6. 15:11
Nincsenek beruházások, elfogyott a pénz az önkormányzatoknál, így a polgármesterek nem tudnak mivel kampányolni, mégis nagy csata várható a választásokon. Minek jön ide a kínai elnök? Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Megint minden olcsóbb lehet az euróövezetben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 12:47
Tovább csökkennek a termelői árak, elsősorban az energiaárak miatt.
Makro / Külgazdaság Nagy gondban az Audi, 74 százalékkal esett a cég eredménye
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 10:47
A háttérben beszállítói probléma sejlik fel.
Makro / Külgazdaság Valami félrement márciusban a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 08:31
15, illetve 20 százalékos a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG