<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kelet-Ukrajnában kíméletlen harcok folynak, ami mindkét fél számára komoly veszteségekkel jár. Magyarország engedményt kaphat az EU-tól.

Az ukrán erők ellenállnak az orosz támadásoknak a donbászi Szevierodonyeckben, ahol az utcákon dúlnak a harcok. Az információ azért fontos, mert reggel az orosz erők azt állították, hogy a kezükre került a város. Érdemes megjegyezni, hogy az oroszok eddig csupán azzal tudtak sikert elérni, hogy tüzérséggel porig romboltak településeket, de azokon a helyeken, ahol a harcoló felek közel kerültek egymáshoz, szinte mindig az ukránok kerekedtek felül.

Luhanszkban olyan intenzív az ágyúzás, hogy régió kormányzója, Szerhij Haidai azt mondta, lehetetlen megállapítani az áldozatok számát.

Zelenszkij ukrán elnök meglátogatta a katonákat Harkivban, és bejárta a várost, hogy saját szemével nézze meg az orosz erők által okozott károkat.

Volodimir Zelenszkij Harkivba látogatott vasárnap. Fotó: Ukrán elnöki hivatalVolodimir Zelenszkij Harkivba látogatott vasárnap. Fotó: Ukrán elnöki hivatal

A mariupoli városi tanács helyettese, Olekszandr Lasin azt mondta, hogy a most megszállt városban nincs víz, villany, és tragikusak a higiéniás állapotok.

Oroszország soha nem akarta elfoglalni Kijevet, állította az ország londoni nagykövete. Andrej Kelin a BBC-nek nyilatkozva kitartott amellett, hogy a speciális hadműveleteknek soha nem volt az ukrán főváros a célpontja. Az orosz nagykövet szavait persze érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen az ENSZ szakértői által is dokumentált buchai népirtást egyszerű kitalációnak titulálta.

Kira Rudik ukrán politikus azt mondta, hogy több nagy hatótávolságú rakétát kér majd a brit parlamenti képviselőktől, továbbá azt is, hogy segítsék a gabonaexportot, valamint a vízumkötelezettség enyhítését az Egyesült Királyságban.

Az EU a vasárnapi pletykák szerint hajlik arra az álláspontra, hogy a magyarok kérésének megfelelően az orosz olajjal szembeni embargó esetében, enyhítse-e az eddigi álláspontját. Állítólag szeretnének a hétfőn kezdőd uniós csúcs előtt megállapodást az újabb szankciós körről, és ennek érdekében azt is elfogadhatónak tartják, hogy a vezetéken érkező olajat nem, csak a tankerhajókkal szállított terméket érintené a korlátozás.

Lengyelország beleegyezett, hogy tüzérséget küld Ukrajnába – jelentette a lengyel állami média.

Oroszország továbbra is szállít gázt Szerbiának, miután telefonbeszélgetést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnök és szerb kollégája, Aleksandar Vučić.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Amerika lefoglalná egy orosz acélmágnás luxusgépét
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 14:29
Megszületett a bírósági engedély Andrej Skoch magánrepülőjének lefoglalásához.
Makro / Külgazdaság Óriási pofonokat oszt ki az orosz-ukrán háború Európa legnagyobb gazdaságának
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 14:02
Komoly károkat okoz Németországban a háború, és ez a munkaerőpiacra is begyűrűzhet.
Makro / Külgazdaság Valóban katonai célokra használja Oroszország a most fellövött iráni kémműholdját?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 12:49
Oroszország iráni kémműholdat lőtt fel a világűrbe, amit kezdetben vélhetőleg saját céljaira fog felhasználni az ukrajnai háborúban.
Makro / Külgazdaság Visszatérnek a Boeing "Álomgépei"
Szakonyi Péter | 2022. augusztus 9. 10:44
Holnap, azaz szerdán átveszi az első Boeing 787-es repülőgépet az American Airlines. A Dreamlinereket gyártó óriásvállalat kétéves  kényszerű szünet után szállíthatja termékeit a megrendelőknek. Az új gépek átadása azonban nem lesz problémamentes , hiánycikk lett ugyanis a hajtómű.
Makro / Külgazdaság 250 orosz dezinformációt terjesztő weboldalt azonosítottak New York-ban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 10:07
A NewsGuard, egy New York-i székhelyű, az online félretájékoztatást tanulmányozó és nyomon követő cég 250 olyan weboldalt azonosított, amelyek aktívan terjesztik a háborúról szóló orosz dezinformációkat. Az elmúlt hónapokban több tucat új oldallal bővült a lista.
Makro / Külgazdaság Itt az első gyorsreakció: a kétszámjegyű infláció 2023-ban is velünk maradhat
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 09:38
Ezt vetítik előre a Magyar Bankholding elemzői a KSH által ma közzétett 13,7 százalékos éves inflációs adat kapcsán.
Makro / Külgazdaság Sokkoló adatot közölt a KSH: 13,7 százalék lett az infláció júliusban!
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 09:00
Az élelmiszerek ára 27 százalékkal emelkedett egy év alatt. Az infláció gyorsulását jelzi, hogy a fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 2,3 százalékkal nőttek. 
Makro / Külgazdaság Kína Tajvan invázióját készíti elő a hadgyakorlatokkal?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 08:47
Folytatódtak a Tajvan körüli kínai hadgyakorlatok kedden, a tajpeji külügyminiszter szerint Peking a sziget invázióját készíti elő a hadgyakorlatokkal.
Makro / Külgazdaság Káncz Csaba: Az orbáni átok utolérte Donald Trumpot is
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 08:26
Geopolitikai jegyzetírónk arról ír posztjában, hogy a volt amerikai elnököt is elérte az orbáni átok.
Makro / Külgazdaság Ezért tartott házkutatást az FBI Donald Trump házában
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 07:01
Tegnap délután megjelentek a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt elnök a közösségi médiában közölt üzenetben megerősítette a sajtóhíreket. Az legfrissebb hírek szerint potenciális bűncselekmény volt az üdülőhelyen tárolni a 15 doboznyi iratot.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG