<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Orosz szankciók
Makro / Külgazdaság A szankciók lassan, de biztosan szorítják sarokba az oroszokat
Király Béla | 2023. március 20. 05:49
Az Oroszország elleni szankciók hatásai jó ideje vitatémát szolgáltatnak Magyarországon is. Az utóbbi időszakban napvilágot látott adatok egyértelműen azt mutatják, hogy Moszkva számára óriási problémákat okoznak. Ugyanakkor az is tény, hogy ezek önmagukban nem fogják jobb belátásra bírni Vlagyimir Putyint.
Vállalat Hatalmasat ütött a háború a Gazpromon
Privátbankár.hu | 2023. március 17. 09:36
A cég legfrissebb jelentése brutális képet fest az eredményekről.
Makro / Külgazdaság Kitolták az Oroszország elleni szankciók határidejét
Privátbankár.hu | 2023. március 13. 18:53
Az uniós tagállamok kormányait tömörítő Tanács hétfőn további hat hónappal, szeptember 15-ig meghosszabbította az Ukrajna területi egységének, önállóságának és függetlenségének aláásásáért vagy veszélyeztetéséért felelősökkel szemben hozott korlátozó intézkedések hatályát - olvasható a brüsszeli testület sajtóközleményében.
Makro / Külgazdaság Már a héten jöhet az új szankciós csomag, de most gyorsan lőszert venne az EU Ukrajnának
Privátbankár.hu | 2023. február 21. 08:47
Napok kérdése a megegyezés az uniós főképviselő szerint, de most a legsürgősebb feladat Ukrajnának lőszert vásárolni.
Makro / Külgazdaság Az oroszok folytatják az anyagháborút, ez Zelenszkij kezére játszhat
Privátbankár.hu | 2023. február 10. 06:37
Óriási készleteket halmoztak fel az oroszok, amely révén újra támadásba szeretnének lendülni. Ez viszont hozzájárulhat ahhoz, hogy a nyugati országok felgyorsítsák a fegyverszállításaikat, teljesítve Volodimir Zelenszkij kérését. Péntek reggeli háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Német kancellár: szigorítják az EU-s szankciókat a háború évfordulóján
Privátbankár.hu | 2023. február 8. 14:14
Az Európai Unió tovább szigorítja az Oroszországgal szembeni szankciókat az Ukrajna elleni orosz támadás első évfordulóján - mondta Olaf Scholz német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag).
Makro / Külgazdaság Mit lép Moszkva az olajársapkára? Három válaszlépést is mérlegelnek a Kremlben
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 12:18
Készül az orosz válaszlépés, de még nincs végleges döntés.
Makro / Külgazdaság Putyin "árnyékflottát" gyűjtött az olajszankciók elleni harcra
Litván Dániel | 2022. december 5. 19:21
Ha a nyugati cégek nem szállítják az ársapkánál drágábban az orosz olajat, akkor majd megteszik ők maguk. De mivel? Titokban összevásárolt tankhajókkal.
Makro / Külgazdaság Bűncselekmény lenne a szankciók megsértése
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 13:51
Az Európai Bizottság az uniós szankciók megsértésének bűncselekménnyé nyilvánítását és a büntetések harmonizálását javasolja - tájékoztatott a brüsszeli testület pénteken.
Makro / Külgazdaság Fájdalmas csapásra készült az EU, ami még jobban visszafogja Putyint
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 06:46
Az oroszok által folytatott terrorbombázásra válaszul az Európai Unió újabb szankciós csomagot készít elő. Az ukránok szerint a polgári lakosság megszenvedi a pusztítást, de megtörni aligha fogja őket. Péntek reggeli háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a magyar autósokkal, ha életbe lépnek az oroszok elleni szankciók?
Privátbankár.hu | 2022. november 7. 17:05
A Mol harmadik negyedéves számai ugyan kiugró növekedést mutattak, ám a társaság a hatósági árak rendszerét továbbra is problémásnak tartja, egyrészt a pénzügyi terhek, másrészt az ellátásbiztonság miatt. Utóbbi valóban felmerülhet, ha kiesne a gázolaj orosz importja. Többek között erről is beszélt kollégánk, Király Béla, a Trend FM Reggeli monitor című műsorában.
Makro / Külgazdaság A mozgósítás kivégezheti az orosz gazdaságot
Litván Dániel | 2022. november 4. 05:17
A szankciók szorításában tűnik el az orosz cégektől többmillió munkavállaló, ráadásul a legjobban képzettek közül. A frontot egy időre stabilizálhatta Putyin a mozgósítással, a gazdaság viszont megrendítő ütést kaphatott a döntés következtében.
Makro / Külgazdaság Az orosz nyersanyagok szankcionálása Szicíliában okoz gondot
Privátbankár.hu | 2022. november 3. 11:15
Közel nyolcezer munkahely szűnhet meg a szicíliai Priolo kőolaj-finomítójában és beszállító hálózatában az Oroszországból érkező nyersanyagra kivetett embargó következtében, amivel szemben Róma állami segítséget nyújthat - közölte Adolfo Urso gazdasági fejlesztési miniszter csütörtökön.
Makro / Külgazdaság Leállhat-e Putyin hadigépezete az olajszankcióktól?
Tiszóczi Roland | 2022. október 24. 05:17
Oroszország bevételeire az olajexportját érintő, közeljövőben életbe lépő szankciók mérhetik a legnagyobb csapást. A helyzet azonban az OPEC+ döntését követően sokkal bonyolultabbá vált.
Makro / Külgazdaság Botrány! Amerikai cég adott tiltott technológiát az Ukrajna ellen használt rakétákhoz és orosz hadihajókhoz
Tiszóczi Roland | 2022. október 16. 05:41
Egy amerikai cég, az Extreme Networks szállított csúcstechnológiát orosz rakétagyártók, köztük MMZ Avangard számára, holott ez a Krím 2014-es orosz annektálása óta szigorúan tilos lenne. Az MMZ Avangard gyártja a legutóbbi ukrajnai támadásban használt rakétákat is. A nyugati országok túlbecsülhették az exporttilalmak hatékonyságát.
Makro / Külgazdaság A lengyel miniszterelnök szerint Orbánék is támogatják az újabb szankciókat
Király Béla | 2022. október 7. 12:14
A visegrádi csoportban (V4) teljes egyetértés van az uniós szankciókat illetően, Magyarország nem akadályozza az ukrajnai háborúval kapcsolatos nyolcadik szankciócsomagot - jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.
Makro / Külgazdaság Könnyítéseket kapott Magyarország a most megszavazott új szankciós csomagban is
Privátbankár.hu | 2022. október 5. 13:09
Az olajársapka-mechanizmus nem vonatkozik majd a vezetékes olajra, a nukleáris energia is kimaradt a szankciók köréből.
Makro / Külgazdaság Megvan a megállapodás a nyolcadik uniós szankciós csomagról
Privátbankár.hu | 2022. október 5. 12:35
Legalábbis a cseh uniós nagykövet ezt közölte.
Makro / Külgazdaság Nem, továbbra sem lesz szankció a gázra
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 16:40
Az Európai Unió újabb szankciós csomagra készül, amely annak ellenére, hogy a magyar kormány ezekből itthon belpolitikai gumicsontot alkotott, továbbra sem érinti azokat a területeket, amely miatt magyar vétó fenyegetne. Többek között erről beszélt kollégánk, Király Béla a Trend FM Reggeli Monitor című műsorában.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter a CNN-nek: nem igaz, hogy Magyarország inkább Oroszország oldalán állna, nem vétóztunk egyetlen szankciós csomagot sem
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 11:51
A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az amerikai hírcsatornának, a CNN-nek adott interjújában.
Makro / Külgazdaság Az USA és az EU bezárná az Oroszország elleni szankciók török kiskapuit
Tiszóczi Roland | 2022. szeptember 19. 18:49
Az USA és az EU fokozza a nyomást Törökországon, hogy lépjen fel az orosz szankciók kijátszása ellen, mivel aggályos, hogy az ország bankszektora potenciális kiskaput jelent az illegális finanszírozás számára. Washington és Brüsszel a Mir-feldolgozó rendszerbe integrált bankokat vette célba.
Makro / Külgazdaság Norvégok töretlenül szállítják a gázt, de nem hisznek az árplafonban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 16:52
Norvégia, amely Európa elsőszámú földgázszállítójává lépett elő Oroszország helyett, szkeptikus a földgáz árának maximalizálásával kapcsolatban, amelyet az EU tagországainak többsége szorgalmaz - jelentette be Jonas Gahr Store norvég miniszterelnök hétfőn.
Makro / Külgazdaság Újabb szankciókkal bünteti Putyin az EU-t
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 7. 17:46
Egyre durvul a szankcióháború.
Makro / Külgazdaság A Mol fizetett az oroszok helyett - újra jöhet az olaj a Barátság vezetéken
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 10. 11:12
A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
Makro / Külgazdaság A német kancellár szerint nem csökkent az orosz szankciók támogatottsága
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 15:19
Olaf Scholz német kancellár nem tart az Oroszország elleni szankciók támogatottságának gyengülésétől még az energiaszámlák további emelkedése esetén sem - mondta a kormányszóvivő hétfőn, Berlinben.
Makro / Külgazdaság A szankciók működnek, de Oroszországot nem verhetik meg
Litván Dániel | 2022. július 29. 05:42
Nem igaz, hogy a nyugati szankciók jobban fájnak Európának, mint Oroszországnak. Háborúkat viszont nem lehet szankciókkal megnyerni. Hiába törölhetik el harminc év fejlődésének eredményeit a gazdasági intézkedések, béke akkor lesz, ha Putyin vagy az orosz nép nem akar majd tovább háborúzni.
Makro / Külgazdaság Büntetést ró Oroszország a Wikipédiára
Privátbankár.hu | 2022. július 20. 11:27
Az orosz kommunikációs felügyelet közölte, hogy lépéseket tesz annak érdekében, hogy megbüntesse a Wikipédia internetes enciklopédiát üzemeltető Wikimedia Alapítványt az ukrajnai konfliktus körüli orosz törvények megsértése miatt .
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: újabb európai uniós szankciókról született megállapodás - aranyembargót vezetnek be
Privátbankár.hu | 2022. július 18. 14:57
Újabb, Oroszországgal szembeni európai uniós szankciókról született megállapodás, amely alapvetően az eddigi szabályok pontosításáról szól és nem tartalmaz semmilyen korlátozást az energiahordozók szállítását illetően - jelentette be a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Vállalat 150 orosz üzletét számolja fel az ikonikus divatmárka
Privátbankár.hu | 2022. július 18. 12:14
A svéd H&M csoport, a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi lánca megkezdi oroszországi üzleti tevékenységének felszámolását a "jelenlegi működési problémák és a jövő kiszámíthatatlansága miatt".
Makro / Külgazdaság Az orosz gázt idén nem fogja kitiltani az Unió, árulta el a cseh kormányfő
Privátbankár.hu | 2022. július 14. 07:47
Mert a büntetőintézkedéseknek nagyobb hatással kell lenniük Oroszországra, mint az azokat elfogadó államokra, mondta Petr Fiala.
Makro / Külgazdaság Újabb ország csapott oda az oroszoknak
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 14:21
Több száz ember és 40 vállalat szerepel a japán kormány szankciós listáján. 
Makro / Külgazdaság Putyinon viccelődtek a G7 vezetők, miközben az oroszok rakétákkal üzentek – vasárnapi háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 26. 18:16
Az oroszok ismét támadták az ukrán fővárost, lakóházakat és egy óvodát lőttek az oroszok. A G7 vezetői újabb szankcióról döntöttek. Háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Európa, köszi! – Nyomott áron ömlik az orosz olaj és szén Indiába
Privátbankár.hu | 2022. június 18. 15:26
Elképesztő ütemben növekedik az orosz energiahordozók importja, az európai szankciók miatt nagyon olcsón vásárolnak az indiaiak.
Makro / Külgazdaság Svájc is csatlakozik az EU hatodik szankciós csomagjához
Privátbankár.hu | 2022. június 10. 17:12
Svájc is csatlakozik az Európai Unió által Oroszország és Fehéroroszország ellen bevezetett hatodik szankciós csomaghoz, köztük az olajembargóhoz.
Makro / Külgazdaság Olajembargó: valóban Orbán Viktor győzelme? – A hét videója
Izsó Márton - Király Béla | 2022. június 3. 18:57
A hét egyik legfontosabb gazdasági eseménye volt az orosz olajimporttal szemben bevezetett embargó, amely alól azonban Magyarország mentességet kapott. Ezt a nemzetközi sajtó egy része, és maga a magyar miniszterelnök is egyfajta győzelemként adta el, Orbán Viktor azt is hangoztatta, hogy megvédte a rezsicsökkentést. Ez a kérdéskör azonban jóval szövevényesebb ennél, lapunk videós sorozatában Király Béla igyekszik megvilágítani a történések hátterét és következményeit.
Részvény / Deviza / Áru Itt a nagy kérdés: mikor váltsunk eurót? - Klasszis podcast
Privátbankár.hu | 2022. június 3. 15:13
A forint történelmi mélypont közelébe süllyedt, ennek okai kerültek szóba aktuális podcastünkben. Barlai Róbert, a Diófa Alapkezelő elnöke, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese szerint a közgazdaságtanban „tökéletes viharként” emlegetett jelenség alakult ki, így a hazai makrogazdasági nehézségek mellett a külső tényezők is a gyengülés irányába mutattak. A kormány az új adók és a beruházások visszafogásának bejelentésével az általa megoldandó feladatot megkezdte, ez szükséges, de nem elégséges feltétele annak, hogy stabilizálódjon a forint helyzete. Merre mozdulhat a magyar fizetőeszköz?
Makro / Külgazdaság Az olaj és a pátriárka is jöhet? Elfogadták a hatodik EU-s szankciós csomagot
Privátbankár.hu | 2022. június 3. 11:28
Itt az olajembargó, de Magyarország kivételezett helyzete megmarad.
Makro / Külgazdaság Ukrajna tüzérségi egységeket, Magyarország orosz olajat kaphat – vasárnapi háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. május 29. 20:26
Kelet-Ukrajnában kíméletlen harcok folynak, ami mindkét fél számára komoly veszteségekkel jár. Magyarország engedményt kaphat az EU-tól.
Makro / Külgazdaság Ajtót nyithat Orbán Viktornak a szankciós politika, a szankciók hatása pedig egyre gyengülhet
Litván Dániel | 2022. május 25. 15:17
Nagyon fájhatnak Oroszországnak a nyugati szankciók, de hatásosságukat nehéz mérni. Hosszú távon viszont hatásuk gyengülhet, és az európai egység is megbomolhat, teret adva az Oroszországgal való megbékélést szorgalmazó politikusoknak, hangzott el egy mai konferencia-beszélgetésen.
Makro / Külgazdaság Moszkva vagy Brüsszel az ellenségünk? Merre tovább magyar energiapolitika? - Holoda Attila a Klasszis Klub következő vendége
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 14:31
Orbán Viktor szerint az orosz olaj elleni szankciók felérnek a magyar gazdaságra dobott atombombával. Ez a kijelentés azonban többek szerint erős csúsztatás. Holoda Attila energiapiaci Klasszis Klubunk május 26-i vendége, akivel többek között arról beszélünk, hogy kiváltható-e az orosz olaj? A második Orbán-kormányban rövidebb ideig az energetikáért felelős helyettes államtitkári posztot is betöltő szakemberrel emellett a magyar energiapolitika legfontosabb kihívásait tekintjük át.
Részvény / Deviza / Áru Orosz olajembargó? Mit sugall a Mol árfolyama?
Király Béla | 2022. május 24. 12:12
Jó ideje napirenden van az orosz olajimport szankcionálása az Európai Unióban, Magyarország azonban ellenzi ezt. Az indok, hogy a Molnak óriási költséget jelentene az átállás, és az ellátásbiztonság is veszélybe kerülne. A legfrissebb nyilatkozatok szerint mégis lehet embargó, a Mol ennek ellenére emelkedett kedden délelőtt.
Makro / Külgazdaság 210 milliárd euróra lenne szükség az orosz olaj és gáz kiváltásához
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 08:52
Ennyit számolt az Európai Bizottság.
Makro / Külgazdaság Az olaszok beadták a derekukat, rubelszámlát nyitottak a Gazpromnál
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 08:02
Az ENI az olasz hatóságokkal egyetértésben lépett, szerintük a rubelre átváltott fizetés nem sérti a szankciókat.
Makro / Külgazdaság Kit szolgál a magyar energiapolitika? Holoda Attila a Klasszis Klub következő vendége
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 14:36
Kell-e orosz gáz? Kiváltható-e az orosz olaj? Milyen módon lehet csökkenteni az orosz energiahordozóktól való függésünket, reális forgatókönyv-e, hogy teljesen elszakadjunk Moszkvától és a szövetségeseinkkel együtt tartsunk? Egyebek mellett e kérdések megválaszolására is megkérjük Klasszis Klubunk május 26-i vendégét, Holoda Attilát energetikai szakértőt, aki a második Orbán-kormányban rövidebb ideig az energetikáért felelős helyettes államtitkári posztot is betöltötte.
Makro / Külgazdaság Olyan összeget kér Magyarország Brüsszeltől, ami kérdésessé teszi az orosz olaj bojkottját
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 16:08
A magyar külügyminiszter szerint vagy a vezetékes import korlátozásától el kell tekinteni, vagy 15-18 milliárdos beruházási programot kell Brüsszelnek finanszírozni.
Makro / Külgazdaság Szászországi szövetségesre lelt Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 12:01
Michael Kretschmer tartományi miniszterelnök sem rajong az olajembargó ötletéért.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktort győzködi fél Európa – Macron is beszáll
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 10:27
Az Európai Unió számára kulcsfontosságúnak tűnik, hogy az Oroszország elleni szankciók újabb körét megszavazzák a tagállamok. Ennek érdekében hétfőn az Európai Bizottság elnöke, kedden pedig a francia elnök, Emmanuel Macron igyekszik meggyőzni a magyar kormányfőt.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor egyezkedik, tengerparti gyöngyszemet lőnek az oroszok – a háború legfrissebb történései
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 07:31
Tovább folytatódnak a harcok a mariupoli Azovstal üzemnél, miközben újabb súlyos rakétatámadás érte Odesszát. Orbán Viktor és Ursula von der Leyen tárgyalásán előrelépés történt. Kedd reggeli háborús hírösszefoglaló.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG