3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Újabb frontot nyit a kormány a hipermarketek ellen - ez nem múlik el nyomtalanul, máris megjött az első bejelentés a beruházások elhalasztásáról - átkeresztelték az egyik magyar bankot

Megtiltanák a napi fogyasztási cikkek értékesítését azoknak a kereskedelmi vállalkozásoknak, amelyek két egymást követő üzleti évben is veszteségesek. A kereskedelemről szóló törvényt módosító indítvány persze nem vonatkozik az összes kis garázsboltra: csak az 50 milliárd forint fölötti árbevétellel rendelkező cégektől követelné meg a kormány, hogy nyereségesen működjön. Az elmúlt 2 év mérlegeit átfutotta a hvg.hu, és arra jutottak: az érintettek közül az Aldi, az Auchan, a Metro és a Spar jelen állás szerint azonnal elbukna a törvényen, ha már bevezették volna, a Tesco és a Lidl helyzete egy fokkal jobb, egyedül a Penny Market volt két egymást követő évben nyereséges.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy a Spar lánc ma bejelentette: az élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a kiskereskedelmet érintő jogszabálytervezetek érzékenyen érintik a cég magyarországi tevékenységét, ezért a következő évekre tervezett beruházásaik jelentős részét elhalasztják. Azon egyelőre nem gondolkodnak, hogy kivonulnának a magyar piacról, hiszen 23 éves ittlétük alatt nettó 500 millió eurót ruháztak be.

A 15-24 éves korosztály rendkívül pesszimista a jövőt illetően: a megkérdezettek kevesebb, mint egyharmada bízik csak abban, hogy jobban fog élni, mint szülei. Az Intrum Justitia követeléskezelő cég fogyasztói fizetési hajlandóságot vizsgáló felméréséből az is kitűnik: a rossz gazdasági körülmények miatt rengetegen hagynák el hazájukat. A külföldre költözést kilátásba helyezők száma különösen magas Görögországban, Spanyolországban, Lengyelországban és Magyarországon. A felmérés arra is felhívja a figyelmet, hogy a fiatalabb generáció sokkal nehezebben menedzseli pénzügyeit, mint a lakosság többi csoportja: minden harmadik 25 év alatti fiatal úgy nyilatkozott a felmérés során, hogy szívesen tanulna többet a pénzügyekről. Sajnálatos módon, Magyarországon ennél alacsonyabb, 21 százalékos a segítséget igénylők aránya, holott van min javítani.

Másfél hete Növekedési Hitel Banknak hívják az egyik magyar bankot: november 7-én az evobankot keresztelték át. A Bank jelenleg egy fiókkal rendelkezik és 60 munkatársat foglalkoztat. Szervezeti és szerkezeti átalakítása az elmúlt hónapokban már megkezdődött és várhatóan az év végéig befejeződik, a vezérigazgató továbbra is Budaházy Réka marad - közölte a Privátbankár.hu-van az NHB.

Ismét gondok voltak az OTP szolgáltatásával. Az OTP délelőtt közölte: wgy támogató program átmeneti meghibásodása miatt egyes banki szolgáltatások nem, vagy csak korlátozottan érhetőek el a bankfiókokban. Az OTPdirekt internetes banki felület hétvégi üzemmódban fogadja a megbízásokat. Pár perccel híradónk előtt változott a kép, úgy néz ki, kezd rendeződni a helyzet: az OTP honlapjáról lekerült a tájékoztatás a hibáról, a netbank főoldalán pedig arról tájékoztatnak: mostanra csak az értékpapír funkciók nem elérhetőek, vélhetőleg minden más működik.

A tőzsdén azért jobban teljesít ma az OTP, a várakozásokat meghaladó német hangulatindexnek köszönhetően Európa-szerte remek a kedv a befektetők körében.

A német hangulatindexnek köszönhetően erősödik az euró a dollárral szemben, vele párhuzamosan erősödik a forint is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Az izraeli kormány jóváhagyta az al-Dzsazíra bezárását Izraelben
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 15:53
Az izraeli kormány jóváhagyta a katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió bezárását Izraelben, a csatorna jogászai válaszra készülnek.
Makro / Külgazdaság Litván startup tarol a használt ruhák piacán
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 11:13
Meddig tart ki a lendülete?
Makro / Külgazdaság Jól átvernek minket a szupermarketekben, ha nem vagyunk résen!
Elek Lenke | 2024. május 3. 15:27
Ma már szinte minden áru előre van csomagolva, ami gondot okozhat a vevőknek. 
Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
Makro / Külgazdaság Hiába emelkedett, még mindig a sokéves átlag alatt a magyar BMI
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:01
Sőt, az elmúlt évekhez képest is alacsonyabb az idei áprilisi értéke e fontos mutatónak.
Makro / Külgazdaság 1,2 milliárd euróval javult egy fontos magyar mutató
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 08:31
Mondjuk nemcsak az export nőtt, hanem az import is csökkent.
Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG