<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Hillary Clinton szerint ideje, hogy Bernie Sanders visszalépjen - újabb győzelmével már csak egy hajszálra van az elnökjelöltségtől. Sanders viszont nagy fordulatra számít.

A demokraták esélyes elnökjelöltje, Hillary Clinton volt külügyminiszter vasárnap egy  televíziós interjúban azt mondta: Bernie Sandersnek vissza kellene lépnie az elnökjelöltségért folyó küzdelemből.

Hillary Clinton emlékeztetett: 2008-ban, Barack Obama vetélytársaként ő is az elnökjelöltségért küzdött, akkor sokan nógatták, hogy maradjon versenyben, ne lépjen vissza, de ő úgy döntött, inkább visszalép, utat enged Obamának, hiszen hasonló politikai célokat és értékrendet képviseltek. "Arra számítok, hogy Bernie Sanders ugyanezt teszi" - fogalmazott Clinton a keddi előválasztásokra utalva.

Most már tényleg csak egy hajszálra a jelöltségtől

Több mint hatvan százalékos szavazataránnyal Hillary Clinton nyerte meg az amerikai elnökválasztásra készülő demokraták előválasztását Puerto Ricóban Bernie Sanders előtt. A volt külügyminiszter - aki spanyol nyelvű Twitter-üzenetében köszönte meg támogatóinak a voksokat - ezzel egészen közel került ahhoz, hogy ő legyen a Demokrata Párt elnökjelöltje.

Clinton szombaton az Amerikai Virgin-szigeteken is megnyerte a jelölőgyűlést; immár csupán kevesebb mint harminc küldött támogatását kell megnyernie a jelöltséghez. Ezt kedden meg is szerezheti, mert a következő előválasztások közül Kaliforniában és New Jerseyben a közvélemény-kutatások őt jelzik győztesnek. Kedden még Új-Mexikóban, Montanában és Dakotában is lesznek előválasztások.

A demokrata elnökjelöltséghez 2383 küldött támogatása szükséges.

Bernie Sanders nagy fordulatra számít

Bernie Sanders azonban egyelőre semmi jelét nem adja annak, hogy szándékában állna visszalépni. A CNN hírtelevíziónak vasárnap délelőtt azt mondta: az elnökjelölt-állító konvenció előtt még nagyot fordul a világ. A vermonti szenátor erőteljesen támadta a Clinton Alapítványt is, amelynek számos külföldi kormánnyal van kapcsolata, köztük olyanokkal is, amelyeket gyakran ér amerikai bírálat emberi jogi politikájuk miatt. "Ha azt kérdezik tőlem, hogy van-e gondom azzal, hogy egy hivatalban lévő külügyminiszter férje az alapítványukon keresztül külföldi kormányoktól dollármilliókat gyűjt be, köztük diktátoroktól is, akkor a válaszom az, hogy igen, ez nagy probléma" - fejtegette a vermonti szenátor.

Amerikai elnökválasztás: ezért kell aggódnia a magyaroknak is

A Privátbankár külpolitikai szakértője, Káncz Csaba nem csupán Donald Trump, Hillary Clinton és Bernie Sanders esélyeit latolgatja, hanem a lehetséges hatásokat, a magyar vonatkozásokat és a jelenlegi politikai és társadalmi helyzetet is bemutatja >>

Makro / Külgazdaság Matolcsy Györgyéket is lépéskényszerbe hozta a mai inflációs adat
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 10:57
Az infláció mérséklődése a következő hónapokban is folytatódhat az alapanyagárak és a termelési költségek csökkenése miatt.
Makro / Külgazdaság Mi történik? Közel 10 százalékkal drágult a gáz két nap alatt
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 10:22
Nem csillapodik a gázár-emelkedés, a tegnapi 6 százalék után ma is 3 százalék feletti pluszban cserél gazdát az irányadó TTF-típus a rotterdami árutőzsdén.
Makro / Külgazdaság A háború elbukott – megindult Putyin utódjának keresése
Káncz Csaba | 2023. június 8. 09:35
Az orosz elit már tudja, hogy a Kreml elveszítette ezt a háborút. Ahogyan sok orosz közember szemében is Putyin és kollégáinak nemzedéke szimbolikusan elbukott az ukrán vezetéssel szemben, akik egy generációval fiatalabbak. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ha eurót készül váltani, ennek a hírnek örülhet
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 08:54
Áprilisban többletet mutatott a külkereskedelmi mérleg.
Makro / Külgazdaság Mire készül Orbán Viktor?
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 08:45
A kormányfő összehívta a Védelmi Tanácsot.
Makro / Külgazdaság Végre! Van egy jó hírünk az inflációról
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 08:30
Az áprilisi 24 százalék után májusban már "csak" 21,5 százalék lett az éves infláció.
Makro / Külgazdaság Fontos részleteket árultak el az ukránok arról, mikor indítják meg az ellentámadást
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 07:52
Dióhéjban, mi történt az elmúlt órákban a háborúban és annak környékén.
Makro / Külgazdaság A nap képei: nem mindennapi helyen bukkant fel Magyarország államfője
Wéber Balázs | 2023. június 8. 07:17
Liechtenstein nemcsak azért különleges ország, mert Európa egyik legkisebb állama, hanem azért is, mert exkluzív környezetben, a Rajna mentén és az Alpok csúcsai között fekszik. Szerdán itt vendégeskedett Novák Katalin köztársasági elnök, akit lapunk is elkísérhetett.
Makro / Külgazdaság Hoppon maradtak a menekültek fogadására kirendelt rendőrök
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 06:38
Bár szerdán ezernél is többen lépték át a határainkat Ukrajna, illetve Románia felől, mint egy nappal korábban, senki nem vonattal közelítette meg Budapestet.
Makro / Külgazdaság Látványos gesztussal kedveskedett Putyinnak a fehérorosz diktátorbarátja
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 06:23
Kegyelmet kapott egy Fehéroroszországban fogva tartott orosz állampolgár.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG