<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Az Európai Bizottság szerint biztatóak az eddigi intézkedések, közölte a nemzetgazdasági miniszter. Hamarosan az is kiderülhet, hogy mi lesz a Magyarország ellen zajló uniós eljárással.

Biztatónak nevezte a Magyarországon bejelentett költségvetési intézkedéseket Olli Rehn, az Európai Bizottság monetáris és gazdasági ügyekért felelős alelnöke - közölte a közmédiával Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Európai Unió pénzügyminiszteri tanácskozásának szünetében.

A nemzetgazdasági miniszter beszámolt arról, hogy az intézkedések értékelése még tart, így korai lenne arról nyilatkozni, hogy a bizottság elegendőnek tartja-e a bejelentett lépéseket, vagy további intézkedéseket vár majd Magyarországtól, de Olli Rehn rövid megbeszélésük során nem jelezte, hogy a magyar kormánynak további erőfeszítéseket kellene tennie.

"Olli Rehn nem ígért semmit, nagyon diplomatikusan úgy fogalmazott, hogy biztatóak a magyar lépések, és úgy érzi, hogy talán megfelelőek lehetnek, hogy Magyarország kikerüljön az eljárás alól" - mondta a tárcavezető.

Május második felében derül ki, hogy Magyarország kikerülhet-e a túlzottdeficit-eljárás alól, a formális döntés pedig az uniós pénzügyminiszterek júniusi, luxembourgi tanácskozásán születhet meg - közölte Varga Mihály.

A kormány pénteken döntött költségvetési egyenlegjavító intézkedésekről annak érdekében, hogy az ország kikerüljön az Európai Unió túlzottdeficit-eljárása alól. A Giró-Szász András kormányszóvivő által uniós zárolási intézkedéseknek nevezett lépések összhatása 2013-ban 92,9 milliárd forint, 2014-ben 172,9 milliárd forint.

A miniszter korábban azt mondta, hogy az eljárás szempontjából 2014 lehet a kulcskérdés. Ugyanakkor londoni elemzők szerint a piacokat nem nagyon befolyásolja, hogy Magyarország kikerül-e az eljárás alól vagy sem. Részletek >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Csodafegyver bevetéséről beszélnek az oroszok - újabb területeket foglaltak vissza az ukránok
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 06:48
Az orosz-ukrán háború 85. napjára rákanyarodva inkább az ukrán hadsereg ért el sikereket, miközben újabb orosz háborús bűnök kerülnek felszínre. Ez történt az elmúlt órákban.
Makro / Külgazdaság Sötétbe borult Luhanszk megye, kiürült az acélmű Mariupolban - ez történt ma a háborúban
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 18:57
Ma sem csitultak a harcok, főleg az oroszok értek el hadisikereket. És pusztították tovább Ukrajnát.
Makro / Külgazdaság Van, akinek bejön, ahogy Szijjártó Péter miniszterkedik – egyetemistákat kérdeztünk (videó)
Izsó Márton - Mester Nándor | 2022. május 18. 18:31
Mindig fokmérője egy társadalomnak, hogy mit gondolnak saját jövőjükről a leendő tanárok és jogászok. Ezért kérdeztük most, a tanév vége felé őket.
Makro / Külgazdaság A nap képe: történelmi fordulatot hajtott végre Svédország és Finnország
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 17:14
Lemondanak semlegességükről, kérik csatlakozásukat a NATO-hoz.
Makro / Külgazdaság Európai Bizottság: takarékos energiafelhasználás kell az orosz függőség felszámolásához
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 16:26
Közös fellépést sürget és a lakosságtól is áldozatokat vár a brüsszeli testület.
Makro / Külgazdaság Putyin nukleáris csapásmérő ereje Észak-Európában
Káncz Csaba | 2022. május 18. 15:46
A Kola-félszigeten ballisztikus rakétákkal felszerelt tengeralattjárók állomásoznak, amelyek önmagukban garantálják Oroszország tengeri nukleáris második csapásmérő képességének mintegy kétharmadát. Sojgu védelmi miniszter már áprilisban bejelentette, hogy "több mint 500 fejlett fegyverrendszert" helyeznek el a Barents-tenger környékén, tekintettel "az európai katonai és politikai helyzet drámai romlására". Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Elapad az állami támogatás, több lehet a német vállalati csőd
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 14:35
Az Allianz Trade előrejelzése szerint.
Makro / Külgazdaság Megnyitná az elzárt uniós pénzcsapot az új Orbán-kormány minisztere
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 14:04
Navracsics Tibor reményei szerint az év második felében lehet megegyezés.
Makro / Külgazdaság Putyin kiutasított több mint két tucat francia diplomatát
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 13:30
Harmincnégy francia diplomatát utasított ki szerdán Moszkva, válaszul Párizs hasonló intézkedésére.
Makro / Külgazdaság Fékre léptek áprilisban a csehországi autógyárak
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 13:05
Beütött a háború és a járvány.
hírlevél
Ingatlantájoló