Egyenlegjavító csomag
Makro / Külgazdaság TakarékBank: jövőre újabb kiigazító csomag jöhet 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 14:57
Az alacsony infláció miatt kevés lehet az áfabevétel és ezt valahonnan pótolni kell majd - véli Oszlay András, a TakarékBank osztályvezetője.
Makro / Külgazdaság Varga: tetszik a csomag Brüsszelnek 
Privátbankár.hu | 2013. május 14. 16:37
Az Európai Bizottság szerint biztatóak az eddigi intézkedések, közölte a nemzetgazdasági miniszter. Hamarosan az is kiderülhet, hogy mi lesz a Magyarország ellen zajló uniós eljárással.
Adó Ezért nehéz ma Magyarországon tervezni: máris módosították a közműadót 
Privátbankár.hu | 2012. november 27. 11:58
Az Országgyűlés kedden elfogadta azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében mégsem mentesülnek a közművezetékek után fizetendő adó alól a földgáz-szállítási és a villamosenergia-ipari átviteli rendszerirányító tulajdonában álló vezetékek. Épp egy hete fogadták el az eredeti jogszabályt.
Pénzügyi szektor Raiffeisen: a bankok nem a kormány önkiszolgáló boltjai 
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 15:10
Az elmúlt hetekben bejelentett banki adóváltozások miatt a magyarországi Raiffeisen Bank vezetésének újra kell értékelnie a helyzetet és felül kell vizsgálni a stratégiát - mondta a Herbert Stepic, a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója a Börsen Zeitungnak adott interjúban.
Makro / Külgazdaság Nem tetszenek a Matolcsy-csomagok az IMF-nek 
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 07:40
A Magyarország által az elmúlt hetekben bejelentett több gazdasági intézkedés nem fenntartható jellegű, és nem segíti a növekedést - tartalmazza az IMF Wall Street Journalnak küldött közleménye.
Deviza / Áru Nem hozott földrengést az újabb Matolcsy-csomag - erősödik a forint 
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 14:40
A pénteken bejelentett harmadik Matolcsy-csomag csak a részvénypiacon indított be eladási lázat, később az is sokat enyhült. A forint még erősödni is tud hétfőn.
Adó Ez lesz ma a menetrend a Parlamentben, lesz-e új ombudsman? 
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 09:40
A jövő évi költségvetést érintő kiigazításokat, valamint 2013-ra vonatkozó adóváltoztatásokat is elfogadhat mai ülésén az Országgyűlés. A képviselők emellett szavazhatnak például a pénzügyi ombudsman intézményének létrehozásáról, ugyanakkor az új választási eljárási törvény zárószavazására nem kerül sor.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szomszédol és elhozta a harmadik csomagot  
Privátbankár.hu | 2012. november 16. 14:05
A magyar miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány az elmúlt két napban költségvetési egyenlegjavító döntéseket hozott. Eszerint itt van a harmadik csomag, amely mintegy 60 milliárdos kiegészítést jelent, vagyis 0,2 százalékpontos korrekciót. Orbán Viktor a szlovák-magyar kereskedelmi kamara budapesti alakuló tanácskozásán szólalt föl, ahol jelen volt Robert Fico szlovák kormányfő is.
Adó Így már elfogadható a cafeteria adóztatása a vállalkozóknak 
Privátbankár.hu | 2012. november 9. 07:42
Amennyiben az Országgyűlés elfogadja a költségvetési bizottság javaslatát, amely szerint a cafeteria esetén fizetendő egészségügyi hozzájárulás nem 27 százalék, hanem 14 százalék lesz, akkor a vállalkozók számára további kisebb korrekcióval elfogadható lehet a cafeteria adózása - mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.
Adó Így teljes a Matolcsy-csomag, vagy lesz folytatás? 
Privátbankár.hu | 2012. november 9. 07:24
Költségvetési bizottsági módosító indítványként kerülnek a parlament elé az államháztartási egyenleget javító, a nemzetgazdasági miniszter által októberben bejelentett intézkedések: a korábbi jelzéseknek megfelelően jövőre is marad a bankadó, eltörlik a nyugdíjjárulék plafont, viszont a cafeteria esetén fizetendő egészségügyi hozzájárulás 14 százalékra emelkedik 27 százalék helyett.
Pénzügyi szektor Bankadó: a Parlament sem bírja követni a Matolcsy-csomagokat 
Privátbankár.hu | 2012. október 31. 15:41
Rendkívül komoly dilemma előtt állnak a hazai hitelintézetek: törvényt sértsenek vagy − legalábbis átmenetileg − egy az egyben nyeljék le a banki tranzakciós illeték költségeit.
Adó Összemegy a Matolcsy-csomag? 
Privátbankár.hu | 2012. október 30. 17:28
Máris visszakozna a kormány a legutóbbi Matolcsy-csomag egyes elemeitől, mert rádöbbent, hogy többet ártana velük, mint használna. A gyors visszavonuló az iparűzési adót és a cafeteria szigorítását érintené, így közel 80 milliárdos bevételkieséssel járna. A költségvetés újabb befoltozása pedig ismét a bankokon és a multikon csattanna - írja az origo.hu.
Makro / Külgazdaság Kovács Árpád: a Matolcsy-csomag egyes részei érthetetlenek 
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 14:02
A nemzetgazdasági miniszter által októberben bejelentett kiigazító csomagoktól várt egyenlegjavulás kétharmadával lehet számolni Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke szerint.
Makro / Külgazdaság Mekkora lesz az újabb Matolcsy-csomag? Még két hétig izgulhatunk 
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 17:32
A magyar szakminisztérium szerint az Európai Bizottság csak november 7-e után teszi közzé őszi prognózisát a költségvetési kiigazítási szükségletekről.
Makro / Külgazdaság Kovács Árpád: tartható jövőre a 2,7 százalékos hiánycél 
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 15:20
Teljesíthető a jövő évi, 3 százalék alatti hiánycél Kovács Árpád szerint. A Költségvetési Tanács elnöke jónak tartja a nem egyszeri bevételek növelését az egyensúly fenntartására, de a recesszióból való kilábalásra szükség lenne a beruházások ösztönzésére is.
Makro / Külgazdaság Rengeteg munka vár a kormányra október végéig 
Privátbankár.hu | 2012. október 20. 14:48
Október végéig kell a kormány elé terjesztenie Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek a segélyezési plafonról szóló törvénymódosítás tervezetét - derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából, amelyben kormányhatározat jelent meg a 2013-as büdzsé egyenlegét javító lépésekkel kapcsolatos feladatokról.
Makro / Külgazdaság Matolcsy új csomagja: mi lesz így az IMF-tárgyalásokkal? 
Gáspár András | 2012. október 18. 12:10
Bár elsőre úgy tűnt, a bankok megússzák a kormány egyenlegjavító intézkedéseit, a program szerdán bejelentett második köre szerint a kormány ismét a pénzintézetek zsebe felé tapogatózik. A szakember szerint nem jó ötlet a gazdasági növekedés ellehetetlenítése, de abban reménykedhetünk, hogy az első csomag a vártnál jobban teljesít. Az IMF pedig azért kell, hogy fogja a kezünket.
Makro / Külgazdaság Itt az új Matolcsy-csomag: nagy pofon a bankoknak, jön a közműadó 
Privátbankár.hu | 2012. október 17. 10:13
Újabb intézkedéseket jelentett be Matolcsy György: a bő egy hete bejelentett lépéseknél többet kér az EU ahhoz, hogy kikerülhessünk a túlzottdeficit-eljárás alól. Összesen 7 intézkedésről döntött a kormány 367 milliárd forint értékben. Nem feleződik a bankadó, 2 ezrelékre emelkedik a tranzakciós illeték, jön a közműadó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG