<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A pénteken bejelentett harmadik Matolcsy-csomag csak a részvénypiacon indított be eladási lázat, később az is sokat enyhült. A forint még erősödni is tud hétfőn.

A csomagok - eddig összesen három - összetétele erősen veszélyezteti a növekedési kilátásokat. A csomag tartalma, főleg a bankadó fix elemmé tétele, illetve az energiacégek adójának 50%-ra emelése a mostani 16%-ról szembemegy az IMF ajánlásokkal, így kérdéses, hogy lesz-e megállapodás a nemzetközi szervezetekkel - írja összefoglalójában Bámli Károly, a Commerzbank Treasury sales munkatársa.

Reggel 2 százalék fölötti mínuszban nyitott a budapesti tőzsde indexe, a BUX-ot főleg az OTP és a Mol húzta le - előbbi értelemszerűen a bankadó, utóbbi a különadó miatt hasalt el. A nap folyamán mérséklődtek a kezdeti veszteségek, a BUX 1 százaléknál közelebb van a pénteki záróárhoz, a Molt pedig már pluszban jegyzik 14 óra után.

A forint szépen erősödik

A forint a megállapodást övező bizonytalanságok közepette is jól tartja magát, és egy évvel az IMF-hez fordulásunk után 284 közelében kezdte a napot. Ez közel 10%-kal erősebb, az akkori 308 körüli szinteknél. CDS fronton még látványosabb a korrekció, a pénteki 317-es záró érték közel 50%-kal alacsonyabb szintet jelent a tavalyi 604-es értéknél. Bámli Károly szerint a forint kilátásait tekintve kérdés, hogy a piaci szereplők hogyan reagálnak a tárgyalások de facto elmaradására, illetve egy kedvező piaci hangulatban és a fejlődő piacokra ömlő tőke fényében egyáltalán hatással lesz-e ez az árfolyam alakulására.

Az is lehet, hogy rövidtávon fontosabb a költségvetés fenntarthatósága, mivel a fejlett piacok nullás hozamkörnyezete miatt mindenki úgyis a magas hozamú, elfogadható kockázatú befektetéseket keresi. A forint eszközök egyelőre ilyennek számítanak - írja a Commerzbank szakembere.

Legfrissebb devizaárfolyamok >>

 

Az euró jegyzése kora délután egészen 283-ig ereszkedett, a jegyzés innen pattant vissza.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos