Olli Rehn
Makro / Külgazdaság A trojka ismét a görögök segítségére sietett 
Privátbankár.hu | 2014. március 18. 14:41
Most már hivatalos: Görögország újabb mentőcsomagot kap az EU-tól, az IMF-től és az EKB-tól. Cserébe nem kértek további megszorításokat.
Makro / Külgazdaság Davos: megmenekült az euró 
Privátbankár.hu | 2014. január 25. 15:19
Legalábbis az Európai Unió pénzügyi biztosa szerint. Nem mindenki ilyen optimista.
Makro / Külgazdaság Fityiszt mutatott Matolcsynak az Európai Bizottság 
Privátbankár.hu | 2013. november 29. 15:54
Közlésük szerint Olli Rehnnek nem áll szándékában lemondani.
Makro / Külgazdaság Matolcsy: Olli Rehn hibázott, mondjon le! 
Privátbankár.hu | 2013. november 28. 15:06
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a hitelminősítőknek meg kellene kezdeniük a tárgyalásokat Magyarország felminősítéséről. Matolcsy György egy csütörtöki budapesti konferencián lemondásra szólította fel Olli Rehn gazdasági EU-biztost.
Makro / Külgazdaság Látott már lett latot? Januártól nem is fog 
Privátbankár.hu | 2013. június 5. 14:11
Lettország bő fél év múlva már eurót használ, az Európai Bizottság ugyanis zöld utat adott. Az alig két és fél milliós ország lesz a következő euróövezeti tagország.
Makro / Külgazdaság Varga: tetszik a csomag Brüsszelnek 
Privátbankár.hu | 2013. május 14. 16:37
Az Európai Bizottság szerint biztatóak az eddigi intézkedések, közölte a nemzetgazdasági miniszter. Hamarosan az is kiderülhet, hogy mi lesz a Magyarország ellen zajló uniós eljárással.
Makro / Külgazdaság Elszálló deficitek: szamárpad helyett pénz és haladék 
Privátbankár.hu | 2013. május 14. 09:15
Az eurócsoport úgy küzd a pénzmosás ellen, hogy eltitkolja a Ciprus-jelentést. A hiányt nem tartó renitensek pénzt és haladékot is kapnak.
Makro / Külgazdaság Maradunk egyelőre a szégyenpadon (frissített) 
Zsiborás Gergő | 2013. május 3. 11:47
Az IMF-programban részt vevő románok kikerülhetnek az EU-deficit eljárása alól, míg a tavaly két megszorító csomagot is bevezető Magyarországnak erre egyelőre nincs esélye. Brüsszel megküldte friss számait: javítottunk, de nem eléggé.
Deviza / Áru NGM: Ciprus miatt gyengült a forint  
Privátbankár.hu | 2013. március 18. 15:42
A tárca államtitkára szerint a kormánynak nem érdeke a gyenge forint, a mai gyengülést pedig a ciprusi hírek okozták.
Makro / Külgazdaság Olli Rehn lemondta budapesti útját 
Privátbankár.hu | 2013. március 18. 15:16
A ciprusi helyzetre tekintettel Olli Rehn a tervezett budapesti látogatását lemondta, így a holnapi sajtótájékoztató elmarad - közölte a Privátbankár szerkesztőségével a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Makro / Külgazdaság Olli Rehn, az Európai Bizottság alelnöke Budapestre jön 
Privátbankár.hu | 2013. március 13. 10:11
Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági ügyekért, monetáris politikáért és az euróért felelős alelnöke március 19-én munkalátogatásra érkezik Budapestre.
Makro / Külgazdaság Olli Rehn odaszólt a német kormánynak 
Privátbankár.hu | 2013. március 4. 07:45
A ciprusi mentőcsomag szükségességével szembeni fenntartásai miatt bírálta a német kormányt Olli Rehn a német Spiegel magazinban.
Makro / Külgazdaság Újabb megszorítás jön? Több száz milliárdos kiigazításra számítanak az elemzők 
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 12:52
Szakértők szerint 200-300 milliárd forintos kiigazítás is jöhet az Európai Bizottság jelentése. Az államadósság az elemzők szerint is csökken, de több bevétel bizonytalan a költségvetésben. Áprilisban viszont megszűnhet a túlzottdeficit-eljárás Magyarországgal szemben.
Makro / Külgazdaság Haladékot kaphatnak a deficitcsökkentésre egyes országok 
Privátbankár.hu | 2013. február 15. 14:50
Az európai gazdasági növekedés csak lassan lendül be az idén, de az olyan országok, ahol váratlanul visszaesik a gazdaság teljesítménye, haladékot kaphatnak a deficitcélok teljesítéséhez - mondta Olli Rehn, az Európai Bizottság alelnöke pénteken.
Makro / Külgazdaság Folytatni kell a stabilizációt és visszatérhet a növekedés Európába 
Privátbankár.hu | 2013. január 11. 13:38
Olli Rehn szerint folytatni kell a stabilizációt és az egyensúlyteremtést, mert a kedvező hangulat könnyen megváltozhat.
Makro / Külgazdaság Kiderült, hogy mikor és mennyit kapnak a görörgök 
Privátbankár.hu | 2012. december 13. 15:55
Majdnem ötvenmilliárd eurót kap a mentőcsomag részeként Görörgország, bejelentették, hogy a részletek mikor érkeznek meg, és azt is mire kell fordítani.
Makro / Külgazdaság Eurózóna: egy nagy név távozik, kezdődhet a fiesta 
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 08:29
Bankjai feltőkésítéséhez mintegy 39,5 milliárd euróhoz juthat hozzá Spanyolország a jövő hét közepén - közölte Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök, az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurogroup elnöke, aki egyúttal azt is bejelentette: év végén, 2013 elejével távozik az Eurogroup éléről.
Makro / Külgazdaság Matolcsy tollat ragadott: már Brüsszel is tudja, mire készül a kormány 
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 17:08
Levélben írta meg a nemzetgazdasági miniszter Olli Rehnnek, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának, milyen eszközökkel szedik tömik be a Bizottság által talált lyukat.
Karrier Több lesz a nő a vállalatok vezérkarában 
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 13:51
A mai napon az Európai Bizottság megtette a szükséges lépést ahhoz, hogy áttörje az „üvegplafont”, amely továbbra is megakadályozza, hogy a tehetséges nők Európa legnagyobb vállalatainak vezető beosztásaiba kerüljenek.
Makro / Külgazdaság Nem sikerült időpontot szereznünk az IMF-től 
Privátbankár.hu | 2012. október 16. 07:27
A Nemzetközi Valutaalap és a Világbank tokiói közgyűlése után sincs időpontja a Magyarország és az IMF közötti tárgyalások folytatásának
Adó Magasabb áfa-bevételt akar a kormány: rászállnak a feketegazdaságra 
Privátbankár.hu | 2012. október 4. 09:50
Az Európai Bizottságtól a hivatalos válaszlevelet még nem kapta meg a magyar kormány - mondta Varga Mihály. A kormány lát lehetőséget a fogyasztást terhelő adóknál - elsősorban az általános forgalmi adónál - az adóbevételek hatékonyabb beszedésére.
Makro / Külgazdaság Eurókötvényekre utalt Rehn, de a potyautasok nem kellenek 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 4. 09:22
Az eurózóna rendszerének változnia kell a gyengeségek kiküszöbölése érdekében, az eurózóna országainak egymásra utaltsága miatt "minőségi lépést" kell tenni a fiskális unió irányába - hangoztatta Olli Rehn, az Európai Unió pénzügyi és gazdasági biztosa az Európai Parlament gazdasági bizottságának meghallgatásán hétfőn.
Makro / Külgazdaság Az EKB készen áll, hogy megfelelő időben akcióba lépjen 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 15. 07:22
Olli Rehn uniós biztos kedden a CNBC tévécsatornának adott interjúban elmondta, hogy év végére el fog készülni az gazdasági unió létrehozásának ütemterve. Hozzátette, hogy Draghi legutóbbi kijelentései egyértelműen megmutatják: az EKB is készen áll, hogy a megfelelő időben akcióba lépjen.
Pénzügyi szektor Első körben 30 milliárd eurót kapnak a spanyol bankok 
Privátbankár.hu | 2012. július 10. 07:32
Az euróövezet pénzügyminiszterei keddre virradóra megállapodtak a Spanyolországnak szánt pénzügyi mentőcsomag felhasználásának módjáról. A döntés szerint még július végéig átutalják a csomag első, 30 milliárd eurós részletét a megrendült spanyol bankok újratőkésítéséhez. A csomag teljes összege akár 100 milliárd euróra is rúghat.
Makro / Külgazdaság Továbbra sem tisztázott a spanyol mentőcsomag összege 
Privátbankár.hu | 2012. június 22. 07:59
Spanyolország napokon belül benyújtja hivatalos kérelmét az Európai Uniónak a bankszektor konszolidálását segítő nemzetközi támogatás iránt. A spanyol bankok mentőcsomagjáról még nem tudni, hogy hány milliárd euróra rúg majd. Ugyanakkor szakértők szerint 51-62 milliárd euróra is szükség lehet.
Makro / Külgazdaság Brüsszel most már hisz nekünk, jövőre is meglehet a hiánycél  
Zsiborás Gergő | 2012. május 11. 11:57
Az Európai Bizottság közzétette tavaszi előrejelzését 2012-13-ra, ezek szerint a Bizottság úgy látja, teljesülhet az idei magyar hiánycél, ami jövőre is a maastrichti kritériumnak számító 3% alatt maradhat. Úgy tűnik a Bizottság elfogadhatónak tartja a magyar konvergenciaprogramban leírtakat, ez pedig nagy előrelépés év elejéhez képest. Júniusban ráadásul sor kerül arra az Ecofin-ülésre, ahol az uniós pénzügyminiszterek döntenek a magyar túlzottdeficit-eljárásról.
Makro / Külgazdaság Ezt a pénzt még biztosan megkapják a görögök  
Privátbankár.hu | 2012. május 8. 15:46
Görögország a terveknek megfelelően május 10-én megkapja a nemzetközi segélycsomag esedékes, 5,2 milliárd eurós részletét - erősítette meg az Európai Bizottság, de a további részletek folyósítása a görögországi helyzet alakulásától függ majd.
Makro / Külgazdaság Amikor mi épp megszorítunk, Európa végre engedne a szorításon  
Zsiborás Gergő | 2012. május 8. 14:11
A gazdasági növekedés felpumpálásával, a gazdaságba öntött temérdek pénzzel Európa elinflálhatja az adósságot, mely nyakig borítja. De ne feledjük, nem sokban különbözik ez az adósság elengedésétől: pedig márciusban még az IMF és az Európai Bizottság is azt mondta Görögország egyedi eset. Hollande boríthatja a fiskális szigort: Magyarország örülhet?
Makro / Külgazdaság EU: a költségvetési szabályok nincsenek kőbe vésve 
Privátbankár.hu | 2012. május 6. 14:45
Az Európai Uniónak egy "európai beruházási paktumra" van szüksége a növekedés ösztönzésére - jelentette ki a hétvégén Olli Rehn, az EU-bizottság gazdasági és pénzügyi alelnöke Brüsszelben.
Makro / Külgazdaság A Marshall-segély játékpénz a görögmentéshez képest 
Privátbankár.hu | 2012. április 21. 12:47
Összesen 380 milliárd eurót nyom az a csomag, amellyel az Európai Unió és a nemzetközi intézmények Görögország talpra állítását segítik – húzza alá egy szerdán bemutatott bizottsági közlemény. Brüsszel azzal biztat, hogy már 2012 végén érezhetők lesznek az első eredmények.
Makro / Külgazdaság Magyar jegybanktörvény: mi történt hétfőn Frankfurtban? 
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 13:38
Méltatta szerdán Olli Rehn európai uniós pénzügyi biztos szóvivője a magyar jegybanktörvényről a hét elején tartott ötoldalú szakértői egyeztetés "jó szellemiségét". Ennél sokkal többet nem is lehet tudni arról, mire jutottak a felek - a keddi, néhány soros módosító javaslatot mindenesetre részletesen elemzik majd.
Makro / Külgazdaság Európának magyarázza a bizonyítványt Matolcsy György 
Zsiborás Gergő | 2012. április 3. 11:47
A mai napon Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a 2011. évi költségvetési hiányszámmal kapcsolatban levelet írt Olli Rehnnek, Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának - tudtuk meg a szaktárcától. A számok csak első ránézésre meggyőzőek.
Makro / Külgazdaság Gyors válaszra készül az EU Magyarországnak  
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 14:45
Az Európai Bizottság a lehető leggyorsabban tanulmányozza a magyar kormány válaszait a folyamatban lévő nyitott kérdésekkel kapcsolatban - közölte az intézmény szóvivője. A magyar hatóságok múlt pénteken küldték el válaszaikat a testületnek egyfelől a két uniós kötelezettségszegési eljárás ügyében, másfelől azokra a levelekre reagálva, amelyek az igazságszolgáltatás és a jegybank függetlenségére vonatkoztak.
Karrier Politikai csaták a vezető európai pénzintézetek élén  
Privátbankár.hu | 2012. március 8. 13:09
Nem számíthat második mandátumra júliusban lejáró megbízatása után Thomas Mirow, a kelet-európai beruházásokat támogató Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) német elnöke, a pozíciót valószínűleg egy francia jelöltnek kell átengedni - írta a Handelsblatt.
Makro / Külgazdaság Uniós eljárás: még nem beszélhetünk a pénzről 
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 14:47
Az Európai Bizottság szerint még nem teljesültek annak a feltételei, hogy bármilyen pénzügyi támogatásról nemzetközi tárgyalások kezdődhessenek Magyarországgal. A bizottság a jegybanktörvényről további információkat kér, a bírák nyugdíjazásában és az ombudsman kérdésében pedig folytatják a kötelezettségszegési eljárást.
Makro / Külgazdaság Ismét a külföldi lapok címoldalára került Magyarország  
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 13:34
A kohéziós források felfüggesztésére vonatkozó brüsszeli indítvány példa nélküli az EU-ban - emelték ki vezető amerikai és európai lapok. Többen úgy vélik, hogy a tegnapi bizottsági döntés bár erőfitogtatás, ismét szembeállíthatja a magyar kormányt és az európai döntéshozást. Egyes lapok a kormány bírálják, mások Brüsszelt.
Makro / Külgazdaság Hivatalos: egyelőre 143 milliárd forintnyi támogatást buktunk 
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 12:34
495 millió eurónyi magyar kohéziós kötelezettségvállalást fagyaszt be 2013. január 1-jétől az Európai Bizottság – derült ki a testület déli sajtótájékoztatójára kiküldött meghívóból, amelyen a gazdasági és a regionális politikai EU-biztos ismertetik majd a Magyarországgal szembeni bizottsági döntés részleteit.
Makro / Külgazdaság „A maraton tényleg görög szó” 
Privátbankár.hu | 2012. február 21. 16:05
Görögország gazdasági problémái egyedi jellegűek és az euróövezet más országaiban nem fogják bevonni a magánszektort az adósságszerkezet átalakításába - mondta az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi alelnöke Brüsszelben, az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása után. Olli Rehn szerint Portugáliában és Írországban rendben mennek a dolgok.
Makro / Külgazdaság Hiteltárgyalások előtt még a nekünk járó támogatásokat is felfüggeszti az EU? 
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 15:22
A tervek szerint hamarosan foglalkozik az Európai Bizottság azzal a kérdéssel, hogy a túlzott deficit miatti eljárás keretében javasolja-e az európai uniós tagországoknak, ideiglenesen és részlegesen függesszék fel a Magyarországnak járó kohéziós támogatásokat. A támogatások felfüggesztésével több száz milliárd forint folyósítása fagyna be. Állítólag már szerdán történhet ilyen értelmű bejelentés Brüsszelben.
Makro / Külgazdaság Megérkezett a jelentés, vizsgálnák az egyensúlyhiányt nálunk is 
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 16:16
Tizenkét EU-tagország, köztük Magyarország vonatkozásában alaposabban meg kell vizsgálni, fennáll-e a makrogazdasági egyensúlyhiány veszélye - közölte Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnöke kedden Strasbourgban. Tíz mutatószám alapján azonosítanák, mely országok különösen sérülékenyek.
Makro / Külgazdaság Uniós feketelistán Magyarország: a 4 legrosszabb közé kerültünk 
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 08:11
Lapértesülések szerint Magyarország is szerepel azon uniós országok között, amelyekben az Európai Bizottság szerint a legjobban megbomlott a gazdasági egyensúly és ezért a lehető legsürgősebben be kell avatkozni a helyzet rendezése érdekében.
Makro / Külgazdaság Matolcsy Brüsszelben bizonygatta, mindent megtesz a hiánycélért 
Privátbankár.hu | 2012. január 24. 17:03
Minden szükséges döntést meghoz a kormány annak érdekében, hogy az államháztartás hiányát jövőre is az Európai Unióban előírt, a bruttó hazai termékhez (GDP) képest 3 százalékban meghatározott határ alatt tartsa - jelentette ki kedden Brüsszelben Matolcsy György.
Makro / Külgazdaság Fellegi Tamás sajtótájékoztató: nesze semmi, fogd meg jól!  
Borbély Péter | 2012. január 20. 13:45
Nem lettünk okosabbak Fellegi Tamás sajtótájékoztatója után. A nemzetközi szervezetek és a magyar kormány közötti egyeztetésekkel megbízott tárca nélküli miniszter nem árult el részleteket a folyamatban levő egyeztetésekről. Fellegi higgadtan és kifogástalan angolsággal beszélt Brüsszelben, kerülve a részleteket. Úgy tűnik, a jövő heti Orbán–Barroso találkozóra gyúrhatunk. Bár Orbán Viktor már két napja nyílt sisakkal állja a nyugati orkánt.
Makro / Külgazdaság Olli Rehn közölte az EU előfeltételeit Fellegi Tamással  
Privátbankár.hu | 2012. január 20. 13:30
Az Európai Bizottság pénzügyi biztosa, Olli Rehn az esetleges elővigyázatossági EU-IMF támogatásról szóló tárgyalás megkezdéséhez szükséges intézkedésekről tárgyalt Fellegi Tamás tárca nélküli miniszterrel - mondta Amadeo Altafaj Tardio, a pénzügyi biztos szóvivője pénteken.
Makro / Külgazdaság Magyarügyben teljesen egyetért az Európai Bizottság az IMF-el 
Privátbankár.hu | 2012. január 13. 15:21
Teljes mértékben osztja az Európai Bizottság a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatában foglaltakat - jelentette ki Olli Rehn gazdasági és pénzügyi bizottsági alelnök szóvivője, Amadeu Altafaj Tardio az európai uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság Deficit: eljárás alatt maradunk, Brüsszel a számok mögé nézett 
Privátbankár.hu | 2012. január 11. 13:30
Hiába írt levelet Olli Rehnnek Matolcsy György a magyar államháztartási adatokról, hiába lesz idén a hiány a cél alatt, az Európai Biztosság a túlzottdeficit-eljárás következő szakaszát léptetheti életbe Magyarországgal szemben. Ez azt jelenti, hogy forrásoktól is eleshetünk.
Makro / Külgazdaság Lépéskényszer: módosítanunk kell az MNB-törvényt 
Privátbankár.hu | 2012. január 11. 13:06
Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnöke szerint a jegybanktörvény módosítása az egyik előfeltétele az EU részéről a Magyarországgal kötendő megállapodásnak.
Makro / Külgazdaság Türelemre inti a piacokat az Európai Bizottság 
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 17:52
A pénzügyi piaci szereplőknek türelmesen ki kell várniuk a gazdasági reformok kedvező hatásait, ellenkező esetben likviditási válságot idézhetnek elő - figyelmeztetett Olli Rehn. Az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi alelnöke szerint a szerkezeti reformok végrehajtása rendszerint időigényes, így a türelmetlenség mind az adós országokat, mind a banki intézményeket likviditási válságba sodorhatja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG