3p

Megelégelték az ukránok, hogy szabadon garázdálkodnak az orosz vadászbombázók? Az orosz ipar csodáját kapta meg a koreai diktátor. Háborús hírek kedd reggelre.

  • Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták az Avgyijivkától északnyugatra található kokszüzemet is, amelynek birtoklásáért szintén hónapok óta folytak heves harcok. Ezzel teljessé vált a város és környékének meghódítása.
  • Ukrán források szerint az éjszaka folyamán az oroszok 23 drónt indítottak útnak ukrán célpontok felé, azonban az összeset lelőtte az ukrán légvédelem.
  • Alekszej Navalnij múlt héten meghalt orosz ellenzéki vezető holttestét még két hétig nem adják ki a politikus hozzátartozóinak. Az orosz hatóságok Navalnij édesanyjával azt közölték, hogy további „kémiai vizsgálatok” elvégzésére van szükség. Julia Navalnija, a politikus özvegye szerint erre azért van szükség, hogy „Putyin novicsokjának nyomait”. Navalnijt korábban megmérgezték az orosz titkosszolgálatok által előszeretettel használt novicsok idegméreggel.

  • Kim Dzsongun észak-koreai diktátor „személyes használatra” kapott egy autót Vlagyimir Putyintól. Dmitrij Peszkok Kreml-szóvivő tájékoztatása szerint a szóban forgó modell egy Aurus luxusautó, amelyet Putyin is elnöki autóként használ. Észak-Korea fontos szövetségesévé lépett elő Oroszországnak az elmúlt hónapokban, elsősorban tüzérségi lőszerek szállításával, de észak-koreai ballisztikus rakétákat is bevetettek már ukrán célpontok ellen.
  • Ukrán tisztviselők szerint az ukrán légvédelem az elmúlt három napban hat orosz vadászbombázót lőtt le. A jelentésekben Szu-34-es, illetve Szu-35-ös típusok szerepelnek. Az oroszok Avgyijivkánál az utóbbi hetekben erőteljes légi támogatást tudtak nyújtani csapataiknak, elsősorban vadászbombázókról ledobott siklóbombák segítségével. Az ukránok feltehetően egy nyugati légvédelmi eszközt mozgathattak a fronthoz közelebb, de a lelőtt orosz gépek számát egyelőre független forrásokból nem lehet megerősíteni.
  • Szakértők szerint az oroszok Avgyijivkánál bevetették a NAKA fedőnévre hallgató, neurális hálózat alapú, mesterséges intelligenciával megerősített szoftverüket, amely valós időben képes azonosítani az ellenséges célpontokat a drónok szenzorainak adatait elemezve.
  • Az Egyesült Államok további Oroszország elleni szankciók bevezetését tervezi Alekszej Navalnij halálára válaszul.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Vaskos meglepetést okozott az óriás
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 09:02
A várt 4,8 százalékkal szemben 5,3 százalékos pluszt ért el a kínai gazdaság. 
Makro / Külgazdaság Fontos üzenet jött Németországból
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 08:28
Az Európai Unió ugyan finomabban próbálja lazítani tagországai függését a kínai gazdaságtól, mint az USA kormánya, ám a német vállalati vezetők úgy látják, hogy nem kéne elkapkodni ezt a dolgot.
Makro / Külgazdaság A legérzékenyebb ponton támadhatja Oroszországot az ukrán sereg?
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 07:55
Egy neves brit Kelet-Európa-szakértő szerint Vlagyimir Putyin rezsimje egyre inkább egy náci rendszerre emlékeztet, amit nem lehet szabályos keretek között legyőzni.
Makro / Külgazdaság A város, ahol bárki nyer, mindig elmarad a felvirágzás
Vég Márton | 2024. április 16. 07:07
A közlekedés romokban, rossz a közbiztonság, nagyobb beruházásról nem hallani. A lakosság pedig egyre fogy. Új polgármestert keres a megyeszékhely.
Makro / Külgazdaság Enyhült a német ipar ellátási hiánya
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 17:06
Csaknem a Covid előti szintre jutott vissza.
Makro / Külgazdaság Még nagyobb megszorítás jöhet a választások után?
Vég Márton | 2024. április 15. 15:01
Varga Mihály pénzügyminiszter 675 milliárd forintnyi állami beruházás elhalasztását jelentette be a legutóbbi Kormányinfón. Ekkora költségvetési kiigazítás elég vagy még várható egy újabb csomag? Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Bombaként robbanhat Magyar Péter pártja júniusban - elképesztő eredményt hozott a szavazás
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 14:44
Ez alapján nem az a kérdés, hogy szerez-e európai parlamenti helyet a TISZA Párt, hanem az, hogy Fideszt meg tudja-e verni.
Makro / Külgazdaság Ízekre szedte Magyar Péter Ukrajnával kapcsolatos álláspontját Rácz András
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 11:13
A kormánypropaganda szólamai köszöntek vissza Magyar Péter szájából, de ki lehet javítani a tévedéseket.
Makro / Külgazdaság Európa napelemgyártó kapacitásainak 10 százaléka kivándorol
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 10:51
A német Meyer Burger bezárja üzemét Freibergben miután a kormányzati támogatás későn érkezett. Az Európai Unió elveszti napelemiparát a támogatási versenyben?
Makro / Külgazdaság Szerdától megint jobb lesz csukott szemmel tankolni
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 10:14
Nem lefele mozdulnak az árak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG