
Kelet-Közép Európában kizárólag a WellKomm Kft. nyerte el az ARARAT brandy forgalmazásának jogát. Sokak számára a fiatalságot idézi az egykor nálunk is népszerű ARARAT, amely a 90-es években tűnt el az üzletek polcairól. Ebben szerepet játszott, hogy az egységes szovjet piac összeomlott, így közel húsz évig le kellett mondanunk a páratlan italról.
A brandy története
"Sose késs vacsoráról, szívj Hawaii szivart, és igyál örmény konyakot" - vallotta Sir Winston Churchill. |
Az Ararát brandy fogyasztása már a kezdetekkor egyfajta életstílus szimbólumává vált, és 120 év után is még mindig Örményország leghíresebb és legkedveltebb brandy-márkája az egész világon. A prémium brandy piacvezető szerepe vitathatatlan. Magas szintű gyártási szabványaik következtében az egész világon ismertek.
A legenda eredete
.jpg)
Az Ararat-völgynek egyedülálló mikroklímája van
Örményország és különösen az Ararát-völgy klímája mindenben különbözik attól, amely Franciaország, Spanyolország és Görögország brandy- és konyaktermelő vidékein található. Az Ararát-völgyben 700 méterrel a tengerszint felett évente 300 a napfényes napok száma. Ez a klíma hozza létre a szőlőszemekben az aromatikus anyagok és a cukor magas koncentrációját.
A szőlők gondos kiválasztása
Az Ararat brandyket csak az Ararat-völgyben termő szőlőkből állítják elő: Voskehat, Garan Dmak, Rkatsitely, Mskhali és Kangun fajtákból. Amikor ezeket a szőlőfajtákat más területekre ültetik át, nem eresztenek gyökeret, vagy ha meggyökereznek, elvesztik egyedi jellegüket. A szőlők intenzív aromája és gazdag íze átjárja az Ararat brandyket, hosszantartó finom vaníliás, gyümölcsös és csokoládés utóízzé alaklulva át.

A Yerevan Brandy Company által szabadalmazott eredeti lepárlási eljárás lehetővé teszi, hogy az örmény szőlők egyedüli sajátos jellegzetességei tovább éljenek a brandy italokban. Eltérően más gyártási technológiáktól, ez a drágább és hosszadalmas folyamat maximalizálja a szőlők aromás és ízletes tulajdonságainak megőrzését.
Érlelés csak tölgyfahordóban
Az ARARAT brandyt tölgyfahordóban érlelik. Már a 20. század kezdetétől a kaukázusi tölgy híres volt Európában a rózsaszín színezetű sűrűségéről, amely a brandynek a természetes vanília, csokoládé és szárított gyümölcs ízét adja. Amikor az italt lepárolják helyi örmény szőlőféleségekből, érintkezésbe kerül az örmény tölgyfából készült hordók felületével, az eredmény az ARARAT brandyk egyedülálló bukéja. Nincs másik ország vagy gyártó, amely vagy aki valaha is képes lett volna ezt a hatást előállítani.
Legmagasabb minőségi szabványok 1887 óta
Az ARARAT brandyket kizárólag a Yerevan Brandy Company készíti, amely 100 éven át gondosan megőrizte a legendás italhoz fűződő hagyományokat. Mivel a társaság a gyártás valamennyi szakaszában, csatlakozott a legmagasabb minőségi szabványokhoz, az ARARAT brandyket világszerte szakértőkkel és kóstolókkal értékeltetik. Miközben ragaszkodik az erősen gyökerező hagyományokhoz, a Yerevan Brandy Company abban is felülmúlja a többi helyi társaságot, hogy létesítményeit állandóan fejleszti, hogy megfeleljenek a nemzetközi szabványoknak. A társaság az európai élelmiszeripar vezetői által előnyben részesített minőségi és környezetvédelmi szabványokat alkalmazza. Az ARARAT brandyket Örményország nemzeti szimbólumaként ismerik el.
Tudjon meg többet az egyedülálló ARARAT brandyről! >>
(x)