
A legjobbnak ítélt 10 magyarországi étterem között idén új szereplő a Gerbeaud luxusétterme, a legmodernebb, mégis magyaros ételeket produkáló Onyx, a magyar fogásokat kínáló Csalogány 26 és a pécsi JT Corso, továbbá a Somogy megyei Chateau Visz luxusétterem, amelynek konyháját Eric Schröter, korábbi Michelin-csillagos séf vezeti.
A éttermi kalauz 2005-ben hirdette meg először a budapesti vendéglők versenyét, amelybe 2007-ben vidékiek is bekapcsolódtak. A verseny célja a hazai étteremkultúra nemzetközi szintre emelése és a vendéglátás minőségének javítása. 2005-ben és 2007-ben az olasz ételeket kínáló Fausto,s bizonyult a legsikeresebbnek, míg 2006-ban a francia ihletésű Lou Lou.
A zsűri tagjai nemcsak kulináris szempontok alapján döntenek, hanem figyelembe veszik a hely küllemét, az ételek és italok választékát, a személyzet felkészültségét, a tisztaságot is.
Gyorsétterembe kényszerít a válság
Az ételrendelés is lehet kockázatos
Van kocsma cigi nélkül is
MTI