A Torkos Csütörtökön, három hete indult gasztronómiai voksolásra eddig ötvenezer szavazat érkezett.
Az Újházi tyúkhúsleves nemcsak a leves kategóriát, hanem az egész versenyt vezeti 16 113 szavazattal. A levesek között második helyezett a babgulyás, harmadik pedig a halászlé. A meggyleves két helyet lépett előre, így megelőzve a francia hagymalevest és a palóclevest a középmezőnybe jutott.
A főételek között is változatlan egyelőre a dobogósok sorrendje: első a töltött káposzta 14 046 szavazattal, második a brassói aprópecsenye, harmadik pedig a lecsó. A rántott sajt két helyet ugrott előre, maga mögött hagyva a bécsi szeletet és a marhapörköltet most hetedik a "rangsorban".
Desszert kategóriában továbbra is a madártej vezet: 12 827 voksot kapott. A somlói galuska stabilan őrzi második, a palacsinta pedig harmadik helyét. Szoros verseny után a tiramisu megelőzte a mákos gubát, így a hetedik a rangsorban a legjobban szereplő nemzetközi étel.
Bár még március 21-ig bárki leadhatja voksát, a szavazás eredményeit március 18-ától elrejtik. A március 23-i eredményhirdetéskor a győztes ételeket a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által ajánlott receptek szerint elkészítik majd.
Az ételek listája a www.kedvencetel.hu oldalon tekinthetők meg, ahol mindenki szavazhat kedvenc ételére. A NetPincér.hu, Magyarország legnagyobb ételrendelő portálja által szervezett szavazáson leves, főétel és desszert kategóriában lehet voksolni a kedvencekre. Az ételek listáját ötezer fő megkérdezésével állították össze a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai ajánlásával.
Magyarok kedvence: előzött a madártej
Mi Magyarország kedvence? Az ön gyomra dönt
MTI