.jpg)
Mintegy hatmillió egyfős háztartás van Olaszországban, ami az összes háztartás egynegyede és ez az arány évente 5 százalékkal nő.
Az egyedülállók magasabb költségei abból adódhatnak, hogy az élelmiszerek nagyobb része nem létezik egy személyre szabott csomagolásban, és ami esetleg van, az sokkal drágább - írta a La Repubblica című olasz napilap.
A kiadást növeli a pocsékolás magas aránya is, mert könnyebben elfeledkeznek a hűtőszekrény mélyén hagyott nyitott tejes dobozról, a sajtról vagy salátáról, és mindez végül a szemétben köt ki. Ezenkívül a szinglik a népességnek azon rétegét alkotják, akik a munka, a pihenés vagy a szórakozás kedvéért takarékoskodnak az idővel. Előnyben részesítik a készételeket, amelyek ötször annyiba kerülhetnek, mint a bennük felhasznált nyersanyag.
A válság és az árak növekedése ellenére a félkész és kész termékek eladása 2008 első hat hónapjában 9,5 százalékkal nőtt az egyedülállók számának növekedése miatt, miközben fokozatosan csökkent az ételek elkészítésére szánt idő. Jelenleg átlag 34,9 perc alatt készül el az ebéd, ami 4,7 százalékkal rövidebb, mint az előző évben és 33,1 perc alatt a vacsora. Itt a csökkenés 2,7 százalékos.
A gabonafélék csak jövőre drágulnak
A pián és a cigin spórol a magyar
Hódítanak a kuponok: vásároljon olcsóbban!
MTI