Ahogy eddig is, a jövőben is számos különleges rendezvénynek és vacsorának ad otthont az étterem. A legközelebbi február 17-én egy igazán mediterrán gasztro-élmény lesz.
Az új koncepció jegyében a toszkán borkészítés úttörője, a Castello Banfi érkezik február 17-én este a Bonfinibe, hogy nemzetközi szinten is kimagasló minőségű boraikat és piemonti pezsgőiket bemutassák a hazai gasztro közönségnek. A menü összeállításánál igyekeztek valódi összhangot teremteni az önmagában is komplex karakterű borok és pezsgők, illetve a hozzájuk megálmodott fogások között. Toszkána sokszínű vörösborai és a Castello Banfit alapító Mariani család piemonti birtokának pezsgői a hozzájuk álmodott fogásokkal hivatottak egy estére idevarázsolni a mediterrán életérzést.
A borvacsora különlegessége az is, hogy egy estére az Aranyszarvas étterem egykori triója újra összeáll. A Bonfini új üzletvezetője mellett a trió tagjai a vacsorát jegyző két vendégséf, Tálas Kata és Mogyorósi Gábor.
Az általuk megalkotott menüsor és a borok: Welcome drink: Pinot brut - Piemont Centine Rosé 09 „Amerika legjobb olasz roséja…” Wine Enthusiast Friss kecskesajt málnás paradicsom chutney-val Serena Sauvignon Blanc 08 „Itáliában szokatlan mélységű" Sauvignon Blanc Kacsamáj vajas brióssal Collepino 07 a csodálatos bébi szupertoszkán Bőrén sült ponty aszalt vörösáfonyával Chianti Classico 07 „a toszkán hagyományok előtt tisztelegve…” Mangalica tarja tapenade-al Brunello Di Montalcino DOCG 2004 „Wine Spectator 93 pont…az év egyik legjobb toszkán vöröse... Wine&Spirit” Marhafartő lencsével és zöldborsócsírával Asti DOCG „a moscato minden bája…” Kókuszos ropogós, passiógyümölcsös angolkrémmel |
Az estén a Banfi pincészet képviselője is részt vesz, hogy a borokon keresztül minél többet tudhassunk meg Toszkána és Olaszország egyik legelismertebb pincéjéről.
A vacsorára korlátozott számban még vannak helyek, foglalni az etterem@bonfinikert.hu email címen vagy a 061/224-7424 telefonszámon lehet.
(x)