New Yorkban, Londonban, Stockholmban az elmúlt években sorra nyíltak az olyan gyorséttermek, amelyek kompromisszumok nélkül kínálnak minőséget: adalékanyagoktól mentes marhaahúsból készült hamburgert, friss salátát, kiváló kávét, kézműves süteményeket, minőségi borokat. A Gusto Burger & Cafe tulajdonosai ezt az új típusú, quality local fastfood kategóriába tartozó étteremláncot szeretnék Magyarországon bevezetni.
A local a helyi beszerzésű alapanyagokra utal. Az étterem üzleti filozófiája, hogy amennyiben módja van rá, magas minőségű, hazai termelésű alapanyagokból dolgozzon. Magyar termelőtől szerzik be a zöldségeket és a pékárut, magyar cukrász készíti a süteményeket, magyar szakemberek tervezték az üzletlánc arculatát és magyar iparosok végezték a kivitelezést. A csúcsminőségű hazai marhahússal - más éttermekhez hasonlóan - a Gusto is gondban van, ezért bár keresik azt a magyar beszállítót, aki garantálni tudja az állandó magas minőséget, egyelőre argentin marhahúsból készülnek a hamburgerek.
Gyrost és rákfarkat is árulnak. Képek a helyszínről - kattintson >>
A húspogácsák elkészítéséhez nem használnak adalékanyagokat, és a szendvicsekbe is valódi csirkemellet tesznek húspép helyett. A megnyitó előtti sajtó-kóstoltatás alapján azt mondhatjuk: a konkurenciához képest valamivel vékonyabb, jobban átsült, jóizű húspogácsa készül az argentin alapanyagból.
A Gusto közleménye szerint az árak nem lesznek magasabbak, mint a legnagyobb ismert nemzetközi gyorséttermekben. A McDonald´s-szal és a Burger Kinggel szemben specialitás, hogy a Gustóban külön palackozott kisüveges villányi borokat és csapolt Soproni sört is árulnak. A nyitás előtti bemutatkozáson vendégül látták többek között Erdei Zsolt ökölvivót, Sági Szilárd celebszakácsot és Galambos Lajos zenészt is.
Privátbankár - Gáspár András