1p
A Fidesz szerint a kormányzat utóbbi időben megismert egyes kiadásai azt jelzik, a szocialisták már a nehezebb időkre "spájzolnak". A kormányszóvivő szerint ennyit kell költeni
A Fidesz szerint a kormányzat utóbbi időben megismert egyes kiadásai azt jelzik, a szocialisták már a nehezebb időkre gondolnak és "spájzolnak"; erről Ágh Péter, a párt országgyűlési képviselője beszélt vasárnap, Budapesten sajtótájékoztatón. A kormányszóvivő erre úgy reagált: Ágh Péternek is tudnia kell azt, hogy a kormánynak nem csak jogszabályokban meghatározott kötelessége, hanem felelőssége is az állampolgárok pontos és korrekt tájékoztatása a kormány döntéseiről.

Ágh Péter a kormányzat "felesleges kiadásai" között elsőként a kormanyszovivo.hu portálról beszélt. Mint mondta, az e célra elköltött 200 millió forint túlságosan sok pénz, ráadásul már az oldal elkészítése is felvet aggályokat. Ágh Péter szerint ugyanis, azok az információk, amit ez az oldal tartalmaz, megtalálhatóak a Miniszterelnöki Hivatal honlapján, de az MTI megfelelő részlegénél is. Mint Ágh Péter mondta, a kormányszovivo.hu oldal beszállítói között van Gyurcsány Ferenc egykori üzlettársának cége is, aki egyébként korábban más kormányzati megrendelést is kapott.

A politikus a felesleges kiadások között említette még, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) - állítása szerint - 3,3 milliárd forintot költ kommunikációs kiadásokra, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) 600 millió forintot fordít szintén kommunikációra, a kormányzati tevékenység reklámozására, de - véleménye szerint - a tanulmányok elkészítésére kifizetett összegek is feleslegesek. Mint Ágh Péter mondta, ezeket a megbízásokat is a szocialistákhoz közelállók kapták. A politikus név szerint említette Baráth Etele szocialista országgyűlési képviselő fiát, aki "több száz millió forint értékben kapott kommunikációs megbízást".

Budai Bernadett kormányszóvivő az MTI-nek úgy fogalmazott: azt Ágh Péternek is tudnia kell, hogy a kormánynak nem csak jogszabályokban meghatározott kötelessége, hanem felelőssége is az állampolgárok pontos és korrekt tájékoztatása a kormány döntéseiről. Az embereknek pedig jogos elvárása, hogy értesüljenek a mindennapjaikat érintő intézkedésekről, éppen ezért a lakossági tájékoztatás a kormányzati munka egyik kiemelkedően fontos feladata - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a lakossági tájékoztatásra felhasználható forrást minden évben az aktuális költségvetési törvény határozza meg, amelyből a kormányzatnak mintegy tízmillió állampolgárt kell tájékoztatnia. Ez az idei keretösszeget figyelembe véve azt jelenti, hogy egy főre vetítve hozzávetőlegesen 260 forintot fordíthat éves szinten a kormányzat a tájékoztatásra, ami kevesebb, mint négy belföldre feladott postai levél költsége - közölte.

Budai Bernadett szerint a lakossági tájékoztatás fontosságát bizonyára a Fidesz-kormány is felismerte annak idején, ezért is történhetett az, hogy az akkori kormányzat 2001-ben, azaz 1 év leforgása alatt kormányzati kommunikációra az állami ünnepségek szervezésével együtt - akkori árakon - közel 7 milliárd forintot fordított.

Emlékeztetett arra: a kormanyszovivo.hu egy komplett rendszer, amely egyaránt segíteni kívánja az újságírók munkáját és a lakosság tájékoztatását. Olyan speciális szolgáltatásokat nyújt a rendszer, amelyekkel például az ország bármelyik szegletéből élőben nyomon követhetik a sajtótájékoztatókat, sőt, akár kérdéseket is feltehetnek a tájékoztatók vendégeinek, a médiaarchívum segítségével pedig hiteles forrásból kereshetik vissza, hogy mi hangzott el a korábbi tájékoztatókon - hangoztatta a kormányszóvivő. Hozzátette: abban pedig semmi meglepő nincs, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Európa egyik legnagyobb reklámügynökségének magyarországi képviselőjével köt szerződést.

Gyurcsány: Jobbak lettek az esélyeink
Konzorciumok indulnak a közbeszerzéseken 
Kormányzati önreklám 3 milliárból?
"Orbán a szocialisták kezére játszott"

MTI

Címkék: Cikkek

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Cikkek Megújult a Privátbankár!!
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 15:35
Kedves olvasóink az elmúlt héten már megújult oldalunk tesztverziójával találkozhattak, ami jelezte: a Privátbankár új útra lépett. A változás már a nyáron elkezdődött, azóta lépkedünk folyamatosan előre. Most egy nagyobb ugrás következett..
Cikkek További árfolyamok >>
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 10:05
 
Cikkek Skandináviában sincs minden rendben
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 18:02
Folytatódik a dán lejtmenet jövőre is, a skandináv ország gazdasága tovább lassul, egyre nehézkesebb a hitelezés, és tovább csökkennek a lakásárak
Cikkek Papandreu lemondott a népszavazásról
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 16:21
A görög kormányfő elállt attól az ötletétől, hogy népszavazáson dőljön el, akarnak-e a görögök megszorításokat a nemzetközi mentőcsomagért cserébe. Ezzel visszatértünk a pár nappal ezelőtti állapotokhoz, amikor a piacok optimista hangulatban nyugtázták, hogy az európai tagállamok nagy nehezen megállapodtak a magánbefektetőkkel a görög adósság felének leírásáról.
Cikkek Papandreu nem mond le - még
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 14:05
Óriási meglepetésre kamatot vágott az Európai Központi Bank. 25 bázisponttal 1,25 százalékra csökkentették az irányadó rátát az eddig 1,5 százalékról. A piacok azonnal reagáltak. Közben egyre fogy a levegő a görög miniszterelnök körül, aki távozhat posztjáról. Ha Athén elköszön az eurótól, az első tagállam lehet, amely kilép az EU-ból
Cikkek A bankokat kérdezi a kormány, mi legyen a devizahitelesekkel
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:50
Újra tárgyalóasztalhoz ülnek a bankok a kormánnyal, az NGM várja a javaslatokat a szektor szereplőitől. Az már biztos, hogy feltőkésítik az MFB-t
Cikkek Sehol egy biztonságos magyar bank?
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:36
A Global Finance Magazin közzétette listáját az ötven legbiztonságosabb feltörekvő piaci bankról: sehol egy magyar bank, még a régiós összesítésben sem
Cikkek A mauríciuszi devizát a költségvetési tervek gyengítik
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 12:47
Harmadik napja gyengül a mauríciuszi rúpia a dollárral, és a fő devizákkal szemben. Az Indiai-óceán szigetországában a jövő évi költségvetés terveire várnak a befektetők. A várakozások szerint a port louis-i kormány olyan intézkedésekről dönt majd, amelyek gyengítik a devizát, ugyanis az elsősorban exportból élő gazdaságnak ez kifejezett érdeke. Érdekesség, hogy a helyi statisztikai hivatal nemrég főleg az európai válságra hivatkozva csökkentette az idei GDP előrejelzését 4,5-ről 4,1 százalékra. A mindössze 1,3 millió lakosú ország GDP-je a második Fekete-Afrikában köszönhetően az erős olaj, cukornád-kivitelnek, és a textiliparnak.   Privátbankár
Cikkek A kormány átvállalja Várpalota devizahitelét - a jó lobbi miatt
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:48
Várpalota polgármesterének lobbitevékenységét a kormány azzal ismeri el, hogy kifizeti a kistérség devizatartozását
Cikkek Kollektív szerződések: már most nyomást gyakorolnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:21
A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG