Távol-keleti karriert fut be a magyar hús és a bor?
A Magyar Húsiparosok Szövetsége az ITD Hungaryvel együttműködve távol-keleti bemutatkozó körutat tartott novemberben, amelynek eredményeként úton van az első húskészítmény szállítmány Japánba - számolt be Süveges-Szabó László, az ITH Hungary üzletfejlesztési igazgatója és Éder Tamás, a hússzövetség elnöke az élelmiszeripari körútról hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
A Hungerit, a Pick és a Kometa, valamint a Hampex kereskedelmi cég 24 borpincészettel együtt Vietnamban, Hongkongban, Dél-Koreában és Japánban mutatkoztak be. Különösen Hongkongban és Japánban nagy volt az érdeklődés a feldolgozott hús- és baromfitermékek iránt - mondta Éder Tamás.
A Hongkongban rendezett borkiállításon Magyarország első alkalommal vett részt, 15 pincészet 40 bort mutatott be.
Nyomul a magyar hús
Brutális árrobbanás lehet az élelmiszerpiacon
30 év után: kevesebb jut élelmiszerre
Ezen a listán csak jó termékek vannak
MTI