Távol a húsosfazéktól: becsődölhetnek a kicsik
A húsiparban a kisebb és importalapanyagokat nagyobb arányban feldolgozó vállalkozásokat rázza meg jobban a válság - írta a Napi Gazdaság.
A lap hétfői számában megjelent cikk szerint egyre inkább úgy tűnik, hogy a hazai húsipari cégek közül a saját alapanyag-termeléssel, jelentős belföldi értékesítési lehetőségekkel és biztos exportpiacokkal rendelkezők - amelyek a régóta hangoztatott vertikális integrációt valósítják meg - maradnak talpon.
A kisebb cégek viszont tömegével dőlhetnek be. A lap idézte Fazekas Józsefet, a Kelet-magyarországi Húsosok Kereskedelmi Kft. vezetőjét, aki szerint a 120 kisebb húsüzemből, ha az állam nem segít, akár száz is tönkremehet.
A magyar húsipar tőke és piac nélkül tengődik?
A gazdasági tárca megmentheti a gyulai kolbászt
4 napos munkahét a kapuvári húsgyárban
Már csak a kolbász és a májas gyulai
Leépítésbe kezdett a Sága is
MTI, Napi Gazdaság