1p
Hétfőn reggel tovább gyengült a hazai fizetőeszköz, ismét nagyon közel kerültünk a 300 forintos euróhoz, a svájci frank 245, a dollár 226 forint
Hétfőn reggel tovább gyengült a hazai fizetőeszköz, ismét nagyon közel kerültünk a 300 forintos euróhoz, a svájci frank 245, a dollár 226 forint. Cikkünk folyamatosan frissül.

10:55

Karsai Péter, a Commerzbank Treasury Sales munkatársának devizapiaci kommentárja szerint  két és fél év után újra hármassal kezdődhet az euró/forint árjegyzése, amit véleménye szerint az EU tétlenkedő politikusainak köszönhetünk. Az ECOFIN ülésen tegnap arról volt szó, hogy a görögöknek októberben esedékes 8 milliárdnyi euró utalása késlekedni fog, mert a trojka szakértői várhatóan csak novemberre készülnek el az állásfoglalásukkal, amit az EU mindenképpen meg fog várni. Ez gyakorlatilag a csőd fogalmával lenne egyenértékű, mivel Görögország nem lenne képes az EU-IMF-EKB segély hiányában refinanszírozni a lejáró hiteleit.

A visszaerősödést a délelőtti órákban a forint további gyengülése követte, jelenleg az euró/forint árfolyama 298 körüli sávban mozog, a hazai fizetőeszköz gyengülésében a közös európai valuta gyengélkedése játszik szerepet.

Régiós összehasonlításban a forint sínyli meg leginkább a történteket, a zloty mögött ott áll a lengyel jegybank, tartósan 4,40-hez szegezve az EUR/PLN árfolyamot. Az EUR/CZK és az EUR/RON árfolyama stabil, a csehek jó fundamentumokkal, a románok pedig IMF szerződéssel rendelkeznek, ami védi őket valamelyest az árfolyamgyengüléstől. A frank/forint árfolyamán is meglátszik a forint gyengülése, jelenleg 245,58-nál jár a frank/forint árfolyama.

9:03

A reggeli gyengülés után visszaerősödni látszik a hazai fizetőeszköz, mely az euróval szemben egészen a 296,9-es szintig erősödött, egy svájci frank pedig jelenleg 244,48 forint. Továbbra is igaz, hogy a forint szűk sávban ingadozik, sorsát alapvetően a nemzetközi kockázatvállalási hajlandóság határozza meg. Nem sok jóra lehet számítani, főleg, ha hajnali tengerentúli tőzsdezárás adataiból indulunk ki. A befektetők továbbra is Európára, azon belül Görögországra fókuszálnak.


8:00

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest kedd reggel a nemzetközi bankközi piacon az euró gyengülését követve a dollárral szemben: az eurót 298, a svájci frankot 245 forint körül jegyezték.

 

Hétfőn napközben kezdődött a magyar fizetőeszköz gyengülése a romló nemzetközi hangulatban, amit a görög adósságválság elhúzódása idézett elő. Az euró kedd reggelre 298,36 forintot ért a nemzetközi bankközi forgalomban, hétfőn este 296,17 forint volt az árfolyam.  A svájci frank 245,74 forint volt kedd reggel, míg hétfőn este 243,48 forint.  A dollárt 226,29 forinton jegyezték a hétfő esti 223,29 forintot követően. Egy japán jen 2,95 forint volt kedden, előző nap este 2,91 forint.


A forint árfolyamát - amint eddig - a következőkben is elsősorban a nemzetközi hangulat, a kockázatvállalási hajlandóság alakulása fogja megszabni, és ez most nem túl jó az európai adósságválság elmélyülésének tükrében - mondták a kereskedők, a tegnap esti záráskor New Yorkban is "repkedtek a mínuszok" a görög helyzet miatt. .

MTI, Privátbankár

Címkék: Cikkek

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Cikkek Megújult a Privátbankár!!
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 15:35
Kedves olvasóink az elmúlt héten már megújult oldalunk tesztverziójával találkozhattak, ami jelezte: a Privátbankár új útra lépett. A változás már a nyáron elkezdődött, azóta lépkedünk folyamatosan előre. Most egy nagyobb ugrás következett..
Cikkek További árfolyamok >>
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 10:05
 
Cikkek Skandináviában sincs minden rendben
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 18:02
Folytatódik a dán lejtmenet jövőre is, a skandináv ország gazdasága tovább lassul, egyre nehézkesebb a hitelezés, és tovább csökkennek a lakásárak
Cikkek Papandreu lemondott a népszavazásról
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 16:21
A görög kormányfő elállt attól az ötletétől, hogy népszavazáson dőljön el, akarnak-e a görögök megszorításokat a nemzetközi mentőcsomagért cserébe. Ezzel visszatértünk a pár nappal ezelőtti állapotokhoz, amikor a piacok optimista hangulatban nyugtázták, hogy az európai tagállamok nagy nehezen megállapodtak a magánbefektetőkkel a görög adósság felének leírásáról.
Cikkek Papandreu nem mond le - még
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 14:05
Óriási meglepetésre kamatot vágott az Európai Központi Bank. 25 bázisponttal 1,25 százalékra csökkentették az irányadó rátát az eddig 1,5 százalékról. A piacok azonnal reagáltak. Közben egyre fogy a levegő a görög miniszterelnök körül, aki távozhat posztjáról. Ha Athén elköszön az eurótól, az első tagállam lehet, amely kilép az EU-ból
Cikkek A bankokat kérdezi a kormány, mi legyen a devizahitelesekkel
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:50
Újra tárgyalóasztalhoz ülnek a bankok a kormánnyal, az NGM várja a javaslatokat a szektor szereplőitől. Az már biztos, hogy feltőkésítik az MFB-t
Cikkek Sehol egy biztonságos magyar bank?
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:36
A Global Finance Magazin közzétette listáját az ötven legbiztonságosabb feltörekvő piaci bankról: sehol egy magyar bank, még a régiós összesítésben sem
Cikkek A mauríciuszi devizát a költségvetési tervek gyengítik
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 12:47
Harmadik napja gyengül a mauríciuszi rúpia a dollárral, és a fő devizákkal szemben. Az Indiai-óceán szigetországában a jövő évi költségvetés terveire várnak a befektetők. A várakozások szerint a port louis-i kormány olyan intézkedésekről dönt majd, amelyek gyengítik a devizát, ugyanis az elsősorban exportból élő gazdaságnak ez kifejezett érdeke. Érdekesség, hogy a helyi statisztikai hivatal nemrég főleg az európai válságra hivatkozva csökkentette az idei GDP előrejelzését 4,5-ről 4,1 százalékra. A mindössze 1,3 millió lakosú ország GDP-je a második Fekete-Afrikában köszönhetően az erős olaj, cukornád-kivitelnek, és a textiliparnak.   Privátbankár
Cikkek A kormány átvállalja Várpalota devizahitelét - a jó lobbi miatt
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:48
Várpalota polgármesterének lobbitevékenységét a kormány azzal ismeri el, hogy kifizeti a kistérség devizatartozását
Cikkek Kollektív szerződések: már most nyomást gyakorolnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:21
A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG