2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egészségi okok miatt "bírói védelem alá helyezték" Jean-Marie Le Pent, a volt francia Nemzeti Front (ma: Nemzeti Tömörülés) alapítóját és volt elnökét.

Louis Aliot, a Nemzeti Tömörülés alelnöke közölte, hogy a gondnokságnak megfelelő polgári jogi intézkedést a 95 éves pártalapító családja kezdeményezte a bíróságon egy orvosi szakvélemény alapján, amely megállapította Jean-Marie Le Pen leépülését. A végzés alapján három lánya - Marie-Caroline, Yann és Marine Le Pen - mostantól a képviselője, ők járhatnak el apjuk nevében külön-külön vagy közösen. Az egykori pártelnök egészségi állapota az egy évvel ezelőtti szívrohama óta romlott meg jelentősen.

Kitűnő a kormány politikai kapcsolata a veterán politikus lányával
Kitűnő a kormány politikai kapcsolata a veterán politikus lányával
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Jean-Marie Le Pen 1972 és 2011 között volt azelnöke az általa alapított Nemzeti Frontnak, amelyben sikerült egyesítenie a történelmi francia szélsőjobboldal különböző irányzatait, a francia Algéria támogatóitól kezdve egészen azokig, akik nosztalgiát éreznek a náci Németországgal kollaboráló Philippe Pétain irányította Vichy-kormányzat iránt. Verbális megnyilvánulásai miatt többször elítélték rasszizmus és antiszemitizmus miatt, de 2002-ben sikerült bejutnia a francia elnökválasztás második fordulójába, amelyet végül a jobbközép Jacques Chirac nyert meg.

A pártelnök-alapító lányának, Marine Le Pennek az irányítása alatt, aki az utóbbi három elnökválasztáson mindig bejutott a második fordulóba, a Nemzeti Front utódpártja, a Nemzeti Tömörülés Franciaország legnagyobb ellenzéki pártjává vált.

(MTI)
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Medvékre támadtak szlovák politikusok
Bózsó Péter | 2024. április 18. 18:55
A medvetámadások politikai haszonlesés áldozatává váltak, és elérték az európai uniós politikát is.
Nemzetközi Rengeteg embert evakuáltak az Urál folyó miatt
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 18:12
120 ezer embert kellett kitelepíteni az Urál folyó áradása miatt a kazahoknál.
Nemzetközi Az USA és az Egyesült Királyság új szankciókat jelentett be Irán ellen
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 16:31
Az Egyesült Államok csütörtökön új szankciókat jelentett be Irán ellen a fegyvertelen légijárművek (UAV) gyártásával szemben, miután a múlt hétvégi rakéta- és dróncsapást mért Izraelre – írja a Reuters.
Nemzetközi Most már biztos, hogy Szerbia beelőzi Magyarországot
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 15:29
Nemcsak a korábban tervezett belgrádit, hanem minden önkormányzati választást június 2-án tartanak Szerbiában - közölte Ana Brnabic, a szerbiai parlament elnöke csütörtökön.
Nemzetközi Mini drónokat észleltek egy román légitámaszpont közelében
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 13:35
Újabb kis méretű, lassan és alacsonyan repülő pilóta nélküli eszközt észleltek csütörtökre virradóra Romániában, a Fekete-tenger partvidékén található Mihail Kogalniceanu légitámaszponttól 4-5 kilométerre - közölte csütörtökön a román légierő (ROAF) parancsnoksága.
Nemzetközi Sötét árnyak alatt kezdődik a világ legnagyobb választása
Káncz Csaba | 2024. április 18. 09:34
A közvélemény-kutatások jelentős elégedetlenséget jeleznek a választók körében a krónikusan magas infláció és munkanélküliség miatt. Modi miniszterelnök választási kampányát az elmúlt hetekben több gyanús incidens is beárnyékolta. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Tömegpusztító fegyvereket vetettek be az oroszok?
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 07:21
Csütörtök reggeli háborús összefoglaló.
Nemzetközi Egy horvátországi nyaralás előtt nem árt tudni, ki irányítja az országot, íme!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 06:37
A szerdai horvátországi választás eredményei szerint sem a jobboldali kormányzó Horvát Demokratikus Közösség, sem a Szociáldemokrata Párt nem szerezte meg a többséget a Száborban.
Nemzetközi Lassan kezdhetünk nagyon félni attól, ami Ukrajnában történik a drónokkal
Litván Dániel | 2024. április 18. 05:41
Már most döntő fegyverekké váltak a drónok, de idén már alsó hangon is tízszer annyit vethetnek be belőlük - és egyre halálosabbak is. És nem fognak megmaradni az ukrán frontvonalaknál.
Nemzetközi Az oroszok által elhurcolt ukrán gyerekekre találtak rá - bajban a légvédelem
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 19:27
Németországban akadtak rá 161 ukrán gyermekre. Újabb F-16-osokon képezhetik az ukrán pilótákat, Orbán Viktor szerint Ukrajna már nem önálló ország. Az ukrán légvédelem már nem tudja ellátni feladatát, mert nincs muníciója. Szerdai összefoglaló az orosz-ukrán háborúról.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG