Közélet
Makro / Külgazdaság Meghalt Sólyom László volt államfő 
Privátbankár.hu | 2023. október 8. 13:07
Az egykori köztársasági elnök 81 éves volt.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor béremelésről és haderőfejlesztésről beszélt a rádióban 
Dobos Zoltán | 2023. augusztus 18. 09:32
A miniszterelnök pénteki rádióinterjújában értékelte az inflációs és GDP-adatokat, béremelést ígért a reálbércsökkenés ellentételezésére, beszélt az atlétikai világbajnokság Budapestet népszerűsítő szerepéről, augusztus 20-a üzenetéről, és kitért a hazai haderőreformra is.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: az inflációt „fülön vagy üstökön kell ragadni” 
Dobos Zoltán | 2023. július 14. 09:36
Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor hosszan beszélt a háborúról, a migráció kérdéséről, de szóba került az infláció, a rezsicsökkentés és a vilniusi NATO-csúcsértekezlet is.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szerint esély sincs az uniós büdzsé módosítására 
Dobos Zoltán | 2023. június 30. 09:05
A brüsszeli EU-csúcs első napját követően Orbán Viktor a közmédia helyi stúdiójának volt a vendége, ahol az uniós költségvetés tervezett módosításáról és a migrációs vitáról is hosszan beszélt. A beszélgetés belpolitikai részében az infláció elleni küzdelem és a családtámogatási rendszer átalakítása is képbe került, de nem esett szó Varga Judit igazságügyi miniszter lemondásáról és ennek kapcsán a kormányzati átalakításról sem.
Szubjektív "Már nem csak a pedagógusokért, hanem a nemzetünkért jövök ki" - a hétfői tüntetésen forgattunk 
Izsó Márton - Kormos Olga | 2023. június 6. 10:31
A diákok és szimpatizánsok tegnap a státusztörvény árnyékában pedagógusnapi kiállással ünnepelték tanáraikat. Az Oktogontól a Belügyminisztériumig vonult a tömeg, s mi arról kérdeztük a résztvevőket, miért érezték úgy, hogy ma itt kell lenniük, gondolták-e valaha, hogy egyszer így ünnepeljük a pedagógusokat, s hogy mit köszönhetnek nekik. 
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor megkönnyebbült Erdoğan győzelmén 
Dobos Zoltán | 2023. június 2. 08:56
A magyar kormányfő péntek reggeli rádióinterjújában arról beszélt, a 2024-es költségvetés elhúzódó háborúra épül, amibe Brüsszel nem szólhat bele. Orbán Viktor szerint az infláció ellen harcolni kell, és „elment az esze” annak, aki azt mondja, Magyarország háborúban áll Oroszországgal. Ha pedig a török választásokat az ellenzék nyerte volna, akkor szerinte már a nyáron egy-két-hárommillió menekült érkezne a magyar határra.
Szubjektív A pápai tévedhetetlenség nem mindenre terjed ki - honatyák a Szentatyáról 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. május 6. 15:38
Ferenc pápa hétvégi apostoli útját követően a hazai pártok képviselőit kérdeztük, számukra a Szentatya melyik üzenete volt a legfontosabb, valamint hogyan vélekednek az egyházfő hazafele tartó repülőútján tartott sajtótájékoztatójának migrációval kapcsolatos kijelentéséről. Videó.
Makro / Külgazdaság Szivárognak a NATO-katonák Ukrajnába – A hét videója 
Izsó Márton – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. április 21. 20:16
Az amerikai védelmi minisztériumból a közelmúltban kiszivárgott iratok szerint amerikai és NATO-katonák már Ukrajnán belül is végeznek kiképzéseket. Sajtóhírek szerint jelen vannak amerikai különleges műveleti erők is, és harcol ukrán oldalon egy több tízezer fős, rejtélyes nemzetközi légió is. Az amerikai hírszerzés behatolt a Kremlbe, a nyugati fegyverszállítások folyamatosak.
Makro / Külgazdaság „Oroszországnak óriási presztízsveszteség lenne úgy visszavonulni, hogy semmit nem ért el” – a tűzszünetről kérdeztünk képviselőket 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. április 16. 11:17
A parlamenti képviselőknél érdeklődtünk, szerintük hogyan képzelhető el a békekötés, és valós lehetőségnek tartják-e az Orbán Viktor által is szorgalmazott azonnali tűzszünetet. Videó.
Makro / Külgazdaság Van értelme kordont bontani a Karmelitánál? 
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 13:25
Júniustól eltörli az Orbán-kormány a tanárok közfoglalkoztatotti státuszát, a Pedagógusok Demokratikus Szervezete szerint ez minden eddiginél sötétebb jövőt villant fel a pedagógusok számára. Akár 200 ezer forint is hiányozhat a családok kasszájából, de az ellenzék inkább kordont bont a Karmelitánál, jól teszi? Gátat szabna a Fidesz a külföldről érkező kampánypénzeknek, de mi ezzel a baj? Az ATV A nap híre című műsorának március 29-i adásában ezekről a témákról beszélgettek, ahol kollégánk, Vég Márton mellett Lukácsi Katalin történész és Tóth Tamás, a Második Reformkor Alapítvány szakmai igazgatója volt a vendég.
Közérdekű Irak és Ukrajna – a birodalmak nem tanulnak a történelemből - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2023. március 24. 19:35
Húsz évvel ezelőtt, amikor az USA az Irak elleni háborúra készült, Joe Biden akkori demokrata szenátor George W. Bush republikánus elnök vakmerő kalandja mellett szavazott. A világ másik felén, Moszkvában, Putyin elnök ellenezte ezt, tévedésnek és a nemzetközi rendszert destabilizáló jelentős eszkalációnak minősítve. Az ukrajnai és iraki inváziók - hajánál fogva előrángatott indoklásaival - azt bizonyítják, hogy a világhatalmak nem vonták le a tanulságot a birodalmi elvakultság és önteltség történelmi leckéiből. Az ukrajnai háborúnak egyre erősebb kihatása van Ázsia biztonsági helyzetére. Káncz Csaba videóinterjúja.
Makro / Külgazdaság Miről szól Orbán Viktor és Matolcsy György vitája? 
Privátbankár.hu | 2023. március 11. 16:22
A jegybank elnöke szerdán illette éles kritikával a kormány gazdaságpolitikáját. Orbán Viktor pedig a kereskedelmi kamara gazdasági évnyitóján szúrt oda Matolcsy Györgynek. A helyzetet az ATV Start vendégeként kollégánk, Király Béla és Mikecz Dániel, a Republikon Intézet vezető kutatója elemezte.
Makro / Külgazdaság Erasmus-pénzek: ugyanott tart a kormány, mint három hónapja 
Privátbankár.hu | 2023. március 10. 18:42
Orbán Viktor ismét nagyívű tervekről, álmokról számolt be az MKIK gazdasági évnyitóján, egyfajta választ adva Matolcsy György kritikájára, miszerint a kormányfőnek nincs célja a következő 10 évre. A kormány és a jegybankelnök szembenállásáról, a brutális költségvetési hiányról, az uniós pénzekről és az inflációról is beszélgetett lapunk felelős szerkesztője, Székely Sarolta az ATV maiTéma című műsorában Dávid Ferenc DK-s politikus, a gazdasági bizottság alelnöke és Csaba László közgazdászprofesszor társaságában.
Makro / Külgazdaság Meddig tűri a Nyugat, hogy hazánk Putyin szabotőre lett? - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2023. február 24. 19:14
Pontosan egy éve indult el az orosz agresszió Ukrajna ellen. Az EU és az USA vezetői szót emelnek azokról az országokról, amelyek nem támogatják a nyugati szankciókat, mint például India és Kína – miközben figyelmen kívül hagyják, hogy saját szövetségeseik körében Magyarország gyakorlatilag Putyin szabotőrévé vált.  Kína, India és Törökország teljesen új geogazdasági játszmát indított az agresszió nyomán. Káncz Csaba videóinterjúja.
Makro / Külgazdaság Tényleg az USA robbantotta fel az Északi Áramlatot? A hét videója 
Izsó Márton – Litván Dániel – Wéber Balázs | 2023. február 17. 19:31
Titokzatos események borzolták tovább az amúgy sem épp nyugodt kedélyeket a nemzetközi politikában az elmúlt hónapokban. Tavaly szeptemberben szabotázs következtében felrobbant az Északi Áramlat gázvezetékpár, de a tettesek kilétéről máig nem tudunk semmit. Az elmúlt hetekben pedig hirtelen fura tárgyak jelentek meg az Egyesült Államok egén – és az újságok címlapján. Félő, hogy a közvélemény mindkét esetben csak a jéghegy csúcsát látja. De mi vagy ki áll a háttérben? A hét videójában erről beszéltek tabuk nélkül, gondolatébresztő szándékkal munkatársaink, Litván Dániel és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Trónfosztott Gyurcsány Ferenc, kriptovalutázó képviselő - A hét videója 
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 19:10
Február elseje a vagyonnyilatkozatok napja. Bár erősen kérdőjeles, mennyire fedik a nyilatkozatokban szereplő adatok a teljes valóságot, hagyományosan több szempont mentén is feldolgoztuk a dokumentumokat. Ingatlanvagyonról, értékpapír-állományról, készpénz-halmozásról és jövedelmekről beszélgetnek kollégáink, Csabai Károly, Dobos Zoltán, Mester Nándor és Székely Sarolta.
Makro / Külgazdaság Elképesztő felelőtlenség: a Nyugat már nem foglalkozik Putyin vörös vonalaival – A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2023. január 27. 19:31
A 2023-as év drámainak bizonyulhat Oroszország számára, és több, belső kérdésre adott válasz a következő évtizedekre eldöntheti az ország sorsát. A Pentagon nyilvánosan nem deklarált célja, hogy az ukránok vágják át a Krím és Oroszország közötti „szárazföldi hidat”, amelyet Putyin erői tavaly elfoglaltak. A nyugati politikai elit most úgy véli, hogy egy orosz nukleáris csapás valószínűsége meglehetősen kicsi – de igazuk van-e? Káncz Csaba videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Idézze fel velünk az év történéseit a háborútól az ársapkákig - A hét videója 
Izsó Márton | 2022. december 30. 19:14
Elképesztően eseménydús év van mögöttünk, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy hétről hétre mennyire változatos témákat dolgoztunk fel és mennyi mindenről beszéltek kollégáink A hét videója rovatunkban. Idézze fel velünk a kulcsfontosságú történéseket a legújabb videónk segítségével.
Makro / Külgazdaság Ilyennek láttuk mi 2022-t – A hét videója különkiadás 
Privátbankár.hu | 2022. december 23. 19:17
Különleges videóval készültünk olvasóinknak az e heti Hét videója rovatunkban. Ezúttal nem a hét legfontosabb eseményéről fogunk beszélni, hanem szerkesztőségünk tagjai mesélik el Izsó Márton videós kollégánknak, hogy milyen volt az idei évük és mit várnak 2023-ra.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktorék számára a költségvetés újraírása a brüsszeli megállapodás ellenére is gondot okozhat 
Privátbankár.hu | 2022. december 13. 13:26
Hétfőn este ugyan abból a szempontból kedvező döntés született Magyarország számára, hogy nem veszítjük el az újjáépítési alap összegét, és kisebb mértékű összeget zárolnak az operatív programokból. Ennek ellenére a költségvetés újraírása komoly fejtörést okozhat a kormány számára. Többek között erről is volt szó az ATV Start reggeli műsorában, ahol Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője és kollégánk, Király Béla elemezte a helyzetet.
Makro / Külgazdaság A piac már beárazta, hogy Magyarország uniós pénzeit felfüggesztenék 
Privátbankár.hu | 2022. december 1. 13:04
Vajon az Európai Bizottság szerdai döntése után félig tele van a pohár, vagy félig üres? És milyen látható következményei lennének annak, ha megérkeznek az uniós pénzek? A legfrissebb történés mellett még az üzemanyag árstopról, annak várható kivezetéséről, valamint az inflációról, bértárgyalásokról is szó esett az ATV Start című műsorában, ahol Székely Sarolta lapunk felelős szerkesztője mellett Regős Gábor, a Makronóm Intézet szakmai vezetője volt a vendég.
Makro / Külgazdaság Putyin háborúja alatt megroppan Oroszország - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. november 26. 11:54
Már csaknem másfélszer annyi orosz katona halt meg Ukrajnában, mint ahány amerikai Vietnámban. Putyin országa nem lett birodalom Ukrajna megtámadásával, sokkal inkább válik egyre inkább Kína vazallusává. Oroszország baklövései és regionális visszaszorulása az 1905-ös orosz-japán háborúhoz hasonlít, amikor Szentpétervár alábecsülte az ellenfelét, és hosszú távra kiható vereséget szenvedett. Káncz Csaba külpolitikai szakértőnk videó-interjúja
Makro / Külgazdaság Nem látni még az árrobbanás végét 
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 17:23
Magyarországon a bérből élők jelentős hányada 200 ezer forint alatti jövedelemből gazdálkodik, miközben fizetésünk meghatározó részét a brutális megdráguló élelmiszerre és rezsire költik el. De mikor lélegezhetünk fel, látható-e, mikor tetőzik az infláció? És rákényszerül-e megszorításokra a kormány? Ezekről és üzemanyaghiányról, EU-s pénzekről is beszélgetett lapunk felelős szerkesztője, Székely Sarolta az ATV maiTÉMA című műsorában Csaba Lászlóval, a CEU közgazdász professzorával és Varju Lászlóval, a DK alelnökével, rezsiügyi árnyékminiszterrel.
Makro / Külgazdaság A radikalizálódó Putyin most a sztálini korszak intézkedéseit hozhatja vissza - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. október 21. 20:19
Az egyre radikalizálódó politikai vezetésben Putyin meghajolhat környezete növekvő nyomásának, hogy sztálini mintára új katonai kémelhárító erőt hozzon létre számos biztonsági szervezetéből, amely kifejezetten az ukrán hadjárattal és az azt aláásó valós vagy képzeletbeli árulókkal foglalkozik. Az ukrajnai inváziónak eddig egyetlen világos győztese van: Irán. Káncz Csaba videóinterjúja.
Makro / Külgazdaság Tanárok: nagyon sok helyen már összeomlott a rendszer - A hét videója 
Izsó Márton - Székely Sarolta | 2022. október 7. 21:33
A hét legnagyobb eseménye a szerdai napon zajlott, amikor is egész nap országszerte tiltakozó akciókat és tüntetéseket rendeztek a tanárok és az oktatás kritikus helyzete miatt. Ezért rendhagyó módon ezúttal nem a szerkesztőségünk valamely tagja foglalja össze a tudnivalókat és a történteket, hanem két tanárral beszélgetünk A hét videója rovatunkban. 
Makro / Külgazdaság Putyin megszégyenült, de most kijön egy teljesen új stratégiával - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. szeptember 23. 19:15
A fejetlenség egyre határozottabb jeleit mutató Kreml képtelen lesz megfelelő téli felszereléssel ellátni a 300 ezer (vagy 1 millió?) tartalékost. Most ráadásul még az eddig hátsóudvarnak tekintett Közép-Ázsia is búcsút int Moszkvának. De milyen eddig titkolt stratégiája van a Kremlnek a közeljövőre vonatkozóan? Videóinterjú Káncz Csaba külpolitikai szakértőnkkel.
Makro / Külgazdaság Ki manipulálja a gázárakat? 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 17:41
Az elmúlt egy évben óriási emelkedés volt az energiahordozók piacán, ez immár a magyar lakosságot is közvetlenül érinti. Mi áll a háttérben, tényleg az elhibázott brüsszeli szankciós politika, vagy valami más? Kollégánk, Király Béla az ATV Start című műsorában beszélt a gázpiaci helyzetről.
Makro / Külgazdaság „Mintha a nagymama halt volna meg” – A hét videója II. Erzsébetről 
Izsó Márton - Wéber Balázs | 2022. szeptember 9. 20:23
Csütörtökön elhunyt II. Erzsébet. A brit királynő 70 évig biztos pont volt egy folyton változó világban, halála ebből a szempontból korszakhatár. De mennyire ismertük őt valójában? Egy szappanoperát láthattunk vagy valódi embereket valódi konfliktusokkal? Mit üzen az ő és családja élete az utókornak? És miért érintette meg halála az egész világot? Erről beszéltünk A hét videójában.
Makro / Külgazdaság Putyin elbukta stratégiai céljait Ukrajnában – A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. augusztus 26. 19:01
Putyin elnök nem érte el stratégiai céljait az elmúlt fél évben: nem tudta lerombolni az ukrán államiságot, ahogyan nem tudta meggyengíteni az euroatlanti intézményeket sem - hanem akaratlanul is megerősítette azokat. A háború azonban tovább tart, és azzal fenyeget, hogy mind Oroszországot, mind Ukrajnát tovább löki a szakadék felé. De hogyan hat a súlyosbodó európai stagfláció a szolidaritásra Kijevvel? Erről beszél Káncz Csaba A hét videójában.
Makro / Külgazdaság A hét videója: Putyin ledobta a gázbombát – egy válság háttere 
Izsó Márton - Ponyeczki Dóra - Wéber Balázs | 2022. augusztus 19. 19:17
Oroszország megtámadta Ukrajnát, az EU válaszul szankciókkal büntette a Kremlt, amely válaszul tekert néhányat a gázcsapon. A brutális adok-kapokat az uniós fogyasztók is megszenvedik: az energiaárak az egekben, az infláció elszabadult, az életszínvonal zuhan. Az igazi feketeleves pedig télen jöhet, ha Putyin teljesen elzárja a gázcsapot. Mostantól egy jelszó maradt: a spórolás. A hét videójában az európai gázválság hátterét világítjuk meg, és megnézzük, mi várhat ránk a közeljövőben.
Makro / Külgazdaság Putyin így ássa alá Németországot és az Európai Uniót - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. július 29. 19:08
A Kreml azt reméli, hogy az energiahiány nacionalista reakciókat vált ki, és ez aláássa az Európai Unió kohézióját. Az energiaátmenet és a geopolitikai kockázat kettős sokkjának súlya alatt veszélybe került a német ipar.  Káncz Csaba, a Privátbankár külpolitikai elemzőjének videó-interjúja.
Makro / Külgazdaság Erről folynak a titkos tárgyalások Berlin és Moszkva között - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. június 24. 18:42
Moszkva taktikája az, hogy elnyújtsa a háborút, amíg a Nyugat belefárad a konfliktusba. Valóban, Washingtontól Berlinig már a stagfláció réme kísért. Friss számítások szerint egy átlagos német család fűtési számlája idén 2640 euróval lesz magasabb, mint 2020-ban.  A németeknek csak 23 százaléka hisz az oroszok elleni győzelemben, míg 70 százaléka tárgyalásos békét lát szükségesnek. Külpolitikai szakértőnk értesülései szerint már titkos tárgyalások folynak Berlin és Moszkva között. Káncz Csaba videó-interjúja.
Makro / Külgazdaság Kiszámíthatóságra utazna Orbán Viktor, de most esélye sincs rá – A hét videója 
Izsó Márton - Székely Sarolta | 2022. június 10. 18:44
A héten nyújtotta be a kormány a jövő évi költségvetés tervezetét a parlamentnek. A dokumentum tartalma több sebből is vérzik. Hogy milyen jövő vár ránk és mi a gond a költségvetéssel, arról lapunk felelős szerkesztője, Székely Sarolta beszél. 
Vásárló Az élelmiszerárstop nem több, mint egy szépségtapasz? 
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 18:02
Munkatársunk az ATV Start című műsorában beszélt a Privátbankár Árkosár legfrissebb eredményeiről.
Makro / Külgazdaság Ukrajnai háború – miért is van hazánk még mindig a Moszkva-Belgrád tengelyen? - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. május 27. 18:43
Oroszország ukrajnai inváziója megrendítette a globális rend alapjait, a konfliktus mértéke és kimenetele még nem világos. A háború feltárta Oroszország politikai, hírszerzési és katonai gyengeségeit, egyben aláásta Moszkva pozícióját mind globálisan, mind a posztszovjet térben.  A konfliktus már tovagyűrűzött Ázsiára, és felerősítette a Kína és az Egyesült Államok közötti nagyhatalmi versenyt. Az amerikai közvélemény és a republikánus párt támogatása Ukrajna irányába egyre csökken, ahogy a Biden-kormány növeli a segélyeket.  De miért is tartja Orbán Viktor miniszterelnök hazánkat még mindig a Moszkva-Belgrád tengelyen?  Káncz Csaba videó-interjúja.
Makro / Külgazdaság Két hónapja indult az orosz támadás, további eszkaláció várható Ukrajnában - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. április 22. 18:47
Ukrajna egyre inkább egy proxy-háború színterévé válik, kiváltva Moszkva mellett Ankara és Peking kritikáját is. De hova is áll az Orbán-kormány? Káncz Csaba külpolitikai elemző videó-interjúja.
Makro / Külgazdaság Cáfolja Orbán Viktort Ursula von der Leyen – A hét videója 
Izsó Márton - Wéber Balázs | 2022. április 8. 19:07
Miközben Orbán Viktor szerint a korrupcióval kapcsolatos kérdésekben már megállapodtak Brüsszellel, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a héten korábban épp arról beszélt, hogy főleg az antikorrupciós reformról nem tudnak megegyezni. Emiatt a Bizottság továbbra sem adja oda Magyarországnak a Helyreállítási Alap pénzeit, a héten pedig bejelentette a jogállamisági mechanizmus megindítását, amely további uniós források befagyasztását teszi lehetővé.
Makro / Külgazdaság Ismét behúzza a Fidesz vagy beelőz az ellenzék? - A hét videója 
Izsó Márton - Székely Sarolta | 2022. április 1. 18:43
Rendkívüli tematika mentén készült el A hét videójának eheti adása. A szokásokkal ellentétben egy még meg nem történt esemény a legfontosabb a héten. A vasárnapi választásokra hangolt videóban kolléganőnk, Székely Sarolta mondja el a legfontosabbakat a szokatlan és felbolygatott kampányról. 
Makro / Külgazdaság Európai háború küszöbén – Moldova lehet a következő orosz célpont - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. február 25. 18:37
Az európai biztonságpolitikai rendszer alapjaiban rendült meg.  Moldova szakadár tartományának vezetői február 22-én jártak Moszkvában és kérték a függetlenségük elismerését.  Az elmúlt órákban Transznyisztriából is lőtték Ukrajnát. Káncz Csaba videóinterjúja.
Makro / Külgazdaság Feledékenyek, milliomosok és földesurak a képviselőink - A hét videója 
Privátbankár.hu | 2022. február 5. 06:18
Bár számos sebből vérzik a vagyonnyilatkozatok rendszere, még így is találni megdöbbentő vagyonokat, vagy épp teljesen szokatlan lépéseket. A Hét videójának témája nem is lehetne más.
Makro / Külgazdaság Tényleg gerillaháború jön Ukrajnában? – A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. január 21. 20:01
Washington már egy ukrán gerillaháború támogatására sző terveket. A stratégia autonómiát kóstolgató EU számára az orosz-ukrán konfliktus most úgy jött, mint ablakos tótnak a hanyatt esés. De mik Putyin stratégiai céljai az ukrán válság kirobbantásával?  Káncz Csaba, a Privátbankár külügyi szakértőjének videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Európa sírásója vagy megmentője? Angela Merkel öröksége – A hét videója 
Izsó Márton - Wéber Balázs | 2021. december 10. 19:31
A héten beiktatták az új német kormányt – Angela Merkel tizenhat év után távozott a kancellári posztról. Ki volt ő valójában: Európa sírásója vagy megmentője?  Miként fog emlékezni rá az utókor? Munkatársunk, Wéber Balázs videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Putyin és Lukasenka ukrán energiaválságot robbantana ki – A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2021. november 19. 18:31
A belarusz és a lengyel politikai vezetők szorgalmasan sütögették az elmúlt napokban saját belpolitikai pecsenyéjüket a határválság kapcsán. De hogyan és miért csúszik át ez a krízis egyre inkább ukrán energiaválsággá? Káncz Csaba videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Mintha egyszer már megtörténtek volna a későn meghozott szigorítások - A hét videója 
Izsó Márton - Kormos Olga | 2021. november 5. 18:29
Látványosan berobbant a koronavírus-járvány negyedik hulláma. És mintha "deja vu"-érzésünk lenne, hogy ez már megtörtént valamikor. Egészségügyi szakértők hetek óta arra figyelmeztettek, nehogy a harmadik hullám idején meghozott késői szigorítások megismételjék magukat a negyedik hullámban is. És a múlt héten bejelentett korlátozások még mindig nem széleskörűek, a zárt közösségi terekben még mindig szabadon járhatunk-kelhetünk maszk nélkül. Nincs más hátra, mint felfogni, hogy mindenki saját maga vigyázzon az egészségére, mert senki nem fogja helyette megtenni.
Vásárló Csúcs Kupa: visszahódította a kupát az Országgyűlés válogatottja 
Privátbankár.hu | 2021. október 18. 14:53
A Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja megszakította a Magyar Újságírók Válogatott három évig tartott győzelmi sorozatát a vasárnapi megrendezett Csúcs Kupa kispályás labdarúgó tornán.
Makro / Külgazdaság Ellenzéki előválasztás a kommunikációs térben - A hét videója 
Hollós János - Izsó Márton | 2021. október 8. 18:52
Az ellenzéki előválasztás uralja a kommunikációs teret. Nem gyakran van erre példa, hogy az ellenzék tematizálni tudja a közbeszédet. Ez tehát a hét témája, a hét videójában.
Makro / Külgazdaság Balkanyar Németországban: befenyítik-e az Orbán-kormányt? A hét videója 
Izsó Márton - Ponyeczki Dóra - Wéber Balázs | 2021. október 1. 18:34
Németországban tizenhat év után valószínűleg kiesik a hatalomból a jobboldal, helyét egy baloldali- liberális-zöld kormány veheti át. Az új kabinet minden bizonnyal tovább növeli majd a politikai nyomást az Orbán-kormányon, de a gazdasági kapcsolatok aligha fognak sérülni.
Makro / Külgazdaság Szeptember 11: a terror elleni amerikai hadjárat 20 évének elképesztő mérlege – A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2021. szeptember 10. 18:47
Az afganisztáni kivonulás után sokan már új „Biden-doktrínáról”, a külföldi katonai intervenciók végéről beszélnek. Az amerikai történelem viszont másra tanít bennünket és az óriásira nőtt katona-ipari komplexum is bármikor újabb megrendeléseket követelhet magának. Eközben az amerikai hátország már forrong. Káncz Csaba külpolitikai elemző videókommentárja.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG