3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A magyar kormányfő péntek reggeli rádióinterjújában arról beszélt, a 2024-es költségvetés elhúzódó háborúra épül, amibe Brüsszel nem szólhat bele. Orbán Viktor szerint az infláció ellen harcolni kell, és „elment az esze” annak, aki azt mondja, Magyarország háborúban áll Oroszországgal. Ha pedig a török választásokat az ellenzék nyerte volna, akkor szerinte már a nyáron egy-két-hárommillió menekült érkezne a magyar határra.

Orbán Viktor péntek reggeli rádiós beszélgetésében úgy vélte, Brüsszel megszorításokat szeretne elérni a magyar költségvetésben, amikor azt javasolják, töröljék el a rezsicsökkentést – számol be laptársunk, az Mfor.

„Nem az ő dolguk” – húzta alá a kormányfő, hozzátéve,

a büdzsé megalkotása nemzeti hatáskör.

Kiemelte, a GDP-arányos államadósság 70 százalék alatt, a költségvetési hiány pedig 2,9 százalék lesz.

A miniszterelnök elmondta,

a költségvetés kénytelen a háború elhúzódására épülni,

de Varga Mihály „harcedzett” pénzügyminiszter, aki átlátja a folyamatokat. Orbán Viktor reményét fejezte ki, hogy a májusi inflációs adat már 22 százalék alatt lesz. A kormányfő azt mondta, a háború az energiapiacon is zajlik, és „ha Paksot be tudtuk volna fejezni, és működne, akkor hátradőlhetnénk”.

A beruházás elhúzódásáért Orbán Viktor Brüsszel „akadékoskodását” tette felelőssé.

„Év végére, ha a fene fenét eszik is, le kell vinni az inflációt egy számjegyűre”

– nyomatékosította a kormányfő.

A miniszterelnök szerint „elment az esze” annak, aki azt mondja, hogy háborúban állunk Oroszországgal. Hozzátette, hogy a béke az egyetlen morálisan vállalható álláspont, és Törökországban is ez a politikai álláspont győzött a választáson. Úgy vélte, egy ukrán ellentámadás hatalmas veszteségekkel járna, ezért még előtte tűzszünetre van szükség.

Orbán Viktor szerint még az ukrán ellentámadás megindítása előtt tűzszünetre lenne szükség. Fotó: Európai Tanács
Orbán Viktor szerint még az ukrán ellentámadás megindítása előtt tűzszünetre lenne szükség. Fotó: Európai Tanács

A miniszterelnök szerint Nyugat-Európában a vezetés zömmel háborúpárti, a közvélemény viszont békepárti. Mint mondta, a vezetés álláspontja úgy fog megváltozni, hogy a választók leváltják ezeket a vezetőket.

Az Európai Parlamentnek semmi köze ahhoz, hogy ki adja az Unió elnökségét, mert azt jogszabályok írják elő. Lojálisnak kell lennünk a barátainkhoz, szövetségeseinkhez, de ki kell állnunk az igazunkért a megfelelő arányban – közölte Orbán.

A miniszterelnök megkönnyebbült, hogy a török elnökválasztáson ismét Recep Tayyip Erdoğan győzött, mert úgy véli, az ellenfele – akárcsak Magyarországon – Soros György embere volt. Orbán Viktor szerint ha Kemal Kılıçdaroğlu nyert volna, akkor egy-két-hárommillió menekültet eresztettek volna el, akik már a nyáron a magyar határon lennének. Ráadásul az orosz gáz is Törökországon keresztül érkezik Magyarországra, és kétséges lenne, hogy valóban eljutna-e az energiahordozó hazánkba, ha az ottani ellenzék győzött volna – mondta a kormányfő.

Berlin, Moszkva és Isztanbul (Ankara) az a háromszög, amire Magyarországnak figyelnie kell, ebben a háromszögben kell a magyarok életét jól igazgatni, a legkritikusabb pedig most épp a német kapcsolat – mutatott rá végül a miniszterelnök.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Háborús hatás: szétszakadt a világ, hatalmas összegek mentek át az egyik térfélről a másikra
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 11:44
Könnyen két szék közt a pad alá eshet az az ország, amely a bizonytalanná vált világgazdasági környezetben halászgatni akar a zavarosban. 
Makro / Külgazdaság Megjelent 520 forintos "mesterséges" benzinár: el is indultak a cseh benzinturisták a lengyel kutakra
Buksza blog | 2023. szeptember 24. 10:56
Benzinturizmus kezdődött a cseh-lengyel határon, miután Lengyelországban sokkal olcsóbbak az üzemanyagok. Az olaj drágulása ellenére ugyanis a lengyel kutakon csökkent a benzinár. 
Makro / Külgazdaság Újabb fronton támad a home office, kiütheti a metrózást New Yorkban
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 10:10
A home office lehetőségének egyik sajátos mellékhatását tapasztalják a New York-i metró üzemeltetői. A jegyárbevétel csökkenése már a működést veszélyeztetheti. 
Makro / Külgazdaság Az osztrák fővárosban jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny dobogósai
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 10:00
Az előző két évhez hasonlóan a verseny egyik támogatója, az Erste ezúttal is azzal díjazta a 2022-23-as tanévben megrendezett két diákverseny 1-3. helyezettjeit, hogy ellátogathattak a bank bécsi anyacégének pénzügyi edukációs központjába, ahol játékos gyakorlatokat hajthattak végre.
Makro / Külgazdaság Az orosz titkosszolgálat új szövetségesre talált
Káncz Csaba | 2023. szeptember 24. 09:36
Az Emírségek felpörgeti titkosszolgálati és pénzügyi kapcsolatait Moszkvával. Ahogy Amerika befolyása gyengül az Arab-öbölben, intenzív hatalmi lökdösődés kezdődött a régióban a szaúdiak és az Emirátusok között. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Így vezethet a szakadék felé a nyugdíjasokra bazírozó politika a briteknél
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 09:03
Rishi Sunak brit miniszterelnök bejelentése, miszerint 2030 helyett 2035-ben szüntetnék meg a belső égésű motoros új autók értékesítését, csak tünete a konzervatívok múltba révedésének.
Makro / Külgazdaság Ez a válasz a kemény ukrán csapásokra - Problémák az orosz elit alakulnál?
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 08:25
Az ukrán hadsereg a Krímen lévő orosz katonai bázisok elleni sikeres csapásai ellenére nem készül a félsziget megtámadására. A fő cél a Fekete-tenger nyugati medencéje feletti ellenőrzés megszerzése. 
Makro / Külgazdaság “Néha elkapják a karomat az utcán” – sokkoló eredményeket hozott egy brit tinédzserfelmérés
Wéber Balázs | 2023. szeptember 24. 05:54
A brit tinédzserlányok csaknem fele nem érzi magát biztonságban az utcán, több mint negyedüket pedig már zaklatták szexuálisan, derül ki egy friss brit felmérésből. Félelemről számolt be a tizenéves fiúk negyede is. A brit médiában évek óta téma a fiatalok közötti erőszak, a késes támadások magas száma.
Makro / Külgazdaság Sokan aggódnak a bimbódzó orosz és észak-koreai barátság miatt
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 23. 17:46
A Norvégiában menedékjogot kért volt Wagner parancsnok állítólag vissza akart térni Oroszországba, Navalnij Vilniusba tett át alapítványa központját. Háborús összefoglaló este.
Makro / Külgazdaság Új emberi fajt fedeztek fel?
Kormos Olga | 2023. szeptember 23. 17:13
Rejtély övezi azt a 300 ezer éves kövületet, amelyet Kelet-Kínában fedeztek fel. Az áll nélküli állcsont, amely modern és archaikus vonásokat is mutat, az emberi családfa új ágát képviselheti.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG