3p

Alekszej Navalnij közeli szövetségese, Leonyid Volkov megfogadta, hogy "soha nem adja fel" a Vlagyimir Putyin elleni harcot, hogy a néhai orosz ellenzéki vezető "végső áldozata" - a halála - ne legyen hiábavaló.

Volkov először adaott tévéinterjújt litvániai otthona előtt, ahol száműzetésben él a márciusi brutális kalapácsos támadás óta. Azt mondta a BBC vasárnapi műsorába kerülő műsorban, hogy a támadás mögött az az üzenet állt, hogy "tudjuk, hol laksz és meg tudunk ölni".

Azt is mondta, hogy Navalnijt nem lehet helyettesíteni, de mindenki a feleségét, Julija Navalnaját látja az ellenzéki mozgalom új karizmatikus vezetőjeként, jóllehet az asszony soha nem akart ebben a közszerepben lenni.

A 47 éves Navalnij januárban halt meg hirtelen, miközben egy sarkvidéki börtönkolóniában tartották fogva politikai indíttatásúnak tartott vádak miatt. Volkov szerint barátja halála "nyílt seb a szívükben".

Alekszej Volkov először adott interjút azóta, hogy brutálisan megtámadták
Alekszej Volkov először adott interjút azóta, hogy brutálisan megtámadták
Fotó: Youtube

"Mindig is tudtuk, hogy Putyin ellen harcolunk, mint egy őrült, fasiszta diktátor ellen, aki nem ismer fel semmilyen vörös vonalat. Putyin több ezer embert ölt meg, legyenek azok politikai ellenfelek Oroszországban, Európában vagy Ukrajnában" - jelentette ki Volkov..

Navalnij barátja arra figyelmeztet, hogy „nincs olyan varázstrükk”, amely elűzhetné az orosz rezsimet.

Arra szólította fel a nyugati szövetségeseket, hogy küldjenek több fegyvert Ukrajnába, és a közelmúltbeli előrelépések ellenére ne fontolják meg a tárgyalásokat Oroszországgal. Szerinte "Putyin blöfföl, hogy sokkal erősebbnek mutassa magát, mint amilyen, és abban reménykedik, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy Ukrajnát és nyugati szövetségeseit valamilyen tárgyalásra kényszerítse... senki ne hagyja magát becsapni blöffökkel!" - javasolja.

Volkov hozzátette, hogy Putyinra katonai, gazdasági és politikai nyomást kell egyszerre gyakorolni belülről és kívülről is.

"Ha van 50 dolog, amit megtehetünk, akkor mind az 50-et meg kell tennünk. Ha csak 49-et teszünk meg, az nem elég, mert ez a legnagyobb fenyegetés a világra, amit az elmúlt 80 évben láttunk."

Szó sincs arról, hogy Alekszej Volkov feladja a Navalnij Alapítványnál végzett munkáját. Szigorúbb szankciókat sürget Putyin szövetségesei ellen, mindent elkövet, hogy leleplezze a rezsim korrupcióját, és megpróbálják kihasználni a Kreml gyenge pontjait, valamint politikai támogatást akar kiépíteni.

Mint mondja: "Nem Alekszej Navalnij volt a Vlagyimir Putyin elnyomó rezsimje elleni politikai harc első áldozata, és lehet, hogy nem is ő lesz az utolsó".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Egész Herszon áram nélkül maradt
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 19:16
Románia Ukrajnának adományoz egy légvédelmi rendszert, Dél-Koreát aggasztja Oroszország és Észak-Korea együttműködése. Háborús összefoglaló. 
Nemzetközi Botrány a júliusi brit választások miatt
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 17:06
Vizsgálat indult csütörtökön Tony Lee, a kormányzó brit Konzervatív Párt kampányigazgatója és felesége, Laura Saunders konzervatív képviselőjelölt ellen azzal a gyanúval, hogy a jövő havi parlamenti választások kiírása előtt fogadtak a választás időpontjára.
Nemzetközi Románia döntő lépésre szánta el magát Ukrajnát illetően
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 16:18
A román Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) csütörtökön jóváhagyta, hogy Románia Ukrajnának adományozza egyik Patriot rakétaelhárító rendszerét - közölte a román elnöki hivatal.
Nemzetközi Az új NATO-főtitkár: Mark Rutte
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 15:46
Kalus Iohannis visszalépett, így már biztos, hogy Mark Rutte lesz az új NATO-főtitkár, miután a szövetség mind a 32 tagállama egyetért abban, hogy a leköszönő holland miniszterelnök méltó utódja lesz Jens Stoltenbergnek.
Nemzetközi Megint lepipáltak minket a románok, nem is kicsit
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 15:28
A  Román Nemzeti Bank (BNR) megduplázta nyereségét 2023-ban az intézmény csütörtökön közzétett éves jelentése szerint.
Nemzetközi David Pressman a Fidesz képviselőit is várja a Pride utáni piknikre
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 14:50
Az amerikai nagykövet 35 országgal fog össze. 
Nemzetközi Ukrajnán túl: hatalmas EU-segély Mianmarnak
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 13:57
Mivel a nem szűnő katonai konfliktus tovább növeli a humanitárius szükségleteket Mianmarban, az Európai Unió további 15 millió eurót (mintegy 6 milliárd forint) bocsát az országban élő rászorulók, valamint a szomszédos államokba menekültek, köztük a Bangladesben menedékre lelt rohingják megsegítésére - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
Nemzetközi Kemény üzenetet küldött Dél-Korea az orosz-észak-koreai megállapodás hírére
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 13:26
Dél-Korea átgondolja korábbi álláspontját Putyin észak-koreai látogatását követően. 
Nemzetközi Kocsis Máté arról posztolt, miért maradt magára a Fidesz - érkezett egy érdekes komment
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 12:55
A magyarellenes román AUR csatlakozásával indokolja a Fidesz frakcióvezetője, miért nem lépnek be az ECR-be - maga az AUR elnöke kommentelt a poszthoz.
Nemzetközi Izrael levadászott egy Hamász-parancsnokot, aki részt vett az októberi mészárlásban
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 12:40
Izrael folytatja a hadműveletet Gázában - levadászták az egyik Hamász-vezetőt, aki részt vett a tavaly októberi mészárlásban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG