3p

Nincs döntés az izraeli válaszcsapásról, az élet közben újraindul Izraelben. Hírek a közel-keleti konfliktusról.

  • Az izraeli háborús kabinet vasárnap esti ülésén nem született döntés az izraeli válaszlépésekről, árulta el egy izraeli tisztviselő az AP hírügynökségnek. Az izraeli haderő szóvivője, Daniel Hagari sem volt hajlandó konkrétumokat elárulni, csak azt közölte, hogy „minden fronton magas készültségben állunk”. A Reuters forrásai szerint az izraeli vezetésben törésvonalak alakultak ki a válaszcsapások mértékével és időzítésével kapcsolatban.
  • A Hezbollah üdvözölte az Irán által Izrael ellen indított támadást.

  • A Lufthansa továbbra sem indít járatokat Tel-Avivba, a jordánai Ammanba, illetve az iraki Erbilbe, legalább hétfőig. Továbbra sem repülnek a légitársaság gépei Teheránba, ahova már április 6-a óta nem indít járatokat a cég.
  • Izrael, Jordánia, Libanon és Irak vasárnap reggel újra megnyitotta a légterét.
  • Hétfőn újra kinyitnak az iskolák Izraelben, miután az iráni támadás miatt szünetet rendeltek el. A Gázai övezet környékén, illetve a libanoni határ mentén bizonyos „korlátozások” mellett kezdődhet meg újra a tanítás.
  • Izrael újabb szankciókat követelt Irán ellen. A Biztonsági Tanács ülésén Gilad Erdan izraeli küldött „minden lehetséges szankció bevezetését” sürgette Irán ellen, „mielőtt nem késő”, valamint felszólította a tanácsot az Irán elítélésére.
  • Az amerikai haderő főparancsnoksága azt közölte, hogy több mint 80 drónt, illetve legalább 6 ballisztikus rakétát semmisítettek meg az amerikai erők az Irán által Izraelre kilőtt eszközök közül.
  • Franciaország is részt vett az iráni támadásban kilőtt eszközök elfogásában, közölte Stephane Sejourne francia külügyminiszter, de további részleteket nem árult el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Áll a bál Brüsszelben – levelet írtak a bürokraták
Privátbankár.hu | 2024. május 24. 13:01
Az uniós dolgozók közül több mint 200-an írták alá azt a levelet, amelyben aggodalmukat fejezik ki a gázai humanitárius krízis és a szerintük elégtelen uniós fellépés miatt.
Nemzetközi Korrupciós botrány tört ki Romániában, a hírszerzés egyik volt vezetője a vádlott
Privátbankár.hu | 2024. május 24. 12:36
Bűnvádi eljárást indított a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) Florian Coldea tábornok, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egykori igazgatóhelyettese ellen, akit befolyással üzérkedéssel és pénzmosással gyanúsítanak - jelentette pénteken az Agerpres román hírügynökség.
Nemzetközi Beállt a jégkorszak a francia és a német párt között
Káncz Csaba | 2024. május 24. 09:31
A német populista jobboldali AfD párt támogatottsága csökken, míg francia megfelelője, a Rassemblement National vezet a felmérésekben. A két párt stratégiája egyre inkább távolodik egymástól és a héten meg is szakították hivatalos kapcsolataikat. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Kitoloncolná Európából az illegális migránsokat von der Leyen
Privátbankár.hu | 2024. május 24. 08:56
Legalábbis erről beszélt Brüsszelben a csúcsjelöltek vitáján. 
Nemzetközi Eszkalálódhat a háború: a lengyel légvédelem is beszállhat Ukrajna védelmébe
Privátbankár.hu | 2024. május 24. 07:16
Ez történt az éjjel az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Nemzetközi Megvan, ki nyerheti az EP-választásokat Olaszországban
Privátbankár.hu | 2024. május 24. 06:29
A Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) jobboldali kormánypárt továbbra is a legnagyobb politikai erőnek számít, és 26 százalék feletti támogatottságot mutat - derült ki az európai parlamenti választások előtti utolsó nyilvánosságra hozott felmérésekből csütörtök este.
Nemzetközi Sötét üzelmekre készülnek Magyarországon a kínai minisztérium emberei?
Litván Dániel | 2024. május 24. 05:41
A kínai hatóságok igyekeznek nagyon erős kontrollt gyakorolni a külföldön élő és tanuló kínaiak felett, az eszközökben pedig nem válogatnak. A legsötétebb üzelmeket pedig pontosan az az ártatlannak látszó kínai minisztérium bonyolítja, amelynek vezetőjével rendészeti egyezményeket kötött a magyar kormány.
Nemzetközi Brutális orosz támadás érte Harkivot - Zelenszkij kiakadt
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 19:36
Az orosz-ukrán háború 820. napja volt a csütörtöki. Esti hírösszefoglalónk. 
Nemzetközi Kirúgják a német AfD-t a szélsőjobboldali EP-frakcióból
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 18:03
Az Alternatíva Németországért már az Európai Parlament szélsőségesebb frakciójának is vállalhatatlanná vált.
Nemzetközi Valami olyan történt Magyarország szomszédjában, ami nálunk sosem fog
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 17:38
Népszavazást tartanak egy atomerőmű-bővítésről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG