4p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy ukrán katonát lefejeztek az agresszorok. Az orosz elnök Észak-Koreába érkezett segítségért. Ukrajna második békecsúcsot tartana. A háború 847. napjának reggele.

 • Egy ukrán védelmi forrás megerősítette, hogy dróntámadással robbantották fel az olajtartályokat Azov városa közelében, Dél-Oroszországban, Rosztovban. Az Agence France-Presse szerint a védelmi forrás ezt „sikeres” támadásnak nevezte, és „erőteljes tüzeket” okozott a létesítményekben. Az ukrán biztonsági szolgálat (SBU) „folytatja a 'drónszankciók' alkalmazását az orosz olajfinomító komplexum ellen, és csökkenti az ellenség gazdasági potenciálját, amely erőforrásokat biztosít az agresszornak Ukrajna elleni háborújához”.
 • Az orosz katasztrófavédelmi minisztérium által közzétett videó vastag füstöt és lángokat mutatott, amelyek több olajtartályból törtek ki egy nagy területen. Körülbelül 200 orosz tűzoltót és katasztrófaelhárítót küldtek a helyszínre. A Rosztov régió közvetlenül Ukrajna határán fekszik, és az orosz inváziót irányító operatív központnak ad otthont.

A frontvonal mentén az orosz bombázások folyamatosak
A frontvonal mentén az orosz bombázások folyamatosak
Fotó: MTI/EPA/Toreck

 • Az Ukrenergo, az országos hálózat üzemeltetője közölte, hogy Ukrajna szerdán folyamatos áramszünetekkel néz szembe az ukrán erőműveket ért orosz csapások után.
 • Ukrajna közölte, hogy az orosz erők harcolnak, hogy bejussanak Csasiv Jar városának peremére a Donyeck régióban. „Az ellenség továbbra is próbál előrenyomulni Csasiv Jar városának Novij mikrokörzetébe” – mondta egy ukrán katonai tisztviselő egy tájékoztatón.
 • Délebbre, a katonai erők szerint Moszkva erői Pokrovszk felé is nyomulnak, veszélyeztetve egy kulcsfontosságú utat, amely bonyolíthatja az ukrán utánpótlási vonalakat.
 • Ukrajna légierője közölte, hogy tíz Shahed támadó drónt lőttek le, amelyeket az orosz erők indítottak kedd reggelig.
 • Ukrajna főügyésze azzal vádolta az orosz erőket, hogy lefejeztek egy ukrán katonát a Donyeck régióban. „Az ukrán védő lefejezésének ténye rögzítésre került a Donyeck régióban” – mondta Andrij Kosztin. Elmondása szerint Ukrajna közel 130 ezer háborús bűncselekményt dokumentált, amelyeket Oroszország követett el.
 • Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere kijelentette, hogy Kína Oroszország védelmi iparának nyújtott támogatása meghosszabbítja az ukrajnai háborút, és „véget kell vetni ennek”. Lin Jian, a kínai külügyminisztérium szóvivője korábban arra kérte a NATO-t, hogy „hagyjon fel a hibáztatással” az ukrajnai háborúval kapcsolatban, miután Jens Stoltenberg, az szövetség vezetője azzal vádolta Pekinget, hogy Kína súlyosbítja a konfliktust Oroszország támogatásával.
 • Vlagyimir Putyin, az orosz elnök Észak-Koreába látogat. „Putyin várhatóan szorosabb biztonsági együttműködést keres Észak-Koreával, különösen a katonai ellátmányok, például a tüzérségi lövedékek tekintetében, amelyek szükségesek a győzelem esélyének megszerzéséhez” – mondta Shin Wonsik, a dél-koreai védelmi miniszter a Bloombergnek.
 • Az ukrán tisztviselők már megkezdték a második békecsúcs szervezésének előkészítését – közölte Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke, miután az első konferenciát Ukrajna vezetésével tartották a hétvégén Svájcban. Jermak szerint először közös tervet kell kidolgozni a részvevő államokkal, amelynek kidolgozása több hónapot vehet igénybe.
 • A RaHDit hackercsoport közzétette több mint 1200 ukrán drónkezelő személyes adatait, köztük a 383. önálló távirányítású repülőgép-ezredének teljes személyi állományáét, amely a Nyomozó Bizottság (SZK) szerint részt vett a Kaluga megyei Sajkovka, a Rjazany megyei Gyagilevo és a Szaratov megyei Engels repülőtere elleni támadásban. Az SZK egyébként tavaly októberben távollétében vádat emelt a 383. ezred parancsnoka, Szerhij Burdenyuk ezredes ellen az orosz repülőterek elleni dróntámadások miatt, diverzáns akció és gyilkosság, valamint gyilkossági kísérlet elkövetése címén.

(The Guardian, MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Tallinn a lebombázott kijevi gyermekkórház segítségére sietett
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 19:21
Zelenszkij egy angliai csúcstalálkozón árulással vádolta meg Orbán Viktort. Az ukránok kénytelenek voltak átadni az oroszoknak Urozsajne falut. Háborús összefoglaló. 
Nemzetközi Vészhelyzet Gázában, beoltják az izraeli katonákat
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 19:04
A járványos gyermekbénulást okozó poliovírust találtak a Gázai övezetben, az ott harcoló izraeli katonák beoltását elrendelték - közölte az izraeli egészségügyi minisztérium csütörtökön.
Nemzetközi Tovább csökkent a fontos amerikai teljesítményindex
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 17:30
Júniusban már a negyedik egymást követő hónapban csökkent az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet összetett teljesítményindexe, miután februárban két éve először emelkedett.
Nemzetközi Egyre fokozódnak a lezárások és a biztonsági intézkedések Párizsban
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 16:37
Lépten-nyomon rendőröket és csendőröket lehet látni Párizs utcáin az olimpiai helyszínek közelében, különösen a Szajna környezetében, ahol a jövő pénteki megnyitóra több mint 300 ezer ember gyűlik majd össze, hogy részese legyen a formabontó eseménynek, a versenyzők hajós felvonulásának.
Nemzetközi Reformokat akar Kína - erről döntött a pártközgyűlés
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 16:21
Több ágazatban a reformok elmélyítését helyezte kilátásba a Kínai Kommunista Párt (KKP) abban a határozatban, amelyet 20. pártközgyűlésének többnapos zárt ülése után fogadott el csütörtökön. Ígéretet tettek a kínai sajátosságokkal rendelkező ipari rendszer, a piacgazdaság, a munkaerőpiac és általában a társadalom modernizációjára is - jelentette a kínai állami média.
Nemzetközi A nap képe: látványosan ünnepelte von der Leyen az újraválasztását
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 15:46
Az Európai Bizottság elnöke megnyerte a mai szavazást az Európai Parlamentben (EP).  
Nemzetközi Beindult az európai vezetők gratulációdömpingje Ursula von der Leyennek
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 15:14
Sorra gratulálnak közösségi oldalukon Európa vezetői az Európai Bizottság újraválasztott elnökének. 
Nemzetközi Eldőlt Ursula von der Leyen sorsa
Csabai Károly | 2024. július 18. 14:14
A csütörtöki szavazáson megkapta az európai parlamenti képviselők szavazatainak többségét, ő marad az Európai Bizottság elnöke.
Nemzetközi Újabb ország kezdte el hangoztatni a béke szeretetét
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 13:48
"Békeszeretetből" vízummentességet vezet be Fehéroroszország 35 európai ország - közöttük Magyarország - állampolgárai számára 2024. július 21-től december 31-ig - közölte a fehérorosz külügyminisztérium, amelyet az RBK orosz hírportál idézett szerdán. 2022 óta a vízummentesség Litvánia, Lettország és Lengyelország állampolgárai számára van érvényben.
Nemzetközi Orbán Viktornak is fontos téma áll az angliai csúcstalálkozó fókuszában
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 13:27
A határok biztonságának erősítését helyezte a munkáspárti brit kormány az Európai Politikai Közösség (EPC) csütörtökön kezdődött egynapos angliai csúcstalálkozójának középpontjába.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG