4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

           A történelem újra kezdődött. Felkelt, fogat mosott, megnézte a reggeli lapokat és még gondolkozik, hogy ...

 

         A történelem újra kezdődött. Felkelt, fogat mosott, megnézte a reggeli lapokat és még gondolkozik, hogy visszafeküdjön-e aludni. Ez a poszt azonban nem a történelemről szól, a Magyarországon kialakult krízisről, félek, fogok én még arról írni, de nem most.

         Maróth Miklós a Kádár-rendszer karrieristája, az MTA egészen megdöbbentően jelentéktelen tudományos munkássággal rendelkező exalelnöke, a szíriai Al-Núszra Frontot mosta össze az alig létező szíriai demokratikus ellenzékkel nagyívű és saját intellektuális és morális szintjét kiválóan tükröző interjújában. Maróth akar valamit, én sejtem is, hogy mit, és úgy gondolja, hogy most eljött az ideje. Ez sem érdekel, majd ha tényleg eljön.

          A Századvég nevű közpénzmosoda úgy döntött, hogy megalapítja a Migrációkutató Intézetet. A kommunista rezsim volt ügynökei, akik ma "biztonságpolitikai szakértőként" futnak, csillogó szemekkel figyelik a bankszámlájukat, mert az ilyenkor, szinte spontán is szokott bővülni. 

           Ez egy olyan ország, ahol egy Zárug Péter Farkas nevű félanalfabéta futballhuligán doktori címet kap, sőt formálisan egyetemi oktatónak is minősül, ahol a matematikai halandzsa és a lélekvándorlás keverékéből írhat nagydoktori disszertációt egy teológus-tűzoltó, és lehet Orbán Jó Állam programjának bástyája. Itt ötvenévesen adta be egy tudományosnak érintőlegesen sem nevezhető izéjét Schmidt Mária terrorügyi gauleiter Ph.D disszertációnak, és egyetemi tanár lehet az egykori átképzős orosznyelvtancsinénik szintjén konzervatív Lánczi András.  Már látom a konferenciaszüneteket, ahogy lerohanják a kaszinótojást.

           Mindenki tudja, hogy arról van szó, hogy Orbán ötletei mögé tudósnak álcázott szélhámosokat állítsanak, aki majd elmagyarázza a tévében, hogy tulajdonképpen baloldali ármány a migráció, és a miniszterelnöknek igaza van. Ezt sokkal olcsóbban is meg lehetne csinálni, de ezeknek furunkulus nő a seggén, ha nem költhetnek el valamire egymilliárd forintnyi közpénzt. 

          Már többször leírtam, de nem lehet elégszer, az Orbán-rezsim főtudósának, Prof. Dr. Lánczi Andrásnak, a publikációs listája egy jobb egyetemen posztdoknak sem elég, megalázó, felkavaró, szégyentelen. A világban azonban vannak olyan tudományos iskolák, ahol hivatásszerűen foglalkoznak olyan témákkal, amelyek közel vannak a migráció kérdésével. Azok az emberek komoly egyetemeken doktoráltak, majd húsz-harminc évet töltöttek el a szakmában,  valóban jelen vannak ezeken a területeken, megkerülhetetlenek, de például nem fognak ex-cathedra kijelentéseket tenni határkerítés ügyben, mert az nevetséges volna.

           Egyáltalán nem hiszem azt, hogy itt egyetlen igazság van (szegény Konrád György kap most az arcába, mert azt mondta, néha Orbánnak is lehet igaza, képzeljük el ha sohasem lenne igaza Orbánnak, megkérdeznénk tőle, hogy igaz-e a Riemann Hipotézis és máris tudnánk mi az igazság), és azt sem hiszem, hogy az igazságok egyszerűek, könnyen felfoghatóak, és nem, nem hiszem, hogy a politika igazságairól mindig tudományos kutatókat kell megkérdezni (ebben az esetben talán érdemes meghallgatni őket). Itt csak arról van szó, hogy a Facebookos őrjöngés szintjére butítják el a tudományt (is), mert valamelyik finkelsteinárpi ezt jól kifundálta.

            Nem tudom, hogy mi a veszélyesebb százezer éhes, fáradt, kétségbeesett ember a határaink túlsó oldalán, vagy pár száz mindenre elszánt, pénzéhes, hatalommániás idióta a határainkon belül. Azt tudom, hogy a tudományt megalázó kóklerek pitiáner aktuálpolitikai célokra való felhasználása folyik, és a kártételük tovább fog mutatni a migráns-krízisen. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Örülünk, Vincent? Helyrehamisítás
Privátbankár.hu | 2016. december 26. 10:43
A Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. tegnapi közleményét, melyben Orbán Viktor karácsonyi interjújának meghamisításá...
Örülünk, Vincent? Englishman in New York avagy a királynő beszéde
Privátbankár.hu | 2016. december 25. 19:52
          Ma, brit idő szerint délután háromkor, a legnagyobb nézettségű brit televíziós csatornák, a BBC, az ITV ...
Örülünk, Vincent? Nóra Ákosországban (megjegyzésposzt)
Privátbankár.hu | 2016. december 23. 01:10
           Nem írok színikritikát. Repülőgépet sem próbálok vezetni, azt majd a Fáy Miklós, két agyműtét köz
Örülünk, Vincent? A magyar intellektuális elit (sorozatunk 2. része)
Privátbankár.hu | 2016. december 21. 17:03
(1.rész)     1989 nyarának végén két fiatal indult el egy nyugati egyetem irányába Magyarországról. Orbán Viktor é...
Örülünk, Vincent? Brexit-blues
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 12:53
           Karácsonykor sztrájk lesz a brit reptereken, a postán és Londontól délre a vasutaknál.  A jobboldali bul...
Örülünk, Vincent? A magyar értelmiség háborújáról 1.rész
Privátbankár.hu | 2016. december 18. 14:54
      Orbán Viktor  interjút adott az általa fenntartott 888.hu-nak, amelynek főszerkesztője nagyjából egy fejjel kise...
Örülünk, Vincent? Ingyen itt már senki sem hajlandó segget nyalni?
Privátbankár.hu | 2016. december 17. 11:44
        Orbán János Dénes, Bencsik Gábor, Lánczi Tamás, Jeszenszky Pubi, GFG és a többi. A rendszer kedvezményezettj...
Örülünk, Vincent? Igaza van-e Hoffmann Rózsáéknak?
Privátbankár.hu | 2016. december 14. 14:02
 "Sárospataki lány" nick adta az ötletet, hogy nézzek egy kicsit bele a PISA teszt nyilvános adatbázisába.  Az ember kiv...
Örülünk, Vincent? Orosz haladó
Privátbankár.hu | 2016. december 11. 10:29
  (Ezt a cikket most nem fogom behivatkozni, mert kapkodok, de amúgy sem hazai pálya számomra a külpolitika, ezért nyilván...
Örülünk, Vincent? Szakértők, avagy kit kérdezzünk meg a PISA-tesztről... (megjegyzésposzt)
Privátbankár.hu | 2016. december 8. 22:08
        A Wargo Közgazdasági Elemző- és Piackutatóintézet 2008-ban közölt egy tanulmányt a magyar neveléstudomány ...
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG