4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

           1946 elején Budapesten elterjedt a hír, hogy a zsidók megöltek egy kisgyereket és a húsát belefőzték a ...

 

         1946 elején Budapesten elterjedt a hír, hogy a zsidók megöltek egy kisgyereket és a húsát belefőzték a disznósajtba. Később a nyolcadik kerületben kis híján meglincseltek egy Molnár nevű zsidó ószerest, mert azt terjesztették róla, hogy rituális célból megölt egy gyermeket. Májusban három zsidó halt meg a kunmadarasi pogromban. Hajdúhadházon is elterjesztették, hogy a zsidók gyerekeket raboltak el.  Debrecenben azt híresztelték, hogy levágott gyerekfej van egy zsidó kereskedő pincéjében. Szegeden azt terjesztették, hogy a zsidók gyerekeket rabolnak el és a húsukat Újpesten árulják. Dömsödön lincselők támadták meg a rabbi házát. A komlói zsidó cserkésztábor résztvevőit azzal vádolták meg, hogy kolbászt főznek keresztény gyerekekből. Júniusban két zsidót lincselt meg a tömeg Miskolcon. A gyilkosok között nők és gyerekek is voltak, akik vascsövekkel verték agyon az áldozataikat. 

        Ezek a borzalmak azután történtek, hogy a magyar állam, magyar közhivatalnokok és rendőrök közreműködésével részt vett több százezer magyar zsidó halálba küldésében. 

        Schmidt Mária a centrális erőtér hivatalos történésze, ma mindezt a németek nyakába akarta varrni a Klubrádión, ezt a borzalmat, a magyar zsidóság kitaszítását és meggyilkolását,  csak azért, hogy egy könnyed mozdulattal a muszlimok (már ha mindenki muszlim, akinek az exódusára figyel a világ) ellen fordulhasson. 

        A  jobboldali pogromértelmiség megérezte, hogy eljött az ideje. Állatokként, csordaként, betolakodó inváziós hadtestként, méregkapszulák és bombák becsempészőiként hivatkoznak emberekre, ugyanúgy, ahogy elődeik keresztény gyerekek lemészárlóiként a zsidókra. A menekülteknek nincs sorsuk, nincs nemzetiségük, nincs nemük sem, ők csak egy massza, akikre  a bayerok, stumpfok, zárugok és bunfordgerdák ráköphetik a gyűlöletüket, ma ők a vérvádak áldozatai. Jéghideg számításból, előre fixált összegekért bujtogatnak ezek ellen a szerencsétlen emberek ellen, akik kétségbeesetten, megtörve, reményt vesztve, bolygó zsidóként vándorolnak számukra ismeretlen országokon keresztül.

        Ezek azok a napok, Rosh Hashanah és Jom Kippur, azaz, ahogy nagyi mondta, rasasóne és jankiper között, amikor a zsidók a megtisztulásra várnak, amikor megszólal a Kól Nidré. És a magyarok lelkét, pontosan ekkor, a megtisztulás idején mocskolják be. Nem a határkerítéssel, nem vízágyúval, hanem azzal, hogy a saját adóforintjaikból próbálnak belőlük szörnyeteget csinálni. 

       Bevallom, nem hiszem azt, hogy több százezer embert ma könnyedén befogadhat Európa. Nem hiszem, hogy egyáltalán semmiféle problémát nem jelent az a tény, hogy ezen emberek jelentős többsége muszlim, hogy nyilván vannak köztük radikálisok, talán őrültek is. Nem hiszem, hogy senkinek sincs joga félni. Nem hiszem, hogy Európa mindenkit be tud fogadni, azok közül, akiket szíve szerint befogadn. Nem hiszem, hogy egy ország határait pusztán kemény szavakkal meg lehetne védeni. Még azt sem hiszem, hogy a mindenre elszánt, szinte eszüket veszített, önmaguk és családtagjaik életét is veszélyeztető emberekkel szemben mindenképpen elfogadhatatlan a könnygáz vagy a vízágyú használata.

        Azt viszont tudom, hogy ők, ott a kerítés másik oldalán is emberek, és ha valamit meg kellett tanulni a pogromokból, gyilkos szörnyeink halálvigyorából, hogy mindig, minden körülmények között embernek kell őket tekintenünk. Ennyivel tartozunk azok emlékének, akik ebből az országból taszíttattak ki, akiket itt öltek meg, ennyivel tartozunk magunknak. 

           

     (Ez a kép csütörtök este készült, amennyiben a Mandiner a nácikeltetőjére felrakja a nevem és a fotóm, ezt javaslom.  )

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Örülünk, Vincent? Helyrehamisítás
Privátbankár.hu | 2016. december 26. 10:43
A Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. tegnapi közleményét, melyben Orbán Viktor karácsonyi interjújának meghamisításá...
Örülünk, Vincent? Englishman in New York avagy a királynő beszéde
Privátbankár.hu | 2016. december 25. 19:52
          Ma, brit idő szerint délután háromkor, a legnagyobb nézettségű brit televíziós csatornák, a BBC, az ITV ...
Örülünk, Vincent? Nóra Ákosországban (megjegyzésposzt)
Privátbankár.hu | 2016. december 23. 01:10
           Nem írok színikritikát. Repülőgépet sem próbálok vezetni, azt majd a Fáy Miklós, két agyműtét köz
Örülünk, Vincent? A magyar intellektuális elit (sorozatunk 2. része)
Privátbankár.hu | 2016. december 21. 17:03
(1.rész)     1989 nyarának végén két fiatal indult el egy nyugati egyetem irányába Magyarországról. Orbán Viktor é...
Örülünk, Vincent? Brexit-blues
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 12:53
           Karácsonykor sztrájk lesz a brit reptereken, a postán és Londontól délre a vasutaknál.  A jobboldali bul...
Örülünk, Vincent? A magyar értelmiség háborújáról 1.rész
Privátbankár.hu | 2016. december 18. 14:54
      Orbán Viktor  interjút adott az általa fenntartott 888.hu-nak, amelynek főszerkesztője nagyjából egy fejjel kise...
Örülünk, Vincent? Ingyen itt már senki sem hajlandó segget nyalni?
Privátbankár.hu | 2016. december 17. 11:44
        Orbán János Dénes, Bencsik Gábor, Lánczi Tamás, Jeszenszky Pubi, GFG és a többi. A rendszer kedvezményezettj...
Örülünk, Vincent? Igaza van-e Hoffmann Rózsáéknak?
Privátbankár.hu | 2016. december 14. 14:02
 "Sárospataki lány" nick adta az ötletet, hogy nézzek egy kicsit bele a PISA teszt nyilvános adatbázisába.  Az ember kiv...
Örülünk, Vincent? Orosz haladó
Privátbankár.hu | 2016. december 11. 10:29
  (Ezt a cikket most nem fogom behivatkozni, mert kapkodok, de amúgy sem hazai pálya számomra a külpolitika, ezért nyilván...
Örülünk, Vincent? Szakértők, avagy kit kérdezzünk meg a PISA-tesztről... (megjegyzésposzt)
Privátbankár.hu | 2016. december 8. 22:08
        A Wargo Közgazdasági Elemző- és Piackutatóintézet 2008-ban közölt egy tanulmányt a magyar neveléstudomány ...
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG