3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

 "Faszomat!" — kiáltotta Szirtes Ági a Portugálban, és felborult a biciklijével. Félelmetes darab. Ül az ember a szün...

 "Faszomat!" — kiáltotta Szirtes Ági a Portugálban, és felborult a biciklijével. Félelmetes darab. Ül az ember a szünetben a nézőtéren, egyszer csak kiül Csuja Imre a színpadra, magányosan rendezgeti a söröket a díszletben. És akkor nem tudod, hogy hol vagy, bent-e vagy kint. Van-e egyáltalán különbség bent és kint között? A Portugál Irgácson játszódik, túl Mucsán, túl az Ugocsanoncoronaton, egy olyan faluban, ahol már csak az alkohol segít a túlélésben. Azaz, már csak az alkohol jelenti a túlélést. A falu, ahol a bicikliket már el sem lopják. Ott zuhan el a Szirtes Ági úgy, ahogy én még soha senkit nem láttam elzuhanni. 

 "Faszomat" — kiáltotta az Ellenzék, és felborult a biciklijével. Ott feküdt a porban, és úgy tett, mintha csak napozna egy kicsit. Éppen belekeveredtek a Balkán történetének legszánalmasabb botrányába, kivéve persze az Együtt-PM-et, mert ők Karácsony Gergelyre bízták a konspirációt, aki egy kurva videóhamisításhoz sem tudja helyesen kitölteni a papírokat. Legyőzzük az Orbán Viktort! — kiabálják a tömegnek, és csak suttogva teszik hozzá, hogy seggrepacsiban. Nem, seggrepacsiban sem tudnák legyőzni Orbánt, de az még belefér. 

"Faszomat" — kiáltotta Orbán Viktor, és felborult a biciklijével. Az országban minden fejlesztést az Európai Unió finanszíroz, az ellenség, aki ellen meg kell védeni a nemzetet, az ellenség, amely észre sem veszi, hogy egy nemzetet éppen meg akarnak védeni tőle. Az Unió csak áll, és nézi, hogy ez a kisember hogyan borul fel a biciklijével. Szabadságharcos borulás ez, nemzeti nagy borulás, jobban teljesítő borulás. Hét százalékos növekedés lesz! — kiabálta, amikor felszállt a biciklire, de a hetedik sör után már csak a porban lehet tartani az egyensúlyt. Ott viszont stabilan.

 "Faszomat" — kiáltotta az értelmiség, és felborult a biciklijével. Huszonöt éve próbálja megtanulni a kurva biciklizést. Nem nagyon szállt fel arra a biciklire, de legalább írt róla esszét. Sokat. Nem olcsón, de sokat. Nem érti, hogy miért nem fogadják meg a tanácsát, az Ellenzék meg az Orbán Viktor, pedig a Facebookon is leírták, ki van ez számolva, Mozgó Világ is lehozta meg az Echo TV, kurvára orgánum mindkettő. Busong egy kicsit az értelmiség, és arra gondol, hogy tulajdonképpen egy konyakot kérne, nem franciát, csak albánt vagy bosnyákot, és hogy mennyi écája lenne még.

"Faszomat" — kiáltotta az ország, és felborult a biciklijével. Pedig mi védtük meg a Nyugatot a töröktől. Majdnem legyőztük a Szovjetuniót. És a sok Nobel-díj, meg a Puskás Öcsi. Kárpát-medence urai vagyunk, kultúrfölény Józsibaszdmeg, nem? De. Ülünk a porban, rendeljük a "fröcsit", felírja a csapos a többihez. Kis Unicum is kéne még. Igen, ennek az országnak mindig kell egy kis unicum, mielőtt lepirítja a hagymát a hungarikumhoz.

"Faszomat" — suttogom magam elé, és már fel sem szállok a biciklire. Elmegyek a színházba, Portugál, Ibusár, Danton halála. És próbálok nem gondolni semmire. 

 

 

  

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Örülünk, Vincent? Helyrehamisítás
Privátbankár.hu | 2016. december 26. 10:43
A Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. tegnapi közleményét, melyben Orbán Viktor karácsonyi interjújának meghamisításá...
Örülünk, Vincent? Englishman in New York avagy a királynő beszéde
Privátbankár.hu | 2016. december 25. 19:52
          Ma, brit idő szerint délután háromkor, a legnagyobb nézettségű brit televíziós csatornák, a BBC, az ITV ...
Örülünk, Vincent? Nóra Ákosországban (megjegyzésposzt)
Privátbankár.hu | 2016. december 23. 01:10
           Nem írok színikritikát. Repülőgépet sem próbálok vezetni, azt majd a Fáy Miklós, két agyműtét köz
Örülünk, Vincent? A magyar intellektuális elit (sorozatunk 2. része)
Privátbankár.hu | 2016. december 21. 17:03
(1.rész)     1989 nyarának végén két fiatal indult el egy nyugati egyetem irányába Magyarországról. Orbán Viktor é...
Örülünk, Vincent? Brexit-blues
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 12:53
           Karácsonykor sztrájk lesz a brit reptereken, a postán és Londontól délre a vasutaknál.  A jobboldali bul...
Örülünk, Vincent? A magyar értelmiség háborújáról 1.rész
Privátbankár.hu | 2016. december 18. 14:54
      Orbán Viktor  interjút adott az általa fenntartott 888.hu-nak, amelynek főszerkesztője nagyjából egy fejjel kise...
Örülünk, Vincent? Ingyen itt már senki sem hajlandó segget nyalni?
Privátbankár.hu | 2016. december 17. 11:44
        Orbán János Dénes, Bencsik Gábor, Lánczi Tamás, Jeszenszky Pubi, GFG és a többi. A rendszer kedvezményezettj...
Örülünk, Vincent? Igaza van-e Hoffmann Rózsáéknak?
Privátbankár.hu | 2016. december 14. 14:02
 "Sárospataki lány" nick adta az ötletet, hogy nézzek egy kicsit bele a PISA teszt nyilvános adatbázisába.  Az ember kiv...
Örülünk, Vincent? Orosz haladó
Privátbankár.hu | 2016. december 11. 10:29
  (Ezt a cikket most nem fogom behivatkozni, mert kapkodok, de amúgy sem hazai pálya számomra a külpolitika, ezért nyilván...
Örülünk, Vincent? Szakértők, avagy kit kérdezzünk meg a PISA-tesztről... (megjegyzésposzt)
Privátbankár.hu | 2016. december 8. 22:08
        A Wargo Közgazdasági Elemző- és Piackutatóintézet 2008-ban közölt egy tanulmányt a magyar neveléstudomány ...
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG