4p
  "  Lojalitás tekintetében nem vettem részt a szavazáson. " "Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a miniszterelnö...

  "  Lojalitás tekintetében nem vettem részt a szavazáson. " "Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a miniszterelnök úrról."  (Illés Zoltán hivatásos elmebeteg, miközben arról delirál, hogy háromezer hétszáz milliárd forintért építenek egy atomerőművet, amelyet majd esetleg nem fognak beüzemelni.)

        Lojalitás tekintetében csak szuperlatívuszokban kell leélni az életet, amíg lehet. Amíg megérkezik a pénz a számlára Navracsicstól, amíg még hívnak az Echo TV-től, amíg lesz kis igazságkutató intézet, amíg mi is benne lehetünk a Tonga-szigeteki delegációban, amíg felügyelhetjük a bizottságot, amíg kirúghatók a szakmai riválisaink, amíg mi lehetünk a fő- de legalább mellék, amíg soha nem kell elszámolni egyetlen mondatunkkal sem, amíg támogathatjuk, ha nem is olcsón, de kiválóan a faszagányos rezsicsökkentést, amíg a fekete fehér, a gyilkos ártatlan, az ostoba bölcs. 

       Lojalitás tekintetében csak szuperlatívuszokban működtethető ez az ország. Jobban élünk, mint mínusz három éve. Devecseri nagy gólt fejelt az ötösről. Pozsgay Imre 1957-ben csak azért akarta felakasztatni Nagy Imrét, mert az nem támogatta a paksi bővítést. A gravitáció kikapcsolható. Minden kikapcsolható. Te is kikapcsolható vagy, ha lojalitás tekintetében nem szuperlatívuszokban.

        Lojalitás tekintetében csak szuperlatívuszokban nem kell egyeztetni az alanyt az állítmánnyal. Egyáltalán nincs szükség alanyra és állítmányra, csak lojalitásra és szuperlatívuszra. Már tekintetében. Persze vonatkozásában is. Őrültség, de nincs benne rendszer, ez a rendszer lényege. Vannak biankó mondatok, amelyekbe a Vezér írhatja be majd az alanyt és az állítmányt. Neked csak ki kell mondanod reggel a kiegyensúlyozott közmédiában. Bátran ki kell mondanod, hogy a Vezérnek igaza lesz, ha azt mondja, hogy. Azt még nem tudjuk, hogy mi lesz, de már tegnap is úgy lehetett volna. Voltaképpen. 

        Lojalitás tekintetében csak szuperlatívuszokban majd csak lesz valahogy. A Vezér nem meztelen, csak nudista. A Nagy Tervbe nem lehet beavatni mindenkit. Mert van Nagy Terv. Kell lennie egy Nagy Tervnek. Amikor ránk nézett a Vezér, mert egyszer ránk nézett, az avatáson, a folyosón, kint a töltésen, a fasznak kellett kimenni abban a hidegben, vizes lett a cipőnk, pedig Bécsben vettük, de első a lojalitás és a szuperlatívusz, szóval amikor ránk nézett és csippentett a szemével, mint János király, akkor abban a tekintetben, a tekintetében, a lojalitás tekintetében benne volt a Nagy Terv, és akkor egy pillanatra egyszerre dobbant a szívünk, és akkor már tudtuk, hogy meglesz a gyereknek az a kis helyettes kormányhivatalnokság. Kár, hogy már nem utalnak ki Trabantot, mert az is meglett volna. 

         Lojalitás tekintetében csak szuperlatívuszokban próbál az ember, ugye. Kicsi csavarként egy nagyszerű gépezetben, ugye. Ahonnan soha nem hull ki az a kicsi csavar, ugye. Egy ilyen lojális csavar az marad, ugye. Talán nem Tonga-szigetek, de legalább Fülöp, ugye.

     Mert mi soha senkihez nem voltunk annyira szuperlatívusz, mint hozzá. Kivéve talán Őt, meg Őt, meg talán Őt, de az már rég volt. Most csak Ő van. És mi segítünk neki kitalálni, hogy mit gondol jól. Mindig azt gondolja jól, amit ő jól gondol. Egyszerűségében is szép a szuperlatívusz. 

           A tükörbe most nem nézünk, mert valami belement a tükörbe, hibásan mutat bizonyos dolgokat a tükör, mondjuk ki nyíltan, pontatlan a tükör. A kurva életbe, nem lojális a tükör. Hogy lehet az, hogy nem lojális az a rohadt tükör, leesne az aranygyűrű annak a tükörnek az ujjáról, ha egy kicsit megértőbb lenne velünk, nem lehetne egy kicsit csak egy kicsit fehér az a fekete, ártatlan az a gyilkos, bölcs az az ostoba.

           Bíró úr, mi csak a kötelességünket teljesítettük. Bíró úr, mi kritikusak voltunk Vele, csak ez bizonyos szögből nem látszott jól. De ha srévizavé tetszik nézni, akkor már látszik, hogy mi lojalitás tekintetében nem is voltunk szuperlatívusz, mi megmondtuk, hogy az nem volt idegenrendészeti eljárás, csak a nem valahogy, bizonyos akusztikában igennek tetszhetett. Bíró úr, mi olyan ártatlanok vagyunk, mint egy olyan, tudja, olyan állatféle, ami bizonyos szögből nem is olyan fekete és nem is olyan nagy a foga és majdnem bárány.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Örülünk, Vincent? Helyrehamisítás
Privátbankár.hu | 2016. december 26. 10:43
A Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. tegnapi közleményét, melyben Orbán Viktor karácsonyi interjújának meghamisításá...
Örülünk, Vincent? Englishman in New York avagy a királynő beszéde
Privátbankár.hu | 2016. december 25. 19:52
          Ma, brit idő szerint délután háromkor, a legnagyobb nézettségű brit televíziós csatornák, a BBC, az ITV ...
Örülünk, Vincent? Nóra Ákosországban (megjegyzésposzt)
Privátbankár.hu | 2016. december 23. 01:10
           Nem írok színikritikát. Repülőgépet sem próbálok vezetni, azt majd a Fáy Miklós, két agyműtét köz
Örülünk, Vincent? A magyar intellektuális elit (sorozatunk 2. része)
Privátbankár.hu | 2016. december 21. 17:03
(1.rész)     1989 nyarának végén két fiatal indult el egy nyugati egyetem irányába Magyarországról. Orbán Viktor é...
Örülünk, Vincent? Brexit-blues
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 12:53
           Karácsonykor sztrájk lesz a brit reptereken, a postán és Londontól délre a vasutaknál.  A jobboldali bul...
Örülünk, Vincent? A magyar értelmiség háborújáról 1.rész
Privátbankár.hu | 2016. december 18. 14:54
      Orbán Viktor  interjút adott az általa fenntartott 888.hu-nak, amelynek főszerkesztője nagyjából egy fejjel kise...
Örülünk, Vincent? Ingyen itt már senki sem hajlandó segget nyalni?
Privátbankár.hu | 2016. december 17. 11:44
        Orbán János Dénes, Bencsik Gábor, Lánczi Tamás, Jeszenszky Pubi, GFG és a többi. A rendszer kedvezményezettj...
Örülünk, Vincent? Igaza van-e Hoffmann Rózsáéknak?
Privátbankár.hu | 2016. december 14. 14:02
 "Sárospataki lány" nick adta az ötletet, hogy nézzek egy kicsit bele a PISA teszt nyilvános adatbázisába.  Az ember kiv...
Örülünk, Vincent? Orosz haladó
Privátbankár.hu | 2016. december 11. 10:29
  (Ezt a cikket most nem fogom behivatkozni, mert kapkodok, de amúgy sem hazai pálya számomra a külpolitika, ezért nyilván...
Örülünk, Vincent? Szakértők, avagy kit kérdezzünk meg a PISA-tesztről... (megjegyzésposzt)
Privátbankár.hu | 2016. december 8. 22:08
        A Wargo Közgazdasági Elemző- és Piackutatóintézet 2008-ban közölt egy tanulmányt a magyar neveléstudomány ...
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG