4p
           Szegény elmúlthuszonötév éppen a kisboltból igyekezett hazafelé az eperkék cekkerével, amikor egy beste...

 

         Szegény elmúlthuszonötév éppen a kisboltból igyekezett hazafelé az eperkék cekkerével, amikor egy beste megdobta egy karfiollal, merthát. Merthát a beste nincs tekintettel elmúlthuszonötévre, a beste összemosta elmúlthuszonötévet az orbánrezsimmel, holott. Holott az orbánrezsim mulatókba jár nem kisboltba, az orbánrezsim eldobálja a rágógumi papírját, az orbánrezsim csak dévajkodik, miközben elmúlthuszonötév felemeli a mutatóujját, és. És, ugye, azért álljunk meg csak egy minutára részben vagy egészben. 

          Az elmúlthuszonötév mutatóujja részben vagy egészben emlékeztet Kuncze Gábor és Mihancsik Zsófia szigorú de igazságos mutatóujjára, amelyek ha egyszer felemelkednek, akkor nem lehet figyelmen kívül hagyni a dolgokat, akkor bizony tekintettel kell lenni, mert  különben. Mert különben a dolgok nem a helyes irányba fognak mutatni, úgy veszítik el az elvi síkot, mint Hrompacsek bácsi a dugóhúzóját, márpedig. Márpedig, sőt márpediglen, elvi sík nélkül nem lehet haladni, progresszálni, céloktól vezérelve, nem csak úgy összevissza fütyörészve, nem lehet megtalálni az európaiértelemben vett európaiértelmet.

          Valakinek meg kell mondania, hogy merre legyen az a progresszálás, és az a valaki, lehetnénk mondjuk mi is, a szigorú de igazságos mutatóujjak tulajdonosai, akik már többször megmutattuk a progresszálás egyetlen igaz útját, és mégis. És mégis kiabálnak itten mindenféléket össze sőt vissza, ahelyett. Ahelyett, hogy azt kiabálnák, amit megmondtunk nekik.

           Az elmúlthuszonöt évet volumenében kell szemlélni,  mind tekintetében, mind vonatkozásában, és hát nem egészen úgy kell szemlélni, ahogy ti szemlélitek bele a vakvilágba, hanem úgy, ahogy mi szemléljük, mert mi sokkal jobban szemlélünk, mint például ti, vagy bárki más, sajnáljuk, de ez tény. Milyen szabadság, milyen demokrácia, milyen európaiértelembenvettség az, ahol összevissza szemlélhet bárki az utcán elmúlthuszonötévet. Elvtársak, a vívmány legyen vívmány, az "utján" legyen "utján", a krumplileves legyen krumplileves, a kritika pedig legyen építő, maximum, de inkább legyen semmilyen. 

            Bátran ki kell mondani azt, amit mi gondolunk. Ez egy szabad ország, itt mindenki gondolhatja azt és úgy (nem elég az "azt" és persze az "úgy" sem teljesen elég, de erről majd egy később kurva sértődött publicisztikában számolunk be), ahogy mi, mert mi jól gondoljuk. Ezt nem érik a besték. Pedig egyszerű. Mi jól gondoljuk. Mit lehet ezen nem érteni? M-i j-ó-l g-o-n-d-o-l-j-u-k.  

             Miért nem lehet az ellen tiltakozni, hogy nem mi adóztatjuk meg a tévémacit, nem mi államosítjuk a kerti törpéket, nem mi vezetjük be a haránt irányú zergeszökellést, hanem az orbánrezsim? Miért kell tizenötezer ember magánproblémáit az utcára vinni, amikor itt valóságos problémák vannak, mint például. Mint például, hogy maga ott nem figyel Miháncsik Zsófiára, maga, igen maga, álljon csak fel, nem hallgat Kuncze Gáborra?  

             Nem lehet megtagadni, sárral, vaníliafagylalttal, stanicli mogyorós puszedlivel dobálni az elmúlthuszonötévet, hanem. Hanem egyenesen kell ülni. Szabadon és demokratikusan. Ne azért kussolj mert az orbánrezsim azt mondja, hanem azért kussolj, mert mi mondjuk, az ugyanis egy jó kussolás, progresszáló kussolás, európaiértelembenvett kussolás. Igen, van egy olyan olvasat, hogy minket az ország kiröhögött és leszart, majd újfent kiröhögött és leszart, hogy még az orbánrezsimnél is jobban elegük van belőlünk, de más olvasatok is vannak. Azaz nincs más olvasat, de lehetne. És pontosan emiatt nem lehet, csak úgy. Csak úgy semmit sem lehet. Pláne ezt nem. 

              Remélem mindenki megértette az aggodalmainkat és nem kell beírnunk az egész ország ellenőrzőjébe, nem kell behívni apuanyut a szülőire. Kaptok még egy esélyt. 

             

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Örülünk, Vincent? Helyrehamisítás
Privátbankár.hu | 2016. december 26. 10:43
A Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. tegnapi közleményét, melyben Orbán Viktor karácsonyi interjújának meghamisításá...
Örülünk, Vincent? Englishman in New York avagy a királynő beszéde
Privátbankár.hu | 2016. december 25. 19:52
          Ma, brit idő szerint délután háromkor, a legnagyobb nézettségű brit televíziós csatornák, a BBC, az ITV ...
Örülünk, Vincent? Nóra Ákosországban (megjegyzésposzt)
Privátbankár.hu | 2016. december 23. 01:10
           Nem írok színikritikát. Repülőgépet sem próbálok vezetni, azt majd a Fáy Miklós, két agyműtét köz
Örülünk, Vincent? A magyar intellektuális elit (sorozatunk 2. része)
Privátbankár.hu | 2016. december 21. 17:03
(1.rész)     1989 nyarának végén két fiatal indult el egy nyugati egyetem irányába Magyarországról. Orbán Viktor é...
Örülünk, Vincent? Brexit-blues
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 12:53
           Karácsonykor sztrájk lesz a brit reptereken, a postán és Londontól délre a vasutaknál.  A jobboldali bul...
Örülünk, Vincent? A magyar értelmiség háborújáról 1.rész
Privátbankár.hu | 2016. december 18. 14:54
      Orbán Viktor  interjút adott az általa fenntartott 888.hu-nak, amelynek főszerkesztője nagyjából egy fejjel kise...
Örülünk, Vincent? Ingyen itt már senki sem hajlandó segget nyalni?
Privátbankár.hu | 2016. december 17. 11:44
        Orbán János Dénes, Bencsik Gábor, Lánczi Tamás, Jeszenszky Pubi, GFG és a többi. A rendszer kedvezményezettj...
Örülünk, Vincent? Igaza van-e Hoffmann Rózsáéknak?
Privátbankár.hu | 2016. december 14. 14:02
 "Sárospataki lány" nick adta az ötletet, hogy nézzek egy kicsit bele a PISA teszt nyilvános adatbázisába.  Az ember kiv...
Örülünk, Vincent? Orosz haladó
Privátbankár.hu | 2016. december 11. 10:29
  (Ezt a cikket most nem fogom behivatkozni, mert kapkodok, de amúgy sem hazai pálya számomra a külpolitika, ezért nyilván...
Örülünk, Vincent? Szakértők, avagy kit kérdezzünk meg a PISA-tesztről... (megjegyzésposzt)
Privátbankár.hu | 2016. december 8. 22:08
        A Wargo Közgazdasági Elemző- és Piackutatóintézet 2008-ban közölt egy tanulmányt a magyar neveléstudomány ...
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG