<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Mónus Attila a Keler Központi Értéktár Zrt., míg Mátrai Károly a Keler KSZF Szerződő Fél Zrt. vezérigazgatói posztjáról távozik, egyúttal az igazgatósági tagságukról is lemondtak. Utódjaik az UniCredittől érkeznek.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tulajdonában lévő két Keler-cég honlapján megjelent tájékoztatások szerint a Keler Központi Értéktár Zrt. 7 fős igazgatóságából (it) és a vezérigazgatói posztról távozó Mónus Attila helyére Marosi Bence, az UniCredit Bank Hungary vállalati üzletfejlesztési igazgatója kerül, amennyiben kinevezését, illetve megválasztását az MNB jóváhagyja.

Az it többi tagjának személye nem változik. Így az elnök továbbra is Selmeczi-Kovács Zsolt, a Giro Zrt. vezérigazgatója, alelnöke pedig Balogh Csaba Kornél, az MNB delegáltja. Marad tag Nagy Márton, az MNB alelnöke, Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója és Máté-Tóth István, a BÉT üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese, továbbá Demkó-Szekeres Zsolt, a Keler Központi Értéktár Zrt. vezérigazgató-helyettese és banküzemi igazgatója.

Ugyancsak távozik a Keler Központi Értéktár Zrt. 4 fős felügyelőbizottságának (fb) elnöke, Bartha Lajos, aki az MNB ügyvezető igazgatójaként az azonnali fizetési rendszer tegnapi sikeres elindulásában szerzett elévülhetetlen érdemeket. Utódja a jegybanki engedély megszerzését követően Bartha Lajos kollégája, Taczmann Róbert lehet, aki az MNB Bankműveletek igazgatóságának vezetője. Barthával együtt távozik Varga-Balázs Attila is, a BÉT kereskedési és üzletfejlesztési igazgatója, az ő helyét is egy munkatársa, Visontai Balázs, a BÉT informatikai üzemeltetési igazgatója foglalja el.

De nem megy messzire Varga-Balázs Attila, ő lesz ugyanis a másik Keler-cég, a Keler KSZF Központi Szerződő Fél Zrt. fb-elnöke, miután e posztról Zsarnovszkyné dr. Szalay Rita, a BÉT kibocsátói igazgatóságának vezetője lemondott. Vele együtt távozik Palotai Dániel, az MNB ügyvezető igazgatója és Baksay Gergely László MNB-igazgató is a testületből, bekerül viszont abba jegybanki kollégájuk, Banai Ádám, az MNB igazgatója.

Egyébként a Keler KSZF Központi Szerződő Félnél is vezetőváltásra kerül sor. S még abban is van hasonlóság a másik Keler-céggel, hogy a vezérigazgatói posztról távozó Mátrai Károly utódja szintén az UniCredittől érkezik: Kecskésné Pavlics Babett Mária ugyanis az UniCredit Jelzálogbank Zrt. belső igazgatósági tagja.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor A MagNet Bank átvette a Sopron Bank fiókjait
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 15:03
Az év második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
Pénzügyi szektor Erősödött csütörtök estére a forint
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 18:09
rősödött a forint csütörtök estére a reggeli szintekhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Már elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX hitelei a Magyar Bankholding tagbankjainál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 13:37
Elindult a Széchenyi Kártya Program MAX, amely a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését célozza. Az MKB Bank és a Takarékbank, amely élen járt az eddigi Széchenyi Kártya Programok hitelkihelyezésében, az elsők között nyújtja az ügyfelek részére a megújult program konstrukcióit.
Pénzügyi szektor A cégbíróság is rábólintott a Magyar Bankholding két alapkezelő leányvállalatának egyesülésére
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 15:26
Bejegyezte a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága az MKB-Pannónia Alapkezelő beolvadását a Budapest Alapkezelőbe.
Pénzügyi szektor Újabb hitel fajtákból élhetnek túl a hazai kkv-k
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 17:15
Itt az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program MAX.
Pénzügyi szektor Mészáros Lőrinc bankja átvette a Sberbank hitelállományát
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 13:18
Megtörtént a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint értékű hitelportfóliójának átvétele az MKB Bank Nyrt. részéről. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 000 lakossági és mintegy 3000 vállalati ügyféllel bővül az MKB  ügyfélköre.
Pénzügyi szektor Egymilliárd euró fölé nőtt az Erste nettó nyeresége
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 10:51
918 millió euróról 1,14 milliárd euróra.
Pénzügyi szektor Ez lehet a segítség a futószalagon érkező kamatemelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 11:10
Az egyre gyorsabban változó kamatkörnyezetben az ügyfelek számára komoly kedvezmény, összességében pedig versenyelőny lehet az, hogy már van bank, aki a bírálati időtől függően a hiteligény befogadásakor érvényes kamat mellett hajlandó folyósítani a lakáshitelt.
Pénzügyi szektor Még ismerkednek az emberek az okos ATM-ekkel
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 10:23
Úgy tűnik, egyre többen ismerik fel, hogy az ATM-eket nem csupán pénzfelvételre lehet használni. Az automatákon keresztüli befizetési forgalom évről-évre növekszik, az elmúlt két évben átlagosan 35 százalékkal bővült.
Pénzügyi szektor Egyre többen költik kártyáról a fizetésüket
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 09:53
Mérföldkövet ért el a K&H a fizetésüket bankszámlára kérő ügyfelek segítségével: a számuk jelenleg közel 520 ezernél tart - közölte a pénzintézet. Ezzel párhuzamosan az arányuk is növekedett, 2016-ban a lakossági bankolók 50 százaléka utaltatta a fizetését a bankszámlájára, míg idén már 67 százalékos volt az arány. Ők a bankkártyájukkal is egyre nagyobb összeget költenek a fizetésükből.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG