TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Ha az amerikai kormány járványügyi tanácsadója is óvatosságra int, az már jelenthet valamit, gondolhatták tegnap este a befektetők, és két százalékos mínuszba lökték az indexeket. Ma Európa behozza a lemaradást, és hasonló mértékű süllyedést produkál. A BUX egyelőre egy százalék alatti mínusszal megúszta, de emellett a forint is süllyed. Megint rossz hírek jöttek az autóiparból és a bankszektorból.

Kőmíves Kelemen balladája jutott eszünkbe: Amit raktak estig, leomlott reggelre. Tegnap este ugyanis kevéssel a zárás előtt az amerikai tőzsdeindexek meredek esésbe kezdtek, pedig a nap nagy részében jól tartották magukat. Kommentárok szerint ennek az lehetett az oka hogy Anthony Fauci, az Amerikai Egyesült Államok vezető járványügyi szakembere, kormánytanácsadó figyelmeztette a törvényhozókat: a kijárási korlátozások túl korai lazítása a koronavírus-járvány újabb kitöréséhez vezethet.

Az amerikai elnök pedig úgy rendelkezett, hogy legnagyobb szövetségi nyugdíjalap nem fektethet be Kínában. Egyébként Nagy-Britanniában nagyot zuhant a GDP márciusban, és ott is az újranyitási kockázatokkal vannak elfoglalva a politikusok. Tegnap az is téma volt, hogy egyes országokban, mint India, Oroszország, Dél-Korea, sőt Németország, ismét nőtt a fertőzöttek száma. Jó hír ugyanakkor, hogy küszöbön áll a Németország és Ausztria közötti határellenőrzés feloldása.

Határozottan lefelé vette az irányt a forint

A német DAX index 1,7, a francia CAC 40 pedig 2,1 százalékkal süllyed. Az amerikai határidős indexek a tegnapi hirtelen, két százalékos mélyrepülés után ma szerény pluszban vannak.

Itthon a BUX index 11:30-kor 0,8 százalékos mínuszban van. Az OTP és a a Richter egy százalék körüli, a Mol és a Telekom fél százalékos mínuszban tartózkodik. A forint eléggé ütemesen gyengül, az euró 2,4 forinttal feljebb van, 353,50 forinton.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Bankok és luxusautó-gyártók rossz napja

A vállalati hírek között a német Commerzbank és a holland Abn Amro egyaránt komoly veszteségekről számolt be. A Deutsche Bank pedig nem vár tovább, és megindítja a korábban eltervezett leépítéseket – írta az N-Tv.de. A Deutsche Bank négy, az Abn Amro és a Commerzbank hat százalékkal esik. Az Aston Martin luxusautó-gyártó komoly veszteségekkel számolt be, így hét százalékkal esik Londonban. De hasonló mértékben zuhan vetélytársa, a Porsche árfolyama is.

Az American Petroleum institute a vártnál magasabb, 7,6 millió hordós készletnövekedésről számolt be. Az olaj szerény másfél-két százalékos mínuszban van.

18 ezer bónusznak annyi

A Volkswagen 18 ezer vezető és középvezető alkalmazott bónuszait készül csökkenteni a sajtójelentések szerint. Ennek ellenére ez a részvény is három százalékkal süllyed. A Deutsche Wohnen ingatlanvállalat viszont megerősítette idei céljait reggeli gyors jelentésében, így árfolyama szerény pluszban van. Nagyon kevés részvény maradt ma pluszban Európában, az egyik a Vodafone Group. A Magyarországon is jelenlevő, sőt terjeszkedő cég tegnap este tette közzé gyorsjelentését. A részvény két százalékkal emelkedik Londonban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Focimeccs helyett e-sportot nézünk majd? Ha igen, ez a cég sokat nyerhet
MFC Equity | 2020. október 29. 20:01
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat következő részében a Modern Times Groupot (MTG), a világ egyik vezető e-sporttal és gaminggel foglalkozó vállalatát elemzik.
Részvény / Deviza / Áru Jön a gyorstesztek új generációja? Kiderült az ég az USA-ban
Eidenpenz József | 2020. október 29. 19:06
A hét első három napjának hatalmas zuhanása után csütörtökön megnyugvás következett az tőzsdéken. Segített a vártnál jobb amerikai GDP-adat és munkanélküliségi statisztika. Itthon a BUX minimális süllyedéssel megúszta, annak ellenére, hogy a Mol elég nagyot esett. Vészesen közeledett a forint eddigi történelmi mélypontjához, de aztán visszafordult EKB ülése után. Újfajta gyorstesztek segíthetnek a rendezvények megtartásában.
Részvény / Deviza / Áru Európa bezár, már majdnem 370 forint az euró
Eidenpenz József | 2020. október 29. 12:03
Európa egyre nagyobb részében immár a tavaszihoz hasonló lezárásokkal próbálják a koronavírust megállítani, aminek gazdasági következményei a lejtőre küldték a tőzsdéket a héten. Ma azonban kisebb korrekció látható, a BUX is szerény pluszban jár. Az euró viszont fillérekre van eddigi rekordjától. Jó és rossz gyorsjelentések tömege, EKB-ülés teszik még izgalmasabbá a tőzsdenapot.
Részvény / Deviza / Áru Megjött Merkel 12 pontos csomagja, vérengzés az európai tőzsdéken
Eidenpenz József | 2020. október 28. 18:55
Két hónapja nem látott esés van a főbb nyugati tőzsdéken, a BUX még viszonylag jól megúszta. A fő ok a koronavírus miatti újabb lezárások, amik a gazdaságban újabb károkat okozhatnak. A forint viszont gyenge, az euró kevesebb mint másfél forintra volt az eddigi történelmi csúcstól. Németországban elfogadták a tavaszihoz hasonló, de lazább korlátozásokat, amelyek hétfőtől életbe lépnek.
Részvény / Deviza / Áru Megmenthető-e a karácsony? Ki pumpálja vissza a szén-dioxidot a földbe?
Eidenpenz József | 2020. október 28. 11:17
Nagyon rossz a hangulat Európában a vírus terjedése miatt, a vezető tőzsdeindexek három százalék feletti mínuszban is jártak. Az amerikai határidős indexek is negatív kezdést vetítenek előre. A BUX viszonylag jól állta a sarat, de nagyot esett a forint, már csak három forintra van a történelmi mélyponttól. Ez a negyedév is recessziót hozhat, több országban újabb lezárásokra készülnek.
Részvény / Deviza / Áru Bravúr a Harley-Davidsonnál, pandémia után twindémia
Eidenpenz József | 2020. október 27. 18:57
A hétfői csúnya esés után kedden is rossz maradt a hangulat az európai részvénypiacokon, a biztató kezdet ellenére egy százalék körüli mínuszban zártak az indexek. Az Egyesült Államokban vegyes a kép, a technológiai részvények emelkedni tudnak, az ipari részvényeket adják. A BUX stagnált, a forint kissé gyengült. Vegyes amerikai gyorsjelentések érkeztek. Sorban állnak az idősek az influenza-oltásért.
Részvény / Deviza / Áru Megszerezte a 4iG az INNObyte-ot, a GVH is áldását adta az ügyletre
Privátbankár.hu | 2020. október 27. 15:04
A szeptemberben bejelentett vásárlásról a 4iG a tőzsde honlapján tájékoztatott.
Részvény / Deviza / Áru Kína taszítaná le trónjáról a Teslát, Merkel csúnya lezárást tervez?
Eidenpenz József | 2020. október 27. 11:41
A tegnapi csúnya mínusz után ma enyhe pluszban indultak a tőzsdék, de ez nem tartott sokáig, újra mínuszban vannak. Jöttek jó vállalati hírek is, de olyan nagy országokban, mint Franciaország vagy Németország, a lezárások szigorítása várható. A BUX stagnál, a forint stabil. Itt az új elektromosautó-lista.
Részvény / Deviza / Áru A világ legnagyobb tőzsdei bevezetését tervezi Jack Ma másik cége, íme a részletek
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 19:38
Az Ant Group ezzel minden idők legnagyobb értékű tőzsdei bevezetésére készül, amellyel a Saudi Aramco eddigi rekordját is felülmúlná.
Részvény / Deviza / Áru Rendet vág a vírus a tőzsdéken, elégedett a VW az elektromos modelljével
Eidenpenz József | 2020. október 26. 18:48
Rosszul indult a hét, a terjedő vírus, az újabb korlátozások, ezek gazdasági következményei és az amerikai csomag elmaradása erős esést okoztak. Hasonló okok miatt zuhan az olaj is. A BUX is beállt a sorba, főleg a Mol húzta le. A Volkswagen eladási számokat közölt első elektromos autójáról, az Ant pedig szervezi minden idők legnagyobb tőzsdei bevezetését.
Friss
hírlevél