<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az év utolsó tőzsdenapján enyhe lecsorgásra van kilátás, a forint a tegnapi kamatemelés után is csak alig erősödött valamit. A Tesla sok autót visszahív műszaki hiba miatt, a NIO árfolyama viszont kimászni látszik a gödörből. Már a Sötétség Hercege is kriptózik, felült az NFT-vonatra.

Tegnap az amerikai tőzsdeindexek napon belül csúcsot ütöttek, de azután szerény mínuszban zártak. Ma is rendes tőzsdenapot tartanak odaát, a nyitás előtt a határidős indexek szerény, 0,1 százalék körüli mínuszban vannak. Tegnap az amerikai munkanélküliségi kérelmek száma kisebb pozitív meglepetést okozott, a várt 206 ezer helyett csak 198 ezer kérelmet adtak be.

Európában sok tőzsdén nincs kereskedés, így Magyarországon és Németországban sem. Párizsban és Londonban a rövidített tőzsdenap lassan véget ér, a vezető indexek 0,3 százalékkal esnek.

A forintot nem hatják meg a kamatemelések?

A tegnapi újabb kamatemelés után a forint kissé erősödött, 368 közelébe is lesüllyedt az euró ára. Most azonban ismét 369 forintot látunk, kérdés, folyik-e egyáltalán tényleges üzletkötés a bankközi piacon.

Az utóbbi idők sorozatos kamatemeléseivel annyit sikerült elérni, hogy nem ment új csúcsra az euró/forint árfolyam.

Árfolyamok és grafikonok

Az olaj fél százalékkal esik, az arany, ezüst, réz kissé emelkedik.

A Tesla félmilliót visszahív

Mintegy 475 ezer autót hív vissza a Tesla egy lehetséges műszaki hiba miatt. A probléma a Model 3 és Model S típusokat érinti a Reuters szerint, a tolatókamerával és a csomagtartóval kapcsolatos. Az Egyesült Államok közlekedésbiztonsági hatósága szerint a hibák növelik az ütközés kockázatát.

A visszahívásban érintett gyártási évek 2014-től 2021-ig terjednek. A részvény másfél százalékkal esett tegnap.

Mitől szárnyalt a  NIO?

A Tesla konkurense, a nehézségekkel küzdő kínai elektromos luxusjármű-gyártó Nio részvénye mintegy 15 százalékot ugrott csütörtökön, felpattanva az egy nappal korábbi, 14 hónapos mélypontról. A forgalom is magas, körülbelül 135,5 millió részvény volt, ami több mint kétszerese annak az 50 milliónak, ami egy átlagos napon gazdát cserél – írta a SeekingAlpha.

A NIO egyik modellje egy kiállításon (Forrás: Youtube.com)A NIO egyik modellje egy kiállításon (Forrás: Youtube.com)

A részvény árfolyama régóta szenvedett, mivel lehűlt a befektetői lelkesedés az elektromos járművek iránt, valamint az Egyesült Államokban jegyzett kínai részvényekkel kapcsolatos aggodalmak is erősek. (A pekingi és a washingtoni szabályozói fellépések nyomán.) A vállalat novemberben felülmúlta ugyan a harmadik negyedéves eredményekkel kapcsolatos elemzői várakozásokat, de csalódást keltő negyedik negyedéves előrejelzést adott ki.

Apró jó hírek a kínai gyárról

Pozitívnak tűnő hír viszont az InsideEVs.com piacfigyelő hét eleji jelentése arról, hogy a NIO magas szintű állásokat hirdetett meg Norvégiában, Németországban és az Egyesült Államokban. Ez a Kínán túli terjeszkedés irányába mutat. A Forbes is pozitív cikket írt a részvényekről csütörtök hajnalban, megjegyezve, hogy az elemzők 12 havi árcélja a részvényre több mint kétszerese a szerdai 14 havi mélypontnak.

Tovább húzódik a Mol-INA eljárás

Horvátország a svájci szövetségi legfelsőbb bírósághoz fordul annak érdekében, hogy helyezzék hatályon kívül a genfi Nemzetközi Kereskedelmi Jogi Bizottságnak a döntését, amely a Mol-INA szerződés kapcsán nem találta bizonyítottnak a korrupciót – írja a KBC Equitas.

Októberben ugyanis a horvát legfelsőbb bíróság korrupciós gyakorlatot állapított meg. A tegnapi bejelentésre a Mol árfolyama nem reagált negatívan.

Szállíthat a Nyomda

Az ANY Biztonsági Nyomda bejelentette, hogy ők szállítják az országgyűlési választásokra a szükséges nyomtatványokat – írta a KBC Equitas.

Ez persze nem jelent  nagy meglepetést, a korábbi választásokon is az ANY volt a beszállító, a szerződés keretösszege 1,88 milliárd forint.

Ozzy Osbourne bemutatja (Forrás: Twitter.com)Ozzy Osbourne bemutatja (Forrás: Twitter.com)

A leharapott fejű denevér esete a kriptóval

Ozzy Osbourne énekes (a “Sötétség Hercege”) is felszáll az NFT-vonatra számos forrás szerint. Stílusosan kriptó-denevéreket (CryptoBatz) hoz létre, miután arról vált híressé, hogy egyszer leharapta egy denevér fejét a színpadon.

A kollekció 9666 egyedi és gyűjthető NFT-denevért tartalmaz majd, de ezek nem a szokásos, statikus NFT-k. A CryptoBatz azzal az egyedülálló képességgel rendelkezik, hogy „megharapjon” egy másik NFT-t a gyűjteményből, így „MutantBatz”-ot (mutáns denevért) hoz létre, amely egyesíti az alapjául szolgáló NFT-k tulajdonságait.

Majd 2022 elején AncientBatz (ősdenevérek) névre keresztelt kiegészítő darabok jönnek ki, amelyek akár 100-szor is haraphatnak, így további 100 MutantBatz tenyésztésére is képesek lesznek. „Kincsvadászat” is lesz, az AncientBatz indítókódjait (QR-kódját) a való világban szétszórják, és a rajongók megkereshetik majd. (Megtalálásuk alighanem hatalmas üzlet lesz, mert  az NFT-k eladhatók, és a legjobb darabokért hatalmas összegeket fizettek eddig is.)

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 17690 17630 18055 -1,61% 0 0 8 614 773 165 Ft 2022-01-20 17:11:36
MOL 2652 2622 2678 -0,30% 0 0 1 557 439 066 Ft 2022-01-20 17:05:29
MTELEKOM 424 420 427 -0,35% 0 0 97 658 899 Ft 2022-01-20 17:06:18
RICHTER 8345 8310 8640 -2,97% 0 0 4 000 277 205 Ft 2022-01-20 17:08:01
OPUS 222 219 223 +0,91% 0 0 12 558 790 Ft 2022-01-20 17:05:17
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Nem erősíti tovább az MNB a forintot, a Google kriptokártyát készít
Eidenpenz József | 2022. január 20. 12:18
A tegnapi technológiai vérengzés után már korrekcióról beszélnek a Nasdaq-on, de ma egyébként is javulni látszik a helyzet. Végre jött pár kedvező banki gyorsjelentés, és Kína is stimulálja a gazdaságát. Az energiafaló bitcoin-bányászat betiltását sürgetik, közben a Google egy olyan kártyán dolgozik, amelynek segítségével kriptodevizánkat elkölthetjük.
Részvény / Deviza / Áru Lehet, hogy kriptovaluta-témában nem Kim Kardashianra kell hallgatni?
Bíró Vilma | 2022. január 19. 18:31
Influenszerek mondják meg, milyen kriptovalutába fektessünk?
Részvény / Deviza / Áru Idegből megy a kereskedés, de ma ebből jól jöttünk ki
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 18:08
Szépen ment szerdán a BUX, a budapesti tőzsde a legjobban teljesítők között volt Európában, bár ennek különösebb oka nincsen. A forint is erősödött - az olaj ára pedig sokéves csúcsra emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Közeleg a 100 dolláros olaj, megvan a következő ezer unikornis
Eidenpenz József | 2022. január 19. 12:06
A tegnapi csúnya esés után ma az európai és a hazai részvények is magukhoz tértek, a forint is erősödött kicsit. Pedig jött egy csomó ijesztő hír a vírusról és a kamatemelési kilátásokról. Egyre feljebb araszol az olaj ára, az olajcégek jól keresnek, mégsem az övék a jövő.
Részvény / Deviza / Áru Siralmas volt a hangulat a pesti börzén
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 17:56
Jókora mínusszal zárt a BUX.
Részvény / Deviza / Áru Próbálják ráhúzni a kriptókra a vizeslepedőt, megint riogat a kamatmumus
Eidenpenz József | 2022. január 18. 12:13
Megint elromlott a hangulat a részvénypiacokon, aminek a fő oka kamatemelési várakozások erősödése, de a vírushírek sem mind jók. A forint is gyengült, az OTP és a Richter nagyot esik. Hét éves csúcson az olaj ára. Próbaperrel lehetetlenítenék el az amerikai kriptodeviza-vállalkozásokat.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP húzta ma a BUX-ot
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 18:08
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 833,11 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 53 509,01 ponton zárt hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Négy okból érdemes a szerelembe fektetni, visszaerősödött a forint
Eidenpenz József | 2022. január 17. 12:22
Az európai tőzsdék optimistán kezdték a hetet, a BUX is követte a trendet, mindegyik fontosabb részvényünk emelkedik. A forint hamar kiheverte a csúnya inflációs adatot. A Walmart kriptodevizákban és NFT-kben gondolkodik, az egyik nagy brókercég pedig a Tinder és társai felfutására számít.
Részvény / Deviza / Áru Tovább menetel a forint
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 07:11
357 alatt az euró, 313 alatt a dollár, 342 alatt a svájci frank árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru Esett az OTP, magával rántotta a BUX-ot is
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 18:13
Profitrealizálás áll a bankpapír mai teljesítménye mögött. 
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló