<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Európában ma is jó a hangulat a tőzsdéken, az amerikai indexek viszont megtorpantak, keresik az irányt. Az EU még több oltóanyagot rendelt, az AstraZeneca oltásának engedélyezése viszont nem jön egyhamar. Rekordot döntött az Apple részvénye, a cég pedig feltárja, milyen adatokat gyűjtenek a felhasználókról. Már 365 forint is volt az euró.

Európában ma is kitartott a jó hangulat, a német DAX nap közben új történelmi csúcsra ért, de a végén szerény mínuszban végzett. Párizsban és  Londonban kitartott az emelkedés, a Stoxx 600 index 0,8 százalékos pluszt ért el. A főbb amerikai indexek viszont nulla körül járnak a tegnapi csúcsdöntés után, nem találják az irányt.

Itthon a BUX index fél százalékos emelkedése főleg a Richter 0,9 százalékos drágulásának köszönhető. Az OTP 0,3 százalékkal emelkedett, a Mol viszont ugyanennyivel süllyedt. Az Opus egy bejelentés nyomán kilenc százalékkal drágult. A forint megint gyengült, 365 is volt az euró, most 364,70.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Meglesz az a 2000 dolláros csekk

Nagyon úgy néz ki, hogy a képviselőház után az amerikai szenátuson is át fog menni az a módosító javaslat, amely fejenként 600 dollárról 2000 dollárra emelné az amerikaiak segélycsekkjét. Legalábbis így nyilatkozott a változtatás egyik támogatója, Josh Hawley, bár ezt még más fontos szereplők, mint Mitch McConnell frakcióvezető nem erősítették meg. Ez nyilván további keresletet és segítséget jelenthet a gazdaság számára.

(Bár a tavaszi 1200 dolláros csekkeket sem mindenki költötte vásárlásra – a felmérések szerint sokan befektették, például részvényekbe.)

Rekordot döntött az Apple, jobban védi az adataidat

Az Apple árfolyama ma meghaladta a szeptemberi 137,98 dolláros történelmi rekordot, és 138,78 is volt. A cég itt már több mint 2300 milliárd dollárt ér.

A cég bejelentette, hogy változásokat hajt végre adatkezelésében. Új adatvédelmi irányelvek léptek életbe az alkalmazásboltban, az ügyfelek most már megtudhatják, hogy a programok valójában milyen adatokat gyűjtenek róluk.

Az Apple egy újabb lépést akar tenni a nagyobb fokú adatvédelem felé. Több privátszférát biztosít a felhasználók számára. Az adatvédelmi weboldalt is felülvizsgálták és az adatvédelmi irányelveket is frissítették. Eddig a felhasználóknak nem volt áttekintésük az egyes programok által használt adatokról, miután telepítették őket az eszközökre írta a Finanzen.net.

Késik az egyik oltás

A vírushírek eközben azért nem igazán jók. Az Egyesült Királyságban járványriadó maradhat egész márciusig, Lengyelország most bezár három hétre. Valószínűleg új szót fogunk unásig használni jövőre, ez pedig a “vakcinaútlevél”. Sokak szerint külföldi utakra, egyes rendezvényekre csak olyanok vállalkozhatnak majd, akik ilyennel rendelkeznek – vagy már átestek a fertőzésen.

Az EU él opciós jogával, és további százmillió adagot rendel a Pfizer/BioNTech oltóanyagból – közölte az EU Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen a Twitteren. Így összesen 300 millió adagja lesz a biztonságosnak és hatásosnak tartott anyagból az EU-nak.

Az AstraZeneca oltása viszont alighanem késik, az EMA európai gyógyszerhatósághoz még meg sem érkezett az engedélykérelem. A szervezet szerint így nem valószínű, hogy januárban engedélyezni tudják az oltóanyagot.

Főbb kriptodevizák árfolyama 2020-ban: Bitcoin, Ether, XRP (Ripple), Litecoin, BCH (Tradingview.com)
Főbb kriptodevizák árfolyama 2020-ban: Bitcoin, Ether, XRP (Ripple), Litecoin, BCH (Tradingview.com)

Zuhan a Ripple

Bár a sajtó főleg a bitcoinnal foglalkozik, ha egyáltalán, az ether (az Ethereum-rendszer pénze) kétszer annyit drágult idén. A második számú kriptodeviza az év elején 130 dollár volt, most 720, 2018 eleje óta nem állt ilyen magasan. A Ripple-rendszer XRP nevű pénze az amerikai hatóságok szankciói miatt viszont napok óta zuhan, mint a kő. Csak ma 37 százalékkal lett olcsóbb, ami még a kriptodeviza-szektorban is szokatlan mértékű elmozdulás.

Kripto-szigorítanak a franciák

Franciaországban szigorítják a kriptodeviza-kereskedésre vonatkozó szabályokat. Mindenkinek, aki jövőre szeretne kriptodeviza-tranzakciókat lebonyolítani az országban, fel kell készülnie a szigorúbb szabályokra – írja a Finanzen.net.

A kormány aggódik amiatt, hogy a számítógépes valuta felhasználható terrorizmus finanszírozására és pénzmosásra. A szigorúbb KYC (ügyfél-azonosítási) szabályok megszüntetik az anonimitást. Franciaország egyébként eddig rendkívül nyitott volt a digitális pénzek iránt. Ezt mutatta az európai Blockchain Observatory nemrégiben közzétett jelentése is.

 

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 10725 10630 10795 -0,42% 0 0 3 141 898 880 Ft 2023-02-03 17:11:57
MOL 2740 2706 2750 -0,36% 0 0 897 384 860 Ft 2023-02-03 17:10:09
MTELEKOM 376 374 382 -1,96% 0 0 77 370 747 Ft 2023-02-03 17:05:17
RICHTER 8100 8055 8215 -0,74% 0 0 1 115 321 635 Ft 2023-02-03 17:05:12
OPUS 130 129 133 -1,51% 0 0 30 737 644 Ft 2023-02-03 17:05:13
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Részvény / Deviza / Áru Pirosban zárt a pesti börze
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 18:04
Eladói nyomás volt ma a BUX-on. 
Részvény / Deviza / Áru Tartja magát a forint, külföldről fogják elkapkodni a magyar állampapírokat?
Eidenpenz József | 2023. február 3. 11:55
A három nagyon fontos jegybanki döntés által uralt hét végére kifulladt a részvénypiacok emelkedése és a dollár gyengülése, az indexek kisebb-nagyobb mínuszokban vannak. A forint erősödése is megállt, 385 környékén tétovázik az euró. Megtorpant a lengyel részvénypiac emelkedése, rejtett értelmű paragrafusokkal szabályoznák a kriptodeviza-szektort.
Részvény / Deviza / Áru Mutatjuk, örülhet-e, akinek forintja van
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 07:33
Vegyesen alakult péntek reggelre a forint árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru Kaphatnánk egy kis nyugdíjat a részvények hozamából is?
Eidenpenz József | 2023. február 3. 05:44
A nyugdíjak kifizetése Németországban, ahogyan Magyarországon is, egyre nagyobb terhet jelent a társadalom elöregedése miatt. A kormány most egy részvényalapú nyugdíj létrehozását tervezi, amely kiegészíthetné az eddigieket. Mások ezt máris hevesen támadják. Érdemes vajon a nyugdíjakkal tőzsdézni? Megérte volna az utóbbi tíz évben?
Részvény / Deviza / Áru Már a 385-ös szintet nyalogatja a forint
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 19:14
Erősödött a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon a kora reggeli jegyzéséhez képest.
Részvény / Deviza / Áru Fény az alagút végén? Jó hírek a forint és az állampapírok számára
Eidenpenz József | 2023. február 2. 15:31
Több pozitív folyamat is látszik idén, amelyek a dollár gyengülését, a részvények erősödését és a feltörekvő piaci devizák, köztük a forint javulását okozhatják. A hazai kötvények is felértékelődhetnek. A magyar részvénypiac most a kormány kezében van, mert nagyban a különadók jövőbeli hosszától és mértékétől függ a sorsa.
Részvény / Deviza / Áru Amerikából jött a jó hír: erősödik a forint, szárnyal az OTP
Király Béla | 2023. február 2. 11:39
A Fed szerdai kamatemelését követően az amerikai jegybank elnöke megnyugtató üzenetet küldött. Ennek hatására a Wall Street komolyabb pluszban zárt és az európai piacokon is optimizmus lett úrrá. Csütörtökön a forint is erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Padlót fogott a gázár- ennél már nem is lehet sokkal olcsóbb?
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 10:02
Továbbra is mélyponton jár a gáz ára - szakértők szerint már kellően olcsó ahhoz, hogy felpörögjön a kereslet, és ne érje meg ennyire az LNG-szállítóknak az európai piacra szállítani, ami némi áremelkedést hozhat. Az OMV kiszámolta a várható idei átlagárat is.
Részvény / Deviza / Áru Óriási kártérítést fizet a Molnak Horvátország
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 09:34
Már el is különítették a pénzt, hamarosan utalnak.
Részvény / Deviza / Áru Erősebb forintra ébredhetett az ország - 390 alatt az euró
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 07:36
Erősödött a forint, 390 alá került az euró jegyzése a Fed-elnök üzenete után.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG