BUX
32 591.95
+0.71%
+230.00
OTP
8 815.00
-0.28%
-25.00
MOL
2 000.00
+5.88%
+111.00
RICHTER
6 210.00
-2.66%
-170.00
MTELEKOM
355.00
-0.56%
-2.00
 
2020. február 20. 18:01

Eladják a világ egyik leghíresebb divatmárkájának többségi részesedését, a Victoria's Secret 55 százalékos részvénycsomagja cserél gazdát. Az ügylet keretében a vállalatot 1,1 milliárd dollárra értékelik. Az összeg figyelemre méltó, főleg annak fényében, hogy a céget sem kerülték el a botrányok az elmúlt időszakban.

Palvin Barbara is bekerült a VS modelljei közé

Az utóbbi időben a feminista és a testtudatos mozgalmak előretörésével egyre inkább kritikák kereszttüzébe került. Igaz, ehhez az előző vezető is adott gyakran muníciót, többször hangoztatta például, hogy egy VS modell kizárólag tökéletes testalkatú lány lehet, így amíg ő a vezető, addig plusz size-os vagy a transznemű modellek biztosan nem lépnek kifutóra. Igaz, azóta az érintett igazgató, Jan Singer már nincs a vállalatnál. A társaság problémái mégsem oldódtak meg a vezetőcserével, pedig a VS elkezdett a közvéleménynek megfelelni, így került be például a nagy show modelljei közé az addig „kövérnek számító” Palvin Barbara is. De a cég alkalmazott valóban erősebb testalkatú és transznemű modellt is.

Ennek ellenére a vállalat piaci részesedése folyamatosan csökkent, az Egyesült Államokban öt év alatt 32-ről 24 százalékra esett. Más kérdés, hogy az L Brands-hez tartozó Victoria's Secret továbbra is az elsőszámú fehérnemű márka a tengerentúlon. A társaság csak Észak-Amerikában 1017 üzlettel rendelkezik, a forgalmuk pedig világszerte több mint 7 milliárd dollár.

A cég hírnevét persze az évente megtartott nagy Victoria’s Secret show növelte leginkább, amelyen olyan ikonikus modellek viselték a cég fehérneműit és a divatbemutatóhoz kötődő jellegzetes angyalszárnyakat, mint Adriana Lima, Gisele Bündchen, Miranda Kerr vagy éppen Heidi Klum.

A most bejelentett eladás során egy magántőke társaság veszi meg a Victoria Secret’s többségi részvénycsomagját. A Sycamore Partners az évek óta küszködő fehérnemű márka 55 százalékát vásárolhatja meg, így a jogok 45 százaléka továbbra is az L Brands-nél maradna. Ugyanakkor miután az elmúlt években több márkát eladtak, az L Brands tevékenysége a Bath & Body Works lánc üzemeltetésére korlátozódik.

Az új többségi tulajdonos belépésével távozik a vállalat vezérigazgatója is, 50 év után mond ugyanis le a most 82 éves Leslie Wexner. Az üzletember ugyanakkor a hírek szerint továbbra is tagja marad a vállalat igazgatótanácsának, amire többek között az L Brands-ben lévő 17 százalékos részesedése is feljogosítja.

Részvény / Deviza / Áru Trump olajár-robbanást okozott, rossz hírre emelkedik a tőzsde
Eidenpenz József | 2020. április 2. 18:41
A hihetetlenül rossz amerikai munkanélküliségi adat ellenére emelkednek a tőzsdeindexek. Donald Trump amerikai elnök meg akarja menteni az amerikai olajipart az árak feltornászásával, nyilatkozatai nyomán 23 százalékkal robbantak az árak. Ez a Molt is elérte, a részvény mentette meg a BUX-ot is. A forint a tegnapi őrült zuhanás után ma viszonylag stabil.
Részvény / Deviza / Áru Sikerült stabilizálni a forintot, Trump beszélte fel az olajat
Eidenpenz József | 2020. április 2. 11:20
A tőzsdék óvatos optimizmust mutatnak ma délelőtt, az olaj is megindult felfelé, miután Donald Trump közvetített az oroszok és a szaúdiak között. Az euró/forint eltávolodott a tegnapi meredek csúcsoktól, ma reggel 360 alatt is előfordult. Az OTP húzza la a BUX-ot.
Részvény / Deviza / Áru Eddig tartott csak a kilábalás? Hatalmasat esett ma az OTP
Eidenpenz József | 2020. április 1. 18:52
Ismét lefelé tartanak a tőzsdeindexek világszerte, újra a medve az úr. Budapesten az OTP esése húzta le leginkább a mutatót. A forint zuhanását az MNB-nek kellett megállítania. Az olaj tovább szenved, a vállalati hírek többsége nagyon rossz.
Részvény / Deviza / Áru Új eszközt vezet be az MNB, megállt a forint zuhanása
Privátbankár.hu | 2020. április 1. 16:01
Egyhetes betéti tender rendszeres meghirdetéséről döntött a jegybank. A hírre reagálva a forint szerdai zuhanása megállt, és némileg korrigált az árfolyam.
Részvény / Deviza / Áru Orbán miatt zuhan a forint, mint a kő?
Eidenpenz József | 2020. április 1. 14:57
Az euró/forint tegnap átlépte a 360-as szintet, ma pedig már a 370-et ostromolja, ami rendkívül gyors értékvesztést jelent. A többi térségbeli deviza is gyengül, de korántsem ennyire. Nemzetközi tényezők mellett Orbán Viktor rendeleti kormányzásra felhatalmazó törvényét és a koronavírusra adott eddigi magyar kormányzati reakciókat is felsorolják az elemzők, ha az okokról szólnak.
Részvény / Deviza / Áru Szabályosan zuhan a forint, szakadnak a részvények is
Eidenpenz József | 2020. április 1. 10:20
Több napos szép emelkedés után ismét mínuszba váltottak a tőzsdeindexek a világban, így Budapesten is. A forint ma is folytatja gyengülését, már a 364-et ostromolja az euró.
Részvény / Deviza / Áru Rosszkedvük negyedévén vannak túl a tőzsdék, 362 forint közelében az euró
Privátbankár.hu | 2020. március 31. 22:06
Az amerikai Dow Jones még soha nem veszített ekkorát értékéből három hónap alatt, mint a koronavírus-járvány hatására most, január-március között. De a forint sem „felejti” el az első negyedévi zárást, meglehet, mai történelmi mélypontja csak néhány napig él majd.
Részvény / Deviza / Áru Itt az új csúcs, 360 felett az euró/forint
Privátbankár.hu | 2020. március 31. 14:33
Megint elérte, sőt ezúttal kissé jobban túllépte a 360 forintos szintet az euró/forint árfolyam, mint legutóbb.
Részvény / Deviza / Áru Fény az alagút végén? Ugrik a BUX-index
Eidenpenz József | 2020. március 31. 11:34
Hat fontos tudnivaló arról, mi mozgatja most a piacokat. A stabilizáció jelei mutatkoznak az európai járványfronton, a kínai gyárak visszatérnek a munkához, az USA pedig további gazdaság-ösztönző lépéseket fontolgat. Stabilizálódott az olajár, miután elnöki szinten foglalkoztak vele. Felülteljesítő ma a BUX-index, bejelentést tett a Richter.
Részvény / Deviza / Áru Előbb lesz koronavírus-oltás, mint gondoltuk? A tőzsde optimista
Eidenpenz József | 2020. március 30. 18:55
Erősen közelít a 360-as szinthez a forint árfolyama az euróval szemben. Annak ellenére, hogy az USA-ban gyorsul a járvány terjedése és meghosszabbították az ezzel kapcsolatos korlátozásokat, a tőzsde emelkedni tud, és a pozitív hangulat átragadt Európára is. A BUX-ot a Mol húzta vissza. A hangulatot javítják a vírus ellenszerével kapcsolatos bejelentések is.
hírlevél