<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ünnepélyes, szerény, de stabil emelkedést mutatnak az európai tőzsdék a karácsony előtti utolsó napon, a hazai indexet azonban csak a mélyből felpattanó OTP tartja meg. A forint is gyenge, 369,50 az euró. Elon Musk befejezte részvény-eladásait, fel is ment a papír. Bírálta viszont a metaverzumot és a web3-at. 

A tőzsdék tegnap az omikronnal kapcsolatos ígéretes jelentések és hírek miatt kezdtek szép emelkedésbe, ennek szerényebb utóhatása látható ma is. Európában a vezető indexek 0,2-0,4 százalékos pluszban vannak, és az amerikai határidős mutatók is szerény emelkedést mutatnak.

A várnál jobb amerikai GDP-adat is érkezett tegnap, ma foglalkoztatási adatok jönnek. Mivel holnap a fontosabb tőzsdék zárva lesznek, a hétvégi, ünnepi készülődés is csökkenti a forgalmat és az ármozgásokat.

Itthon a BUX index egy százalékkal megy fel, ami annak köszönhető, hogy az OTP ledolgozta a tegnapi esés durván felét, bő három százalékos pluszban van. A többi nagyobb papír viszont esik, a Mol és a Richter 0,2, a Telekom 0,7, a 4iG 2,2 százalékkal.

Árfolyamok és grafikonok

A kriptodevizák ma csendesen lefelé csorognak, a napokban a bitcoinnak az 50 ezer, az ethernek a 4000 dollár jelentett komolyabb akadályt. Az olaj stagnál, a fémek többsége emelkedik.

Kamatemelésre gyengül a forint

Az MNB ma következő egyhetes betéti tenderére 3,6 helyett 3,8 százalékon hirdették meg a kamatot, tehát újabb 0,2 százalékpontos emelés történt a most irányadónak számító rátánál. A kormány is bejelentette a jövő évi költségvetési hiány jelentősebb csökkentését. Ezen, elvileg forinterősítő hírek ellenére devizánk gyengült, az euró árfolyama elérte a 369,5 forintot.

Jogos-e az ekkora OTP-zuhanás?

Tegnap az OTP annak a hírnek a nyomán kezdett hirtelen esni, hogy jön a lakossági kamatstop. Ennek keretében az október végi szinten rögzítik a lakossági jelzáloghitelek kamatait, ami január elején lép hatályba, és a félév végéig tart majd.

A kormányzati becslés alapján ez 30 milliárd körüli kamatbevétel kiesést jelent a szektornak, ez alapján az OTP-re tízmilliárd forint körüli összeg juthat – írja a KBC Equitas.

A döntés hatása tehát pénzügyileg mérsékelten negatív, viszont váratlanul érte a befektetőket, emiatt is alakulhatott ki hevesebb piaci reakció.

Az utóbbi hónapok OTP-árfolyama (Investing.com)Az utóbbi hónapok OTP-árfolyama (Investing.com)

Az OTP-t valószínűleg mintegy 11-12 milliárd forint terheli az Erste Befeketési Zrt. szerint, aminek

részvényenként mintegy 40 forint körüli negatív fair érték-hatása lenne. A részvénybe a tegnapi esésben ennél jóval többet árazott be a piac.

Igaznak bizonyult a pletyka

Az OTP részvénye egyébként már november második felében is bemutatott egy hirtelen mélyrepülést. Annak okaként annak idején ezt írtuk:

Egyes pletykák szerint a piac attól félt, hogy a magyar bankszektor zászlóshajója is kap valamilyen, különadóval felérő terhet a nyakába a választások előtt, mint a Mol a benzinár-korlátozással.

Úgy látszik, a pletyka végül mégis igaznak bizonyult.

Itt nem zárták le, ott lezárták

Tegnap az is jó hírnek számított, hogy Joe Biden amerikai elnök úgy döntött, nem jelent be semmilyen új korlátozást az omikron-hullám miatt. Ehelyett több tesztelési kapacitást biztosítanak az egész országban. A lépés megerősítette azt a benyomást, hogy a betegség már nem fog jelentős gazdasági zavarokhoz vezetni.

Rossz hír viszont, hogy szigorúan lezártak egy kínai nagyvárost a vírus miatt. Lásd:

Új hírek az omikronról

Az AstraZeneca az Oxfordi Egyetem laboratóriumi vizsgálataira hivatkozva csütörtökön kijelentette, hogy vakcinájának három adagos kúrája hatásos az omikron ellen is.

Szerdán a National Institute for Communicable Diseases, fontos dél-afrikai egyetemek és a londoni Imperial College eredményei is azt sugallták, hogy az omikronnál kisebb a kórházi kezelés és a súlyos betegségek kockázata a deltához képest – írta az Investing.com.

Az Egyesült Királyság illetékes hatósága ma a nap folyamán várhatóan az omikron súlyosságára vonatkozó új adatokat tesz közzé.

Elon befejezte, emelkedett a Tesla

A Tesla tulajdonos-menedzsere befejezte részvénycsomagja tíz százalékának eladását, így megszűnik az eladási nyomás a piacon. Ezt nagyon pozitívan fogadta a részvény árfolyama, 7,5 százalékkal ment fel, ismét 1000 dollár felett forgott.

Implantátum (fotó: neuralink.com)Implantátum (fotó: neuralink.com)

Musk metaverzum helyett implantátumot akar

Elon Musk Tesla-vezér azt mondja, nem vevő a web3-ra és a metaverzumra. Úgy véli, az ő “neuralink” technológiája jobb lehetőséget biztosít az embereknek a virtuális valóság megtapasztalására.

Amikor felnőttem, úgy gondoltam, hogy nem jó a tévé közelében ülni, mert az tönkreteszi a látást. Most szó szerint az arcod előtt van a tévé mondta a virtuális szemüvegekről.

A neuralink-projekt elsősorban olyan agyimplantátumok fejlesztésére összpontosít, amelyek számos fizikai képesség helyreállítását és javítását teszik lehetővé számítógépek segítségével. Emellett egy kifinomult neuralink Musk szerint a tulajdonosát teljes mértékben a virtuális valóságba is helyezheti.

Látta valaki a Web3-at? Nem találom tréfálkozott Musk.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 17690 17630 18055 -1,61% 0 0 8 614 773 165 Ft 2022-01-20 17:11:36
MOL 2652 2622 2678 -0,30% 0 0 1 557 439 066 Ft 2022-01-20 17:05:29
MTELEKOM 424 420 427 -0,35% 0 0 97 658 899 Ft 2022-01-20 17:06:18
RICHTER 8345 8310 8640 -2,97% 0 0 4 000 277 205 Ft 2022-01-20 17:08:01
OPUS 222 219 223 +0,91% 0 0 12 558 790 Ft 2022-01-20 17:05:17
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Nem erősíti tovább az MNB a forintot, a Google kriptokártyát készít
Eidenpenz József | 2022. január 20. 12:18
A tegnapi technológiai vérengzés után már korrekcióról beszélnek a Nasdaq-on, de ma egyébként is javulni látszik a helyzet. Végre jött pár kedvező banki gyorsjelentés, és Kína is stimulálja a gazdaságát. Az energiafaló bitcoin-bányászat betiltását sürgetik, közben a Google egy olyan kártyán dolgozik, amelynek segítségével kriptodevizánkat elkölthetjük.
Részvény / Deviza / Áru Lehet, hogy kriptovaluta-témában nem Kim Kardashianra kell hallgatni?
Bíró Vilma | 2022. január 19. 18:31
Influenszerek mondják meg, milyen kriptovalutába fektessünk?
Részvény / Deviza / Áru Idegből megy a kereskedés, de ma ebből jól jöttünk ki
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 18:08
Szépen ment szerdán a BUX, a budapesti tőzsde a legjobban teljesítők között volt Európában, bár ennek különösebb oka nincsen. A forint is erősödött - az olaj ára pedig sokéves csúcsra emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Közeleg a 100 dolláros olaj, megvan a következő ezer unikornis
Eidenpenz József | 2022. január 19. 12:06
A tegnapi csúnya esés után ma az európai és a hazai részvények is magukhoz tértek, a forint is erősödött kicsit. Pedig jött egy csomó ijesztő hír a vírusról és a kamatemelési kilátásokról. Egyre feljebb araszol az olaj ára, az olajcégek jól keresnek, mégsem az övék a jövő.
Részvény / Deviza / Áru Siralmas volt a hangulat a pesti börzén
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 17:56
Jókora mínusszal zárt a BUX.
Részvény / Deviza / Áru Próbálják ráhúzni a kriptókra a vizeslepedőt, megint riogat a kamatmumus
Eidenpenz József | 2022. január 18. 12:13
Megint elromlott a hangulat a részvénypiacokon, aminek a fő oka kamatemelési várakozások erősödése, de a vírushírek sem mind jók. A forint is gyengült, az OTP és a Richter nagyot esik. Hét éves csúcson az olaj ára. Próbaperrel lehetetlenítenék el az amerikai kriptodeviza-vállalkozásokat.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP húzta ma a BUX-ot
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 18:08
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 833,11 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 53 509,01 ponton zárt hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Négy okból érdemes a szerelembe fektetni, visszaerősödött a forint
Eidenpenz József | 2022. január 17. 12:22
Az európai tőzsdék optimistán kezdték a hetet, a BUX is követte a trendet, mindegyik fontosabb részvényünk emelkedik. A forint hamar kiheverte a csúnya inflációs adatot. A Walmart kriptodevizákban és NFT-kben gondolkodik, az egyik nagy brókercég pedig a Tinder és társai felfutására számít.
Részvény / Deviza / Áru Tovább menetel a forint
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 07:11
357 alatt az euró, 313 alatt a dollár, 342 alatt a svájci frank árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru Esett az OTP, magával rántotta a BUX-ot is
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 18:13
Profitrealizálás áll a bankpapír mai teljesítménye mögött. 
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló